YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Herhalde haber şu.
Bu sitedeki haberler bilinen şeyleri tekrar tekrar yazmak dışında bir içeriğe sahip değil bence.

Bu kadar üfürükten yazılmış bir haber görmedim :) Tık avı sadece.

Biz MEB'in elinde kaldık. Elinde fazladan ürün kalır ya öyle. Bizi ne yapacaklarını onlar da bilmiyor. Ders ile ilgili geleceğe dönük hiçbir umudum yok, geçmişe bakarak siz de umut olmadığını görürsünüz. Her yenilikte ilk gözden çıkarılan ders bizimki oluyor maalesef. O yüzden artık çok kafa takmaya gerek yok, MEB'in sorunu, kendileri düşünsün artık ne yapacaklarını...

ilk okullar daha büyük sıkıntı hocam daha önce ilk okulda görev aldınız mı veliler en ufak şeyde şikayeti basıyorlar ders bile işletmezler çocuk bakıcılığı yapacaksınız üstüne o küçük çocuklarla ilgilenen aklı fikri düşüncesi onlara yakın hale gelmiş bir çok öğretmenle de ilgileneceksiniz onların sorunları şikayetleri daha ilginç gelecek size.... bu günleri projektörle ararsınız ilk okulda ders kesinlikle branşçılara göre değil
Hocam şikayet konusunda ortaokul da çok farklı değil ama çocuk bakıcılığı konusunda birşey diyemem.şu anda ingilizceciler giriyor.görsel sanatların da girme ihtimalinden bahsediyorlar.başka bransçılar girebiliyorsa biz de girebiliriz

bu görevlendirmeye kabul eden arkadaşlardan bir cacık olmaz, ben ve eşim tepki olsun die kabul etmedik...yazıklar olsun bu yönergeyi yazan YEGİTEK sorumlularına
Hocam sen ben görev almıyoruz ama burada 2 saat fazla ek ders almak için tabiri caizse seve seve bu göreve talip olan o kadar çok zümremi tanıyorum ki çok üzülüyorum. Herkes günü kurtarma derdine düşmüş yarın hepimiz derslerimiz azala azala kalmadığında norm fazlasına düştüğümüzde o zaman görecem 2 saat ek ders sizi kurtaracak mı ?

Hocam sen ben görev almıyoruz ama burada 2 saat fazla ek ders almak için tabiri caizse seve seve bu göreve talip olan o kadar çok zümremi tanıyorum ki çok üzülüyorum. Herkes günü kurtarma derdine düşmüş yarın hepimiz derslerimiz azala azala kalmadığında norm fazlasına düştüğümüzde o zaman görecem 2 saat ek ders sizi kurtaracak mı ?
Değerkli hocam ayrıca işe salça olan pgm yi unuttunuz sanırım koordinatörler de şunu söylüyor hocam bu ödemeleri pgm istemiyor diye. Biz yeğitek de yeğitek diyoruz ama onun suçlu olduğunun fazlası kadar pgm de suçlu ödemeleri yapmak istemeyen onlar

bu görevlendirmeye kabul eden arkadaşlardan bir cacık olmaz, ben ve eşim tepki olsun die kabul etmedik...yazıklar olsun bu yönergeyi yazan YEGİTEK sorumlularına
Hocam eğitim ile branş dışından bu işi yapanlar bizden fazla. Basit bir örnek vereyim. Bulunduğum şehirde bir ilçede 139 YOS un sadece 29 u BT branşında. Sizinn bu görevi almamanız YEĞİTEK ya da Bakanlık nezdinde hiçbir şey ifade etmiyor. Bizim derslerimizi geri almamız gerekiyor, görevlendirmelerin bir ehemmiyeti yok.

Hocam eğitim ile branş dışından bu işi yapanlar bizden fazla. Basit bir örnek vereyim. Bulunduğum şehirde bir ilçede 139 YOS un sadece 29 u BT branşında. Sizinn bu görevi almamanız YEĞİTEK ya da Bakanlık nezdinde hiçbir şey ifade etmiyor. Bizim derslerimizi geri almamız gerekiyor, görevlendirmelerin bir ehemmiyeti yok.
Tam da bunu kastediyorum hocam, bazı zümrelerimiz kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor. Bakanlık dilerse 50-60 saatlik kursla YOS yetiştirir ve millet de seve seve tercih eder. Norm fazlası dünya kadar arkadaş var. Bizim derslerimizi geri almamız lazım temelde :(

Tam da bunu kastediyorum hocam, bazı zümrelerimiz kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor. Bakanlık dilerse 50-60 saatlik kursla YOS yetiştirir ve millet de seve seve tercih eder. Norm fazlası dünya kadar arkadaş var. Bizim derslerimizi geri almamız lazım temelde :(

Hocam bence kendinizi küçümsemeyin.Kurslarla yos olanlar kursta anlatılmayan birşey gördüğünde bakalım ne yapacak.bunu da geçtim siz kendi kendinizi küçümserseniz başkaları sizi hiç ciddiye almaz

Dün 36 tahtaya pardus yükledim.Eta kayıt sistemine sınıf sınıf girdim.Cogu okul yapmamis.Bugun il koordinatörleri okulumuza geldi en hizli silah çeken kovboy kim diye merak etmişler tanıştık.Haftaya beni ortaokula gorevlendirme YOS yapıyorlar.Sinif öğretmeniyim.

