YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Yos'ta derse girmeme olursa her öğretmen zaten aynı işi yapacağım niye derse giriyorum der, ders mers kalmaz ortada. Seçmelilerle oluşan normlar bile elden gider. Olan yine bilişim derslerine ve normuna olur. Bakanlık YOS'u kaldıracak gibi geliyor bana.
hocam aynı işi niye yapsın? diyelim ki 2 okulda 20 saat ders var gider dersine girersin sınavını yapar notunu verirsin. Yos olan arkadaş da eba sayısı tahta işleri site işleri vs. ne kadar iş varsa derse girmemek şartı ile yapar. ben dersi bırakıp başka sınıfa tahta yapmaya gitmeye karşıyım buna kimse ititraz etmez iki tarafında artısı eksisini düşünür arkadaşlar. okulunda varsa 20 ve üstü ders zaten görev alma

Hocam, affınıza sığınarak... Yukarıdakiler açısından kağıt üzerinde beklenen verim her türlü alınır zaten... Çünkü; kağıt üzerinde yapılması beklenen görev "organizatör" gibi görünmekte... Sıkıntı zaten kağıt üzerindeki ile yapılanların uyuşmamasından kaynaklı.... Örneğin; kağıt üzerine hiç bir zaman "ET lerin bakımından sorumludur" gibi bir ifade yazılamaz ama arkadaşlarımızın yaptıkları yani reel çok farklı. O nedenle zaten bu hususta her zaman tartışmalar çıkıyor. Çünkü; kimisinin bakım gibi iş yükü çok az ve rahat... Dolayısıyla ilgili görev f/p açısından değerlendirildiğinde gayet makul... BT harici branşlarda bu kadar revaçta olmasının nedeni de budur. Kimisinde ise - ki genelde BT branşından arkadaşlardır - esasen yazılı görevi olmadığı halde ET bakımı dahil bir çok iş yükü var üzerine okul görevlendirmeleri v.s. gelince f/p olarak gayet istenmeyen bir görev haline geldi ve doğal olarak kıyamet koptu. Meslektaşlarımız ister kabul etsin ister etmesin olayın özeti budur.
hocam görevi alırsanız yaparsınız şikayet etmeye gerek yok, fakat almazsanız yapmayın, ben yapmıyorum, ET yi ben Yos değil isem neden yapayım? Okulun badanasını resim öğretmeni mi yapıyor? bizim branş her işi sırtladığı için bu hale geldik. dersime giriyorum dersim bitince gidiyorum herkes kendine göre çare buluyor sormuyorum da nasıl yaptınız diye.

hocam görevi alırsanız yaparsınız şikayet etmeye gerek yok, fakat almazsanız yapmayın, ben yapmıyorum, ET yi ben Yos değil isem neden yapayım? Okulun badanasını resim öğretmeni mi yapıyor? bizim branş her işi sırtladığı için bu hale geldik. dersime giriyorum dersim bitince gidiyorum herkes kendine göre çare buluyor sormuyorum da nasıl yaptınız diye.

Mesajımı şahsınızın mesajı alıntılandığı için cevap olarak algılayıp cevaplama ihtiyacı hissetmişsiniz. Esasen ben sizin mesajınız üzerinden önemli olduğunu düşündüğüm bir noktaya parmak basmak adına yazmıştım. Yoksa temelde aynı düşündüğümüz aşikar...

6-7 senedir görev almıyorum. Bundan sonra da almayı düşünmüyorum. Aldığım dönemlerde de hiç sevdalısı olmadım, 2016(neden bu yıl. aydınlanma yaşadım diyelim.)-2020 arasındaki yıllarda da yazılı görevler dışında hemen hemen + hiç bir işe elimi sürmedim. Bunu şunun içi yazıyorum, değerli hocam. Örneğin; O ET lerin bakımı hiç kimsenin görevi değil...YOS görevi için de dahil... Esasen görev hep şuydu, arızayı tespit et, kaydı oluştur takip et... Çalışır durumda olmasını ilgili projenin yürümesi için organize et.

