YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Arkadaşlar bugün öğrendiğim bilgiye göre Kayseri'de kendi okulum hariç 2 okul daha ders tamamlama olarak görev vermişler.Artik maaş karşılığı dersi almamız gerekiyormuş.Sizin illerde durum nasıl?
Aynı durumda ben de varım hocam İzmir’de 12 saat dersim var başka okula 10 saat ders tamamlama vermişler. Bugün müdür aradı söyledi. Pazartesi yostan istifa etmek istiyorum. 2. Dönem görevlendirmeleri geldi istifa edebilir miyim bilmiyorum ama. Gerek yok yosa derse girer çıkarım.

Arkadaşlar bugün öğrendiğim bilgiye göre Kayseri'de kendi okulum hariç 2 okul daha ders tamamlama olarak görev vermişler.Artik maaş karşılığı dersi almamız gerekiyormuş.Sizin illerde durum nasıl?
Bizde de öyle oldu. Ben YOS görevi başvurusu yapmıştım. Daha valilik onayı gelmeden iptal dilekçesi verdim. 15 saat maaş karşılığı alacağım bu dönem. 10 senedir BTR/YOS olarak hafta içi beş gün okula gittim. Boş ders nedir bilmedim. Bu dönem böyle olsun istedim. Bir dönem de ek ders almayalım bakalım. Paranın bereketi başka şey.

Hani ders saati aranmıyordu ne oldu birden. Kaç saat dersiniz vardı hocam? Ve iki okul nedir. Bölümün iyice suyunu çıkardılar resmen

Eğer 2-3 okulda ders tamamlama yaptırılıyorsa YOS olmanın ne avantajı kaldı?

Bu görevi kimsenin almaması gerekiyor artık
Ders konusunda bastırmamız gerekiyor. Tek kurtuluş bu. Her kademede 2 ders saati BT olursa norm sorunu kalmaz, isteyen farklı branştaki BTR kursu alan arkadaşlar da YOS olsun...

Ben de bunu savunuyorum ama ısrarla görev alan idarenin her dediğini yapmakta ısrarcı arkadaşlar var aman rahatim bozulmasın diye

Bizde de öyle oldu. Ben YOS görevi başvurusu yapmıştım. Daha valilik onayı gelmeden iptal dilekçesi verdim. 15 saat maaş karşılığı alacağım bu dönem. 10 senedir BTR/YOS olarak hafta içi beş gün okula gittim. Boş ders nedir bilmedim. Bu dönem böyle olsun istedim. Bir dönem de ek ders almayalım bakalım. Paranın bereketi başka şey.
Merhaba hocam dilekçe örneği paylaşabilir misiniz bende istifa etmek istiyorum yostan bana da ders tamamlama ile 10 saat ders verdiler toplam 22 saat dersim oldu.

Zamanında bunun ve daha fazlasının olacağını ısrarla söylediğimde, buradan bir hocam tarafından olmadık hakaretlere maruz kalmıştım. Hatta şahsımdan özür dilemese mahkemelik olacaktık. Şu saatten sonra branşımız için geçmiş olsun diyelim. MEB bizim braşı "Haşlanan Kurbağa Deneyi" misali yavaş yavaş haklarımız ve dersimiz gasp ederek bu hale getirdi. Branşımızın selasının okunmasına da az kaldı kanımca. Bizi değerlendirecek bir yer bulsalar anında fişimizi çekecekler.

Son düzenleme:
3 okula gidin ne var, yarın öbür gün ek derssiz de verirler bu görevi ha almıyor musunuz herkesi zorla yapıyoruz derler. Ha o gün ben kimseye hakkımı helal etmem baştan söyleyeyim de.

5-10 bin tl için Yos-Btr -Formatör gibi öğretmenlikle alakası olmayan görevleri istemek en büyük problemimiz. Öğretmen olarak eğitim almış arkadaşlarımızın derse girmemek ve böyle görevlendirmelere yönelmesi bence acı verici. Kendine böyle bir değer biçen branşımızdaki arkadaşlar nedeniyle Ders peşinde olup ÖĞRETMENLİK mesleğini yapmak isteyen bizler zor durumda kalıyoruz.

