YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
bu yos de çalışma saatleri falan belirli değil değil mi yine keyfi uygulamalar. Yos tambir sacmalık.
her şey bellidir hatta bütün branşlar için her şey bellidir fakat idaresiyle geçinmeyi bilmeyen yada ahkam kesen yada görev ve sorumluluk ile iyi niyeti vs vs her şeyi karıştırmış insanlar yüzünde farklılıklar olabiliyor, insanın olduğu yerde her şey mümkün çünkü konuşarakta anlaşabilir kavga ederekte

Bu sene ben de YOS görevi için başvuru yapmadım. Yıllardan beridir konuşulan mevzu bir gerçek, birlik olamıyoruz. Bu YOS görevi tam anlamıyla bir angarya. 20 saate kadar derse girersin, iki farklı okulun YOS görevini yürütürsün kısmını okuyunca dedim ki görev almaya gerek yok. Bu şekilde YOS görevi almam derse girer çıkarım.

2020 öncesinde BTR'de ikinci okul, ders saati tamamlama işleri çıktığında BTE derneği whatsapp gruplarında BTR tartışılırken ortak karar alıp dilekçe vermemeyi teklif ettiğimde tembellik ve gizli istifa ile itham edenler vardı. Olsun haklının acelesi yoktur demişler. 10 küsür yılda BTR için adam akıllı yönetmelik çıkmasa da alınan onlarca görüş yazılalarını, kazanılan pek çok hakkı tek bir isim değişikliği ile silip attı YEĞİTEK, artık uyandıysak ne YOS görevini ne de Yenilikçi sınıf eğitimlerini bu şartlar değişmediği sürece kabul etmememiz gerektiğini farketmişizdir umarım.

Uzun yıllar sonra bu dönem ilk defa YOS görevi almadım. okulum da buna saygı gösterdi bana tavır almadı 3.5 gün okulum var kaç saat dersim olursa olsun bir daha bu görevi almam. Ben öğretmenim, öğretmen olarak çalışmak derse girip çıkmak istiyorum. Başkası farklı düşünür saygı duyarım. Okulda çalışma alanının sınırının olmaması kadar kötü bir durum yok. idare de neticeye bakar kimin ne fedakarlık ile yaptığına bakmaz. Ben ekstradan çalışmaya sıcak bakmıyorum artık. kendimi angarya işlerle yıpratmak akıl karı gelmiyor.

YOS görevi için görevlendirileni cezalandıran bir yönetmeliği varken niye görev alıyorsunuz? 13bin üçret alırsın, görev alma 5-6bin zaten alırsın bir şekilde o kadarçık paraya gerek varmı..

23. yılımı çalışıyorum bu sene ilk defa YOS- BTR adı neyse görevlendirme almadım. 22 saat dersim var bu durumda nöbet klüp planlama 14 saat ek ders alıyorum. Bir günüm tam boş diğer günüm öğlene kadar boş. İnanın o kadar rahat ve stressiz durumdayım. İdare de durumu biliyor zaten . İstediğim işi yapıyorum , istemediğim hiç bir şeye dokunmuyorum.

15. yıldır ilk defa bu dönem almadım görevlendirme. almayı da dusunmuyorum bundan sonra . hem yorucu hem de artık insanlar beni öğretmen olarak değil de teknisyen olarak görmeye başladı. ayrıca ufacık yapabileceği bir sorunu çözüme ulaştırmayıp ortalıkta buyuterek anlatıp dert yanmaya başlamışlardı. görev almadığım için de ben bilmiyorum görevim değil demeyi başardım çok şükür. derse girip nöbet tutup daha rahat yos a göre.

Kulüp + Okul Nöbeti + Egzersiz + Yurt Nöbeti bunları yapsanız zaten Yosa gerek yok. Kimseyle uğraşma derdi yok. Üstüne boş günlerinizde var

Ek ders ücretleri az full ek ders almak eskisi gibi dişe dokunur bir katkı yapmıyor. Yos olmadan alacağınız kulüp nöbet egzersiz vs ile zaten arada çok da bir fark kalmıyor yanında boş gün de işin kaymağı oluyor. O korkuyu aşıp görev almazsanız rahatlığı görünce keşke daha önceden bıraksaymışım dersiniz

her şey bellidir hatta bütün branşlar için her şey bellidir fakat idaresiyle geçinmeyi bilmeyen yada ahkam kesen yada görev ve sorumluluk ile iyi niyeti vs vs her şeyi karıştırmış insanlar yüzünde farklılıklar olabiliyor, insanın olduğu yerde her şey mümkün çünkü konuşarakta anlaşabilir kavga ederekte
bu işe oyle insanların insiyaftifine bırakılmaz. madem bir yonetmlik çıkarıp olmayan yeni iş yukumluluklerı getiriyorsan, calısma saatlerinide ayarlarsın. günde 6 ders saatine göre ekders veriliyor ise calısma saatide 6 derse gore ayarlanır tıpkı normal rehber ogretmen gibi. idare ile aran iyi ise kafana gore takıl mantıgı saçmalıktır. saatin belli olur sen yine ayarlayabilirsen ayarlarsın