Zaten geçmişten bu güne hiç bir görevlendirme metnine bakımıyla görevlidir gibi bir ifade yazılamadı, yazılamaz... O nedenle de ilgili görev BT branşından olanlar ve olmayanlar, hatta BT branşındaki bazı arkadaşlar için hep farklı oldu, farklı işledi... Velhasıl ilgili görevlendirmelerle istenilen verimden hep daha fazlası alındı. En kötü ihtimalle istenilen verim alınmış oldu. Anlatmak istediğim temelde de buydu...

Saygılar, hayırlı günler...

Mesajımı şahsınızın mesajı alıntılandığı için cevap olarak algılayıp cevaplama ihtiyacı hissetmişsiniz. Esasen ben sizin mesajınız üzerinden önemli olduğunu düşündüğüm bir noktaya parmak basmak adına yazmıştım. Yoksa temelde aynı düşündüğümüz aşikar...

6-7 senedir görev almıyorum. Bundan sonra da almayı düşünmüyorum. Aldığım dönemlerde de hiç sevdalısı olmadım, 2016(neden bu yıl. aydınlanma yaşadım diyelim.)-2020 arasındaki yıllarda da yazılı görevler dışında hemen hemen + hiç bir işe elimi sürmedim. Bunu şunun içi yazıyorum, değerli hocam. Örneğin; O ET lerin bakımı hiç kimsenin görevi değil...YOS görevi için de dahil... Esasen görev hep şuydu, arızayı tespit et, kaydı oluştur takip et... Çalışır durumda olmasını ilgili projenin yürümesi için organize et.

Zaten geçmişten bu güne hiç bir görevlendirme metnine bakımıyla görevlidir gibi bir ifade yazılamadı, yazılamaz... O nedenle de ilgili görev BT branşından olanlar ve olmayanlar, hatta BT branşındaki bazı arkadaşlar için hep farklı oldu, farklı işledi... Velhasıl ilgili görevlendirmelerle istenilen verimden hep daha fazlası alındı. En kötü ihtimalle istenilen verim alınmış oldu. Anlatmak istediğim temelde de buydu...

Saygılar, hayırlı günler...
hiç sorun değil hocam

Merhaba arkadaşlar, YOS görevim bu sene sona erdi ve seneye görev almayacağım,
Görevlendirmenin otomatik olarak yenilenmesi söz konusu olmaz değil mi seneye için,
Yoksa idareye dilekçe vermek gerekir mi görev istemediğime dair?
Bilgisi olan varmı acaba

Merhaba arkadaşlar, YOS görevim bu sene sona erdi ve seneye görev almayacağım,
Görevlendirmenin otomatik olarak yenilenmesi söz konusu olmaz değil mi seneye için,
Yoksa idareye dilekçe vermek gerekir mi görev istemediğime dair?
Bilgisi olan varmı acaba
Görevlendirme başvuru dilekçesiyle dönemlik yapılıyor, yenilenme söz konusu değil.

Bu sene tayin oldum. Tayin olduğum okuldaki idare tarafından norm fazlası olduğum söylendi branşım sınıf öğretmeni. Yegitek okul sorumlusu olarak ilkokullara başvuru yapabiliyor muyum? Bilgisayar ve öğretim teknoloji alanında yüksek lisansım var. Şartlarda 3. öncelik olarak başvurulabildiği yazıyor ama ilkokullar başvuruda çıkıyor mu atandığım ilçede bağımsız ilkokullar var.

Bu sene tayin oldum. Tayin olduğum okuldaki idare tarafından norm fazlası olduğum söylendi branşım sınıf öğretmeni. Yegitek okul sorumlusu olarak ilkokullara başvuru yapabiliyor muyum? Bilgisayar ve öğretim teknoloji alanında yüksek lisansım var. Şartlarda 3. öncelik olarak başvurulabildiği yazıyor ama ilkokullar başvuruda çıkıyor mu atandığım ilçede bağımsız ilkokullar var.
İlkokullar da oluyor eğer belirli sayıda tahta varsa. Sayıyı unuttum ama geçen yıl 8'den fazla yazıyordu yanlış değilsem.