@faky18 Hocam 110 tane branş dışı Yos un kaç tanesi 29 tane bt cinin yapabildiğini yapabiliyor? Branşı BT olmayıp kendilerini geliştirilen arkadaşlar elbette vardır ya da BT olup kendini geliştirmeyende ama genele vurduğumuzda hiçbiri bir BT ci kadar bilemiyor. Bir diğer sıkıntı da Yos olmayıp hayır diyemeyen, idare ile kötü olamayan yine de iş yapan arkadaşlardan da kaynaklı. Geçen sene gittiğim okula branş dışı arkadaş gitti. İdare bilemez, ne yapacak ki o biz yine seni ararız dedi. Yok hocam kursuna gitti görevini kabul etti ek dersini de alacak o gelecek yaparsa yapar yapamazsa benim sorunum değil bakanlıkla, yeğitek düşünsün dedim. Önce biraz bozuldular ama onlarda biliyor hocam. Kendi okuluma da söyledim ilçe geneline yos lar bakacak benim görevim yok diye. İstekte bulunun kim gelir ne zaman gelir ne yapar bilemem dedim. En azından hep beraber bir dönem görelim BT ci olmadan ne oluyormuş diye. Kötü olmadan iyi olunmuyor hocalarım lütfen anlayalım artık. Biz olmadan işler öyle kolay yürüyemez.
@otherm Hocam tamam da 50 60 saatte ne öğretip ne anlayıp ne iş yapabilecekler? Ben bu cümlenize anlam veremedim 4 senelik eğitiminizi ayaklar altına almış olmuyor musunuz? Bir de Dyk, evde eğitim, egzersiz, destek eğitimi vs. vs. açabilen zaten diğer branşlar hocam onlar kabul edecekler mi çok mu makul duruyor 18 saat ek ders :) Çoğu il 15 saati zorunlu yapıyor zaten sınıf öğretmenlerine 18 saat zorunlu ders veriyor. Bizim dışımızda kimse ders anlamında sıkıntı yaşamıyor o yüzden yos u son çare ek dersim olsun diye isterlerse isterler. Yine biz kendi başımıza rezilliğimizle kalırız :confused: Ders yoksa hiç bir şey yok idareler bize ihtiyaç duyuyorsa seçmeli seçmek ellerinde;) bakanlıktan zorunlu dersimize de kesinlikle odaklanmalıyız. Ancak ya yüz yüze bakıyoruz arkadaşımız öğrenciler vs gibi idealist yaklaştıkça olan bize oldu. Norm fazlası olduk 3 okul gezdik ama hiç bir arkadaşımızın umrunda olmadı 😕 İyi forumlar kırıcı bir cümlem olduysa affola:)

Valla hocam, bulunduğum ilde o dediğiniz kursları alarak görev yapan branş dışı hocaların işleri de bize kalıyordu geçen yıllarda. 50-60 saatlik kurs ile bu işlerin yürümediğini en iyi bakanlık ve il MEM ler biliyor. Kendini bu konuda branş dışı yetiştiren ve geçmiş bilgisayar ve bilişim temeli olan hocalarımı tenzih ediyorumm ki onlar da toplamın %1 ini geçmez. Bırakın YOS düzeyinde görev yapmayı, e-sınavlarda görev alan ve 1 haftalık kurslar ile e-sınav sorumlusu yapılan arkadaşların birçoğu basit e-sınav sorunlarını çözmekten aciz (sınav sorumlusu bilgisayarı sisteme ulaşamıyor diye arayan bir arkadaşa internet kablosunu kontrol et demiştim, baktı kablo çıkmış. O kabloyu doğru yere taktırana kadar sinir krizleri geçirmiştim. Bu yaşadıklarımın ve bilgi işlemde çalışan arkadaşların yaşadıklarının basit bir örneği ) bütün bunları göz önüne aldığımızda bence günün şartlarında bizler bulunmaz hint kumaşıyız...

Son düzenleme:
Hocam bence kendinizi küçümsemeyin.Kurslarla yos olanlar kursta anlatılmayan birşey gördüğünde bakalım ne yapacak.bunu da geçtim siz kendi kendinizi küçümserseniz başkaları sizi hiç ciddiye almaz
kurslarla btr olanların %90 ı imaj dahi atamıyor doğru düzgün bir şekilde diğer sorunları geç onları da zaten konuşarak hallediyorlar yani birşey yapmayarak geçiştiriyorlar sonra öğretmenler alışıyor bir şey istemiyorlar gül gibi geçiniyorlar sertifikalı arkadaşlarla

Dün 36 tahtaya pardus yükledim.Eta kayıt sistemine sınıf sınıf girdim.Cogu okul yapmamis.Bugun il koordinatörleri okulumuza geldi en hizli silah çeken kovboy kim diye merak etmişler tanıştık.Haftaya beni ortaokula gorevlendirme YOS yapıyorlar.Sinif öğretmeniyim.
Hocam seni tek okