Yeğitek görevi olmayıp başka okula görevlendirme

Kodla Büyü

balmair

Üye
Merhaba arkadaşlar. Bu sene Yeğitek görevlisi olmadım. Bilişim öğretmeniyim. Pardus kurulumları için beni başka bir okula görevlendirme yazısı geldi. Böyle bir durum olabilir mi?(norm fazlasıyım)

Merhaba arkadaşlar. Bu sene Yeğitek görevlisi olmadım. Bilişim öğretmeniyim. Pardus kurulumları için beni başka bir okula görevlendirme yazısı geldi. Böyle bir durum olabilir mi?(norm fazlasıyım)
Benzer bir durum bende de var. Formatör lük yapmıyorum. Bölgedeki başka bir okula tahtalara Pardus kurmak için görevlendirmiş ler. Gitmek istemiyorum nasıl bir yol izlemeliyim.

Yegitek Okul Sorumlusu Görevleri
Ek -2
g-Okulda bulunan etkileşimli tahta ve bilgisayarlarda kullanılan Genel Müdürlük
tarafından geliştirilen/desteklenen işletim sistemlerinin kurulum, kullanımı ve
güncelliğini sağlar; okul yöneticisi ve öğretmenlere geliştirilen/ desteklenen işletim
sisteminin kullanımı hakkında rehberlik yapar.
Maddesi gereği bu iş YOS görevi olanlarin görevi.Size verilmemesi lazım hocam

Sendikanız yoksa hemen bir sendikaya geçin. Ana akım sendikalarınız varsa şansınızı bir deneyin ama onlar genelde idarecilerin hakim olduğu sendikalar olduğu için "hocam git yap birşey olmaz" tarzı çıkışlar yapabilirler.

@aksböte08 hocamın gönderdiği maddeyi belirterek bu görevin YOS’ lara ait olduğunu, mevzuat gereği YOS’ lara birden fazla okulda görev verilebileceğini, sene başında görevlendirme yapılırken bu hususun dikkate alınarak YOS’ lara bu okullarda da görev verilmesi gerektiği, görev verilmemesi sebebiyle oluşan boşluğun, YOS olarak görev yapan arkadaşlar tarafından doldurulması gerektiğini belirten bir dilekçe yazılabilir mi?

Aslında cevabı kendime yazıyorum. Yakında bize de gelir bu angarya

Ek -2
g-Okulda bulunan etkileşimli tahta ve bilgisayarlarda kullanılan Genel Müdürlük
tarafından geliştirilen/desteklenen işletim sistemlerinin kurulum, kullanımı ve
güncelliğini sağlar; okul yöneticisi ve öğretmenlere geliştirilen/ desteklenen işletim
sisteminin kullanımı hakkında rehberlik yapar.
Maddesi gereği bu iş YOS görevi olanlarin görevi.
Hocam bu madde bile kendi okulu için geçerli. Başka bir okula kurulum yapmakta nedir. Bu işi ilçe ve il koordinatörleri plan dahilinde yapıyor diye biliyorum

Arkadaşlar benim bulunduğum ilde idareci olan bilişim öğretmenlerine bile farklı okullara işletim sistemi kurma görevi verdiler.Bnede yos değilim.Bana da 2 okula kurma görevi verdiler.İtiraz etsenizde pek birşey değişeceğini sanmıyorum.İlden direkt arıyorlar yapın edin diye.

Gelen yazıda her okulun kendi imkanlarıyla kasım ayı sonuna kadar Pardus yükleme işlemlerini tamamlamaları istenmişti. Yani okulun BT öğretmeni iseniz YOS olmasanız dahi kurulumlar yapılacaktı. BT öğretmeni olmayan okullarda bilgisayardan anlayan ve bu konuya meraklı idareci ve öğretmenlerden faydalanılması belirtiliyordu. Yazı açık ve anlaşılır, kurulum işi çok basit. Ancak kimi okullar yapamadıklarını, okulda BT öğretmeni olmadığını bahane ederek ve ilçe milli eğitimlerle yakın ilişkilerini de kullanarak kaymakamlık oluru ile bu işi tabiri caizse kimi arkadaşlarımıza itelemişlerdir. Ben YOS olduğum halde üç okula görevlendirme çıkarmışlar. Gitmeyeceğimi söyleyince İlçe Milli Eğitim Müdürü beni çağırarak nedenini sorduğunda yazının gereğini yapmayanların ödüllendirildiğini söyledim. Haklısın hocam, ben de gitmezdim dedi. Yardımcı olmamı istiyorlarsa bizim okula bir idarecilerini boş bir usb bellekle göndersinler, 15 dakikada kurulumu anlatayım dedim. Okuldan ayrılamayacağımı da ekledim. Hiç de birşey olmadı.

Arkadaşlar benim bulunduğum ilde idareci olan bilişim öğretmenlerine bile farklı okullara işletim sistemi kurma görevi verdiler.Bnede yos değilim.Bana da 2 okula kurma görevi verdiler.İtiraz etsenizde pek birşey değişeceğini sanmıyorum.İlden direkt arıyorlar yapın edin diye.
Yapın diye arıyorlarsa zaten bir yaptırımları yok demektir.

Hocam görevinizin nerede başladığını ve bittiğini bilin. Adamlar sene başında, "siz çalışmıyorsunuz, alın size ek görevler, çok para alıyorsunuz, 18 yeter" deyip kesip attılar. Bana, yaptığım işe saygı duymayan hiçbir yapının angaryasini yapmam.

ilksms
Geri