Yeni Haftalık Ders Çizelgeleri

Kodla Büyü
Çözüm öneriniz nedir hocam? Ders zaten elden gitti daha da gidecek.
Çözüm önerim ders elden gitti demeyip. Tüm kademelerde zorunlu ders için kamuoyu oluşturmak ve baskı yapmak.
Bunu yapmak mümkün mü derseniz malesef içimizde derse girmek istemeyip tamirci olmak isteyenler olduğu sürece imkansız.

Ne zaman ötv olayını kaldırdık ülke refaha kavuşur.Güya yerli malı ürettikleri togg bile ötv zamlı:)kendileri bile yerli olmadığını tastikliyor.Bu ülkede mantıklı aklı başında,nefsine hakim bir yönetici yok.şeytan bunu da benden bilirler şimdi diyordur.akla hayale gelmeyen absürt olayların ülkesiyiz.

ilkokula neden ders koymuyorlar acaba. hem başka branşları mağdur etmezler hem de bizim bölümde norm fazlası durumuna düşenlerin sayısı ciddi oranda düşer.
aslında ilkokula bilişim konuları eklenmiştir. serbest etkinlik dersinin içerisineydi sanırım ama sınıf öğretmenleri verecekti dersleri.
Şahsi fikrim daha ilkokullarda yıllardır olan resim müzik beden eğitimi dersleri branş öğretmenlerine verilmemişken bize ordan ders vermezler

aslında ilkokula bilişim konuları eklenmiştir. serbest etkinlik dersinin içerisineydi sanırım ama sınıf öğretmenleri verecekti dersleri.
Şahsi fikrim daha ilkokullarda yıllardır olan resim müzik beden eğitimi dersleri branş öğretmenlerine verilmemişken bize ordan ders vermezler
ilkokullarda düzenlemeye gitseler birçok branşın norm sorunu büyük ölçüde çözülür. ama meb in amacı sorun çözmek mi sorun üretmek mi belli değil

liselerde müdür yardımcıları bu şekilde ayrılıyormu? yoksa bu yeni bir uygulamamı?

Ekli dosyalar

• teknik.webp
    teknik.webp
    61.4 KB · Görüntüleme: 253
Hocam çoklu dilde 8.sınıflarda 2 ders zorunlu değil mi?
Hocam 5.sınıflardan başlayarak bu proje uygulanacak, ekim-kasım ayında bu okullarda bazı bt öğretmenleri norm fazlası olacak, 2026 ekim-kasım ayında bu okullarda olan tüm öğretmenler norm fazlası olacak. Bu okullardaki bazı öğretmenlerin tekrar norma geçmesi için 2028 ekim-kasım ayını bulacaktır.

Hocam 5.sınıflardan başlayarak bu proje uygulanacak, ekim-kasım ayında bu okullarda bazı bt öğretmenleri norm fazlası olacak, 2026 ekim-kasım ayında bu okullarda olan tüm öğretmenler norm fazlası olacak. Bu okullardaki bazı öğretmenlerin tekrar norma geçmesi için 2028 ekim-kasım ayını bulacaktır.
2026 ekim-kasım ayında bu okullarda olan tüm öğretmenler norm fazlası olacak.
Tüm öğretmenler neden norm fazlası olacak hocam anlamadığım için soruyorum, özel bir yönergesi mi var bu okulların?

Tüm öğretmenler neden norm fazlası olacak hocam anlamadığım için soruyorum, özel bir yönergesi mi var bu okulların?
Sanırım hocamız bu yıl yeni ÇYDM uygulayacak ortaokullar için yazmış:

İlk önce 5lere zorunlu BT dersi olmayacak. Bir sonraki yıl 6larda.
Bu yılki 5ler, 8. sınıf olunca tekrar BT dersi olacak

Son düzenleme:
Hocam haklı olmanızla birlikte bu listede olan okulların dışında kalan okullarda artık eski sistem dil sınıfı olayı olmayacak.Yani tüm 5.sınıflarda 2 şer saat zorunlu ders olacak (iho hariç)Muhtemelen normlar dil sınıfı olmayan okullara kayacak.

Hocam çoklu yabancı dil eğitim modeline 2025-2026 eğitim öğretim yılında dahil olan okullarda 5.sınıflarda bilişim dersi kalkıyor, gelecek yılda 6.sınıflarda kalkacak. 2026-2027 eğitim öğretim yılında 5 ve 6.sınıflarda çoklu yabancı dil eğitim modeli uygulanacağı için 5 ve 6.sınıflarda bilişim dersi olmayacak. Seçmeli ders seçilmezse çoklu yabancı eğitim modelindeki tüm bt öğretmenleri norm fazlası olacak. 2028-2029 eğitim öğretim yılında bu okullarda 5,6,7,8.sınıfta bu model uygulanacağı için 2 saat bilişim dersinden dolayı bazı bt öğretmenleri tekrar norma girecek

Hocam haklı olmanızla birlikte bu listede olan okulların dışında kalan okullarda artık eski sistem dil sınıfı olayı olmayacak.Yani tüm 5.sınıflarda 2 şer saat zorunlu ders olacak (iho hariç)Muhtemelen normlar dil sınıfı olmayan okullara kayacak.
Hocam bulunduğu okulda norm fazlası olacağını kastettim. Evet dediğiniz gibi eski yabancı eğitim modeli uygulayıp yeni modele geçemeyen okullarda norm açığı olacaktır

İHO'da yabancı dil sınıfları olmayacak mı artık?
Bugün çoklu dil olan okullar dışındanki okullarda hazırlık sınıfı olmayacak mı?

ilksms
Geri