Evet 8 akıllı tahta şartı yazıyor ama şunu merak ediyorum başvurulacak olan okullar liste halinde yayınlanıyor mu yoksa ben şu okullara başvurmak istiyorum diye mi başvurmam gerekiyor. Yazın norm fazlası ataması var muhtemelen bir okulda norma giremeyeceğim gibi görünüyor.

Evet 8 akıllı tahta şartı yazıyor ama şunu merak ediyorum başvurulacak olan okullar liste halinde yayınlanıyor mu yoksa ben şu okullara başvurmak istiyorum diye mi başvurmam gerekiyor. Yazın norm fazlası ataması var muhtemelen bir okulda norma giremeyeceğim gibi görünüyor.
Tüm okullar listeleniyor. Bizim burada ilköğretimlere de verdiler çünkü. Kızımdan dolayı ben de ilköğretim isteyecektim ama kendi okulum açıldı ilk tercih.

Tüm okullar listeleniyor. Bizim burada ilköğretimlere de verdiler çünkü. Kızımdan dolayı ben de ilköğretim isteyecektim ama kendi okulum açıldı ilk tercih.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Kendi okulum ilkokul ortaokul bir arada köy okulu. Kendi okulumun ortaokul kısmında bilişim öğretmeni var. İlkokul kısmı da 4 şube. Muhtemelen başvuru hakkım olmaz kendi ilkokuluma. İlçede 2 tane bağımsız ilkokul var eğer imkanım olursa 2 bağımsız okulu yazmak isterim onun için soruyorum.

hocam yos görevi almanız norm fazlası olma durumu değiştirmez bilginiz olsun.

hocam yos görevi almanız norm fazlası olma durumu değiştirmez bilginiz olsun.
Yok biliyorum hocam görevlendirme oluyor yarım dönemler halinde. Sınıf öğretmenliğinde çok fazla norm fazlası öğretmenler oluştu il emri gibi uygulamalarla bizi ya destek eğitim ya da özel eğitim gibi alanlarda görevlendiriyorlar. En azından bu şekilde bir seçim hakkım olursa okullar açılmadan bir tercih yapabilirim.

Yok biliyorum hocam görevlendirme oluyor yarım dönemler halinde. Sınıf öğretmenliğinde çok fazla norm fazlası öğretmenler oluştu il emri gibi uygulamalarla bizi ya destek eğitim ya da özel eğitim gibi alanlarda görevlendiriyorlar. En azından bu şekilde bir seçim hakkım olursa okullar açılmadan bir tercih yapabilirim.
Destek eğitim veya özel eğitim gibi görevler yos görevlendirmeden daha iyi değil mi hocam?
Bilmediğim için soruyorum.

Destek eğitim veya özel eğitim gibi görevler yos görevlendirmeden daha iyi değil mi hocam?
Bilmediğim için soruyorum.
Destek eğitim kaynaştırma öğrencilerine geri kaldığı derslerden bire bir verilen eğitim. Haftada kaç saat dersin olacağı hangi saatlerde olacağı okul idaresinin planlamasında olan program kaç farklı öğrenci olacak kaç saat dersim olacak hangi saatte hangi sınıf düzeyinde olacağımın planı görevlendirileceğim okula göre değişiyor. Okul açıldıktan sonra planlanıyor süreç. Özel eğitim tamamen alanımın dışında özel eğitim öğretmeni açığından dolayı ilkokul seviyesinde özel eğitim sınıfında görevlendiriliyorsun alan dışı olduğu için bunu istersem görevlendirebiliyorlar bir sınıfta 2 öğretmen oluyorsun ve öğrencin özel eğitim öğrencisi oluyor. Bu tamamen alanım dışı bir durum ve özel eğitim doğrudan alanım değil bu alanla ilgili kısa süreli eğitim seminer kurslar aldım ama özel eğitim benim için şu anda hiç istemediğim bir durum. Bilişim alanında yüksek lisans yapmıştım. Süreç okul açılmadan planlandığı ve istediğim okulları seçebildiğim için şimdilik en mantıklı gelen bu. İlkokulda derse girme gibi durumumda yok. O yüzden biraz daha mantıklı geldi bu durum. Tabi artısını eksisini sizler daha iyi bilirsiniz.