YOS görev almıyorum. Artık okul programında kullanacağı mp3 indirmeye erinen arkadaşlar soluğu bilişim sınıfinda alamıyor çünkü sene başı toplantıda görevli olmadığımı belirttim. Kafam öyle rahat ki.
İdarenin de işlerini rica minnet yaparım. Maaşımızı devlet veriyor işler aksamasın üstümüze düşeni yaparız o ayrı ama özellikle kendi yapabileceği işleri bize yıkmaya çalışan beleşçi öğretmenlere dikkat etmek lazım.

bu işe oyle insanların insiyaftifine bırakılmaz. madem bir yonetmlik çıkarıp olmayan yeni iş yukumluluklerı getiriyorsan, calısma saatlerinide ayarlarsın. günde 6 ders saatine göre ekders veriliyor ise calısma saatide 6 derse gore ayarlanır tıpkı normal rehber ogretmen gibi. idare ile aran iyi ise kafana gore takıl mantıgı saçmalıktır. saatin belli olur sen yine ayarlayabilirsen ayarlarsın
hocam benim savunduğum şey bu, gerekirse iki okul birlikte değerlendirilsin ama derse girmek isteyen girsin girmek istemeyen YOS görevini derse girmeden yapsın ki verim alınsın. YOS modelinde verim alınamaz, derse mi gireceksin tüm okulu kapsayan çalışmalar mı yürüteceksin bu bana mümkün gelmiyor.

hocam benim savunduğum şey bu, gerekirse iki okul birlikte değerlendirilsin ama derse girmek isteyen girsin girmek istemeyen YOS görevini derse girmeden yapsın ki verim alınsın. YOS modelinde verim alınamaz, derse mi gireceksin tüm okulu kapsayan çalışmalar mı yürüteceksin bu bana mümkün gelmiyor.
Hocam, affınıza sığınarak... Yukarıdakiler açısından kağıt üzerinde beklenen verim her türlü alınır zaten... Çünkü; kağıt üzerinde yapılması beklenen görev "organizatör" gibi görünmekte... Sıkıntı zaten kağıt üzerindeki ile yapılanların uyuşmamasından kaynaklı.... Örneğin; kağıt üzerine hiç bir zaman "ET lerin bakımından sorumludur" gibi bir ifade yazılamaz ama arkadaşlarımızın yaptıkları yani reel çok farklı. O nedenle zaten bu hususta her zaman tartışmalar çıkıyor. Çünkü; kimisinin bakım gibi iş yükü çok az ve rahat... Dolayısıyla ilgili görev f/p açısından değerlendirildiğinde gayet makul... BT harici branşlarda bu kadar revaçta olmasının nedeni de budur. Kimisinde ise - ki genelde BT branşından arkadaşlardır - esasen yazılı görevi olmadığı halde ET bakımı dahil bir çok iş yükü var üzerine okul görevlendirmeleri v.s. gelince f/p olarak gayet istenmeyen bir görev haline geldi ve doğal olarak kıyamet koptu. Meslektaşlarımız ister kabul etsin ister etmesin olayın özeti budur.

bu dönem yos u bıraktım. keşke önceden bıraksaymışım diyorum. 8 bin az alıyorum ama haftanın 3 günü evdeyim. pardusu da yakın okuldaki yos arkadaş gelip kurcakmış.

Yos'ta derse girmeme olursa her öğretmen zaten aynı işi yapacağım niye derse giriyorum der, ders mers kalmaz ortada. Seçmelilerle oluşan normlar bile elden gider. Olan yine bilişim derslerine ve normuna olur. Bakanlık YOS'u kaldıracak gibi geliyor bana.

al bak geldi tüm tahtları pardusa geçirin diye bıktım yemin ederim ya ben bu branştan daha yeni bt sınıfını komple imaj attım bilgisayarcı bu kadar cihaz formatlamıyordur
Hocam, sürekli dolanıyor bu Pardus meselesi. Rica etsem gerekli gördüğünüz kısımları sansürleyerek gelen resmi yazıyı paylaşabilir misiniz...

Hocam, sürekli dolanıyor bu Pardus meselesi. Rica etsem gerekli gördüğünüz kısımları sansürleyerek gelen resmi yazıyı paylaşabilir misiniz...
Hangi İldesiniz? Sizin ile sıra gelmemiş ya da sizin okul ya da il/ilçe daha olayı anlamamışta olabilir eğer hala yazı yoksa piyasada. İllerin bir sıralaması var. Sırası gelen ilin yazısı da geliyor. Bize mart demişlerdi ekim ayında. 4 martta okula yazı geldi.
45623.webp
45624.webp

Son düzenleme:

Sizin il 8. grupta olabilir:

Hangi İldesiniz? Sizin ile sıra gelmemiş ya da sizin okul ya da il/ilçe daha olayı anlamamışta olabilir eğer hala yazı yoksa piyasada. İllerin bir sıralaması var. Sırası gelen ilin yazısı da geliyor. Bize mart demişlerdi ekim ayında. 4 martta okula yazı geldi.
Yazının esasen benimle pek ilgisi yok hocam. Ben yazının dilini merak etmiştim... Teşekkür ediyorum...

ilksms
Geri