Al benden de o kadar hocam. Çoklu dil zararı.1 sene de değil benim okulum için 2 sene. Bu seneki 5 ler ile başlamıştık. Seneye robotik seçmiştik. Nolacak şimdi?Yalancı dil okulları işin konuşuyorum. Mevcut 5 ve 6'larda seçmeli de olsa bilgisayar derslerini kaldırmışlar. 8 sınıfa da zorunlu ders gelmiş. Ama mevcutta seneye 8. sınıf olacak okul yok sanırım.
Şimdi bu okullardaki bilgisayar öğretmenine sen git bir sene hava al öyle gel mi demişler ben anlamadım ki.
Evet onun.icin rahat olun kimse bi şey yapmasinDaha önce bahsedilmiştir belki ama, 8.sınıflarda dersi gözüken "Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli uygulanan ortaokullar" (ülke genelinde bu yıl 300 okulda planlanmış) genel duruma etkisi şimdilik sınırlı olur. İlerde sayıları artarsa tabi durum değişir.
![]()
"ÇOKLU YABANCI DİL EĞİTİM MODELİ", YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE YAYGINLAŞTIRILACAK
Millî Eğitim Bakanlığınca yeni eğitim öğretim döneminden itibaren yabancı dil ders saatlerinin artırıldığı, İngilizcenin yanında ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitiminin verildiği "Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli"nin kapsamı genişletilerek 81 ildeki 300 okulda uygulanmaya başlanacak.www.meb.gov.tr
Normal ortaokul içerisinde açılan dil-proje sınıfı uygulayan okullar bu kategoride değil diye biliyorum. Yani dil sınıfı seçilen sınıflarda dersimiz yok ama bu okulların normal dil olmayan sınıflarında 5-6 da ki program devam ediyor.
Şu an ki durumumuz iyi ders için bir şey yapılmasın demedim hocam yanlış anlaşılmasın.Evet onun.icin rahat olun kimse bi şey yapma
Ders saatleri artmaz boşuna hayal kuruyorsunuz. tek çözüm btr kadrosu.Okulumda 2 bt sınıfı var. Çoklu tantana yüzünden seneye zorunlu dersim 0, ama 6 saat ders olup da bt sınıfı olmayan okulda norm var. Bu yeni çizelge iyice kötüleştirdi. Bir arkadaş da çözüm btr demiş. Çözüm teknisyen kadrosu hocam, hem işçi olarak emekli olursun. Yazın da okulda çalışırsın, 3 ay tatil yapıyor diyemezler. Çözüm kimsenin btr olmaması ders saatleri verilene kadar. Ama siz oldukça bunlar azıtıyor. Hem derse gir hem btr ol. Yok bir de...
BTR kadrosu çözüm falan değil, asıl hayal bu. Fatih Projesi pilot okulundayken formatördüm norm fazlası oldum. Kimsenin umrunda bile olmadı. 2 bt sınıfı 75 bilgisayar + Fatih pilot okulundaydım. o yıldan beri bir daha da ne formatör oldum ne btr. Norm ve ders dışında çözüm yok olmamalı da zaten. Siz bence mebden teknisyenlik kadrosu isteyin, 2 okula gidin tahtalarına bakın derse girmeyin, bizim ders saatimizi de almayın. İşçi olarak emekli olun. Yolunuz açık olsun. BTR kadrosu demek tabuta son çivi demek. Öğretmeniz öğretmenlik mezunuyuz. Şu formatör btr denen saçmalık olmasaydı bu halde olmayacaktık.Ders saatleri artmaz boşuna hayal kuruyorsunuz. tek çözüm btr kadrosu.
Hocam siz başka bir paralel evrende yaşıyorsunuz galiba. İşçilikmiş teknisyenlikmiş falan filan nelerden bahsediyorsunuz anlamak mümkün değil. Benim ne yapacağım da sizi ilgilendirmez. Btr öğretmeninin teknisyenlik ya da tamircilik gibi bir görevi yoktur. Bizim burda bahsettiğimiz şu anki yürüyen ders+ btr görevlendirmeleri için , ders saatine bakılmaksızın Btr normu verilmesidir. Bunun neyinden rahatsız oluyorsunuz anlamak mümkün değil . Siz yine dersinize girersiniz. Bu dersler tamamen kaldırılsın demek değil. Bilgisayar öğretmeni bu işi zaten şu an yapıyor bunun bir norma oturtulmasını istiyoruz mesele bu. Sizin anlamadığınız mesela ders saatleri artmayacak hatta azalıyor bile. Çoğu kişi norm fazlası oluyor ya da yer değiştiremiyor. Bunun başka çözümü yok.BTR kadrosu çözüm falan değil, asıl hayal bu. Fatih Projesi pilot okulundayken formatördüm norm fazlası oldum. Kimsenin umrunda bile olmadı. 2 bt sınıfı 75 bilgisayar + Fatih pilot okulundaydım. o yıldan beri bir daha da ne formatör oldum ne btr. Norm ve ders dışında çözüm yok olmamalı da zaten. Siz bence mebden teknisyenlik kadrosu isteyin, 2 okula gidin tahtalarına bakın derse girmeyin, bizim ders saatimizi de almayın. İşçi olarak emekli olun. Yolunuz açık olsun. BTR kadrosu demek tabuta son çivi demek. Öğretmeniz öğretmenlik mezunuyuz. Şu formatör btr denen saçmalık olmasaydı bu halde olmayacaktık.