Destek eğitim kaynaştırma öğrencilerine geri kaldığı derslerden bire bir verilen eğitim. Haftada kaç saat dersin olacağı hangi saatlerde olacağı okul idaresinin planlamasında olan program kaç farklı öğrenci olacak kaç saat dersim olacak hangi saatte hangi sınıf düzeyinde olacağımın planı görevlendirileceğim okula göre değişiyor. Okul açıldıktan sonra planlanıyor süreç. Özel eğitim tamamen alanımın dışında özel eğitim öğretmeni açığından dolayı ilkokul seviyesinde özel eğitim sınıfında görevlendiriliyorsun alan dışı olduğu için bunu istersem görevlendirebiliyorlar bir sınıfta 2 öğretmen oluyorsun ve öğrencin özel eğitim öğrencisi oluyor. Bu tamamen alanım dışı bir durum ve özel eğitim doğrudan alanım değil bu alanla ilgili kısa süreli eğitim seminer kurslar aldım ama özel eğitim benim için şu anda hiç istemediğim bir durum. Bilişim alanında yüksek lisans yapmıştım. Süreç okul açılmadan planlandığı ve istediğim okulları seçebildiğim için şimdilik en mantıklı gelen bu. İlkokulda derse girme gibi durumumda yok. O yüzden biraz daha mantıklı geldi bu durum. Tabi artısını eksisini sizler daha iyi bilirsiniz.
Anladım hocam gönlünüzce olsun. Biz tamir tadilat işlerinden bıktık 😂😂😂
O yüzden sordum.

Anladım hocam gönlünüzce olsun. Biz tamir tadilat işlerinden bıktık 😂😂😂
O yüzden sordum.
Sizler için hem derse girip hem ekstra bu işleri yapmak evet çok yorucu oluyordur muhakkak. Ben ilkokul öğretmeniyim ilkokul seçersem dersim olmayacak, Nöbet görevim olmayacak, Sınıf rehberliği, kulüp çalışmaları, veli toplantıları, 23 Nisan gösterileri, ödev ile ilgili işler, okuma bayramı mezuniyet gibi işleri yapmayacağım. Maarif model sebebiyle okullarda evrak işleri çok arttı. Bu sebeple yegitek okul sorumlusu olursam bir nebze bu yıl bu işlerden uzaklaşmış olurum.

Bu başlığın önceki sayfalarında; bazı illerde,
Görev istemediğine dair dilekçe vermezsen, YOS görevi otomatik olarak yenileniyor gibi konuşmalar vardı.
Onun için sormuştum, teşekkür ederim
bazı iller eski listeleri aynen gönderiyorlar görevlendirme için, o yüzden ilçe koordinatörüne istemediğinize dair mesaj yazmanız bence yararınıza. durum tamamen il/ilçedeki koordinatörün listeyi hazırlarkenki hassasiyetine kalmış.

ders nasıl olmuyor değerli hocam? YOS görevi alırsanız da ders zorunluğu var. Başka okula görev verirler yine de girersiniz.
Branşım sınıf öğretmeni iliçi tayinde bulundum fakat görev alacağım okulda norm fazlası olduğum söylendi. Bilgisayar ve öğretim teknolojileri alanında yüksek lisans yapmıştım. Eski okulumda bilişim öğretmenimiz norm fazlasıydı bizim ilkokulda yos olarak görevini yapıyordu derse girmiyordu. Şimdi ben de bu şekilde yapma imkanım varsa ilkokulda değerlendirmek istiyorum.

ders nasıl olmuyor değerli hocam? YOS görevi alırsanız da ders zorunluğu var. Başka okula görev verirler yine de girersiniz.
ders zorunluluğu yok hocam, çünkü kimi tanıyorsam dersi 15 saat ve üstüyse yos olmuyor çok nadir olan var.
ders zorunluluğu görev almak istemeyenler içindir. Ben hiç bir görev almam norm fazlası takılırım okulumdaki 3-5 saat derse girer eve giderim yada özel işimi yaparım diyenleredir. YOS olduğunuz zaman zaten 8-15 hatta gece gündüz hafta sonu rahatsız edilirsiniz.

ilksms
Geri