(Yeni) F@tih Wifi Ağı Kullanıcı Yönergesi

Kodla Büyü
Bunları yapmama rağmen bazı cihazlarda fatih wifi ağına bağlanamadık, android cihazlar için de Eba kısmını yapıcaz mı acaba?

Bu işlemler şifresiz fatih ağı için geçerli. Muhtemelen şifreli olanları da kademeli olarak şifresize çeviriyor ya da bazı yerlerde pilot uygulama için şifresiz olarak açmış olabilirler.

Belediyelerin ortak wife sistemine geçmişler. Artık herkes girdiği internet ağından kendi sorumlu olacak.
Yönergedeki Ağ simgesinde kilit simgesi yok. Şifresiz ağlarda gerçerli bir çalışma sanırım.

Telefona eba yükleyin kendi hesabınıza giriş yapın.
WiFi bağlan dediğiniz zaman tarayıcı da otomatik sayfa açılacak ebaya karekod ile giriş yapın et de o zaman anca İnternet geliyor

• Beğen
Tepkiler: nmk
Bu uygulama birkaç senedir var hocalarım ama sıkıntılı bir sistem her pc girmiyor bazılarında EBA ile giriş yaptıktan sonra çince yazan bir sayfa geliyor bazılarında kablosuz ağa bağlan sayfası geliyor. Öğrencilerin çoğu EBA giriş bilgilerini bilmiyor versende unutuyorlar felan. Hepsi bilse bile bütün pcler bağlanmıyor illa birkaç tanesinde sorun yaşanıyor epey uğraştırıcı anlayacağınız. Çözümü MEB in bu saçma sistemi kaldırması başka çözüm yolu göremiyorum.

Bu uygulama birkaç senedir var hocalarım ama sıkıntılı bir sistem her pc girmiyor bazılarında EBA ile giriş yaptıktan sonra çince yazan bir sayfa geliyor bazılarında kablosuz ağa bağlan sayfası geliyor. Öğrencilerin çoğu EBA giriş bilgilerini bilmiyor versende unutuyorlar felan. Hepsi bilse bile bütün pcler bağlanmıyor illa birkaç tanesinde sorun yaşanıyor epey uğraştırıcı anlayacağınız. Çözümü MEB in bu saçma sistemi kaldırması başka çözüm yolu göremiyorum.
En sacmasini bulur ve kaldirmazlar inat ile hocam. Vazgeçtim ben bağlanmıyor sa internetsiz devam

3d yazıcı, kablosuz ağ yazıcısı , kamera vb wifi üzerinden bağlantı kuran cihazların hiç birisi bağlanamıyor şuan ki sistemle

Bugün okulda ilk kez karşılaştım. Ne olduğunu başta anlamadım. Geçen sene çıkmış ama neden bugün başladı acaba bizde. Fatih altyapısını düzenlemek için okula İnova Bilişim firmasından geldiler. Bir yandan da uzaktan Router güncellemesi yapıyorlardı. Sanırım böylelikle başladı.

Atölyemiz de laptop bilgisayarlar var. Kablolu Ağ alt yapısı yok. Wifi den bağlanıyorduk. Bu şekilde öğrencilerin bağlanması çok zor olacak. Acaba switch te BT lab ucuna access point bağlasak çalışır mı deneyen oldu mu?

Ben bağlandım İnan hocam. Eba girişi yaptıktan sonra Giriş sayfasında Giriş butonuna basınca 1 2 dk bekledikten sonra açıldı veya yeni sekme açarak denenebilir.
Hepsini denedik hocam malesef bağlanmıyor.giris sayfası gelmiyor malesef harici açıp giriş yapınca da olmuyor başka bir yöntem denemek lazim

Aynen hocam. Kendi girdiğimiz eba'yı kabul etmiyor. Onun yönlendirdiği sayfa da mümkün değil açılmıyor.
İnşallah kısa zamanda çözerler.

ben sonuçları yazayım.
Önce sabırlı olalım :) İlk sefer geç bağlanıyor.
wifi üzerinden aidata ve başka marka kasaları(wifi kart var almıştım zamında) bağlayabildim ben...
Eğer sabahtan beri çalıştığı gibi çalışırsa yinede şükür diyecem. Sistem muhtemelen mac adreslerini kaydediyor. Bir kere oturum açınca bir daha aynı prosedürü istemeden bağlanıyor. Yani sabahtan beri 5, 6 kere denedim oldu.
Hatta dün telefonumu bağlamıştım her seferinde yeniden doğrulama istiyordu bugünden beri istemiyor çok şükür. Ya ben dualıyım yada bişeyleri kısmen toparladılar. Arkdaşalarımın dediği gibi bende de wifi sistem var. Sınıfta 30 bilgisayar var karman çorman marka model halile bende wifi üzerinden çağaltmıştım interneti. Bir iki öğrenci ile ebaya girş yaptım açtım kapadım fatihe bağlanıyor. Bir sefer doğrulama yaptım oldu.
Bütün bilgisayarlara kendi eba nız ile giriş yapmayın. Ben 2. bilgisayara da giriş yaptım ama ordan bağlan deyine benden ağı kesiyor. İşin garibi o bilgisayara tekrar başka hesapla nasıl girecez. Çocuk oradan bağlan diyor benin internet kesiliyor. Sisteme mac adresimle benim hesabı eşleştirp kaydetti galiba yada öyle bişey :)
Başlığı diri tutalım şu işi çözelim dostlar yanlızız bu konuda :)

BBNET
Geri