Sizin bulunduğunuz il kafasına göre kural uyguluyor. Normalde her dönem başı dilekçe ile görev talep ediliyor. Dönem sonunda otomatik olarak görevlendirme biter.
Kafasına göre hareket edip etmediğini bilemiyorum. Fakat Ankara ilinde okullara EBYS üzerinden gelen resmi yazıda göreve devam etmeyeceklerin okul idarelerine dilekçe vermeleri gerektiği yazıyordu. Önceki mesajlarda da bir arkadaş paylaşmış.

daha önceki çalıştığım iki okul da 8 şubenin altına düştü. Bu dönem görevlendirme almayacağım. Hem ders tamamlama için başka okula gidip bir diğer 3. okula da yos için gidilmez.

YOS Görevlendirilmem farklı bir olula yapıldı. Kadromun bulunduğu okul idaresi dönem ortasında 15 saat verebilirim diyerek branşım dışında ders verebilir mi? Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

YOS Görevlendirilmem farklı bir olula yapıldı. Kadromun bulunduğu okul idaresi dönem ortasında 15 saat verebilirim diyerek branşım dışında ders verebilir mi? Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
21 saate kadar ders verilebilir, öncelik derstedir. Ama il/ilçenin tutumu da bu konuda önemli.

21 saate kadar ders verilebilir, öncelik derstedir. Ama il/ilçenin tutumu da bu konuda önemli.
YOS görevinde ders yükümlülüğümüz 15 saat mi 21 saat mi şuna bir netlik getirebilir miyiz arkadaşlar? eğer 21 saatse bir iki saat daha ders ayarlayıp bu görevi almanın bir mantığı yok sınıftı rehberlikti kulüp derken 24 saat ders olsa zaten full ek ders gibi oluyor

YOS görevinde ders yükümlülüğümüz 15 saat mi 21 saat mi şuna bir netlik getirebilir miyiz arkadaşlar? eğer 21 saatse bir iki saat daha ders ayarlayıp bu görevi almanın bir mantığı yok sınıftı rehberlikti kulüp derken 24 saat ders olsa zaten full ek ders gibi oluyor
21 saat ne olursa olsun ders varsa idare verebilir.

3 okula gidin ne var, yarın öbür gün ek derssiz de verirler bu görevi ha almıyor musunuz herkesi zorla yapıyoruz derler. Ha o gün ben kimseye hakkımı helal etmem baştan söyleyeyim de.
Ne kadar kolay söylüyorsunuz.. Zaten 60 km yol gidiyorum bana 2 okul daha vermişlerdi biri 70 km uzakta diğeri 65 km uzakta.. Hepsine bir gün 4 saat ders.. Oradaki öğretmenler zaten araç mevzularını konuşmuşlar araç bulamamıştım. Kendi şahsi aracımla gitmek zorunda kaldım. Bu sefer de eşim aracı alamadığı için o bu durumda zarar gördü. En iyisi YOS olmadım okulumda 18 saat dersim var. Mis gibi kafam rahat..

20 sene sonra ben de ilk kez bu dönem yos a başvurmadım. 12 saat dersim var. haftada okula 2 gün gidiyorum. bundan sonra da başvurmayı çok düşünmüyorum. hayat varmış...(para tabii ki herkese lazım)

yos felan değilim, 50 tahtaya pardus kuracakmışım, okula yazı gelmiş
müdür iletti. şu angaryalardan yıldım

İlçe normundayim. Geçen yil 2 okula ders gorevi verip 14 saate tamamladilar. Bu 2 okula + 1 liseye btr gorevi verince istifa ettim. Bu yil YOS ile birlikte ortalık iyice karışınca basvuru yapmadım. İnanın ki hayat varmış. 3 gun dersim var. Verecekleri iki kuruş ekders kendilerinin olsun.

yos felan değilim, 50 tahtaya pardus kuracakmışım, okula yazı gelmiş
müdür iletti. şu angaryalardan yıldım
%90 yazı size hiç gösterilmedi. %99 yazıda ne branşınızın ne de sizin adınız var. Şifahen ilettiler ve siz de tamam, dediniz. Süreç böyle ise 50 tahta ellerinizden öper, kolay gelsin...

Yazı size gösterildi ve branşınız geçmiyorken tamam yaparım demediyseniz, öğretmen olduğunuzu okuldaki diğer arkadaşlardan farkınız olmadığını ve yapmayacağınızı belirtin. Yine de kötü olmamak için yapacak kişiye kurulumun nasıl yapılacağını bir kez gösterebileceğinizi ifade edin.

Eğer resmi yazı size gösterildi ve gerçekten branşınız yahut isminiz geçiyorsa sendikanızla görüşün ve kesinlikle yapmayın. Yok sendikanız, arka çıkmadı mı? Boşa o sendikadasınız istifa edin, sayın hocam.

NOT: İlgili yazı hemen hemen bütün kurumlara gitti, gidiyor. Örneğin, benim kuruma pardusa geçişin sağlanması minvalinde yuvarlak cümlelerle yazı gelmişti. Şifahen söylendi. Hiç dokunmadım. Şu an hepsi pardus. Kaçtanesi windowstu? Bilmiyorum. Nasıl halloldu? Bilmiyorum. Umrumda mı? Değil!

ben yös delim ama mecbur pardus başımıza kaldı hep hocam hayrına yap yani yös olmasamda okulda hep hayrıma gene bakıyorum.Bugun tahtalara bakan şirket çalısanı konustum hep geri neden gidiyoruz diye hocam kusura bakma dedi ama içinizde işten kaçan veya resımcı gelmiş btr olmus bisey yapmıyor böyle olunca müdürlerve sahadan şikayet gitti onlarda demek kırpmaya başladılar aslında sizin hakkınız ödenemez dendi.Sonra baktım her işe koşup her haklarını alan pdrciler nobet verdıler sanıyesınde adamlar bıraktı,dyk dedıler adamlar ders mi anlatıor sanki dyksını aldı çok kıskanıyorum:) onları

Ben de bunu savunuyorum ama ısrarla görev alan idarenin her dediğini yapmakta ısrarcı arkadaşlar var aman rahatim bozulmasın diye
ben kesinlikle yapmıyorum idari iş idari iştir, ha teknik veya yazılım noktasında takıldığı nokta olur ne olduğunu açıklarım yol gösteririm ama oturup kendim asla yapmam bundan dolayı da tavır alacak arkadaş bıraksın idareciliği onun işinide mi biz yapalım anlamıyor vs vs diye.

ben yös delim ama mecbur pardus başımıza kaldı hep hocam hayrına yap yani yös olmasamda okulda hep hayrıma gene bakıyorum.Bugun tahtalara bakan şirket çalısanı konustum hep geri neden gidiyoruz diye hocam kusura bakma dedi ama içinizde işten kaçan veya resımcı gelmiş btr olmus bisey yapmıyor böyle olunca müdürlerve sahadan şikayet gitti onlarda demek kırpmaya başladılar aslında sizin hakkınız ödenemez dendi.Sonra baktım her işe koşup her haklarını alan pdrciler nobet verdıler sanıyesınde adamlar bıraktı,dyk dedıler adamlar ders mi anlatıor sanki dyksını aldı çok kıskanıyorum:) onları
bu konuda çok haklısınız bir bedenci bir sertifika alıp prd ci olabilse görün tantanayı ama iş bizim branşa gelince herkes aslan kesiliyor çok karışık işler tek cümleyle özetlenemeyecek kadar sosyal kültürel ahlaki psikolojik bir zeminde konuşulabilecek kadar derinlikli bir o kadar da boş bir konu

bu yos olayı tamamen saçmalık. btr den farkı bizlere daha fazla sorumluluk ve angarya gelmiş. 2 okul gorevlendirilmesi 21 saat ders altına resmi olarak gelmiş. kısaca yös olmak saçmalık. angarya işler ile ugras dur. ama hata bzde btr oldukca her denileni yaptıkca boyle olacagı belli idi. her iş ustumuze vazife olarak yapıstı hemde hiç bir getirisi olmadan. 2. dönem almadım. bu yös değişene kadar da almayacagım.

ilksms
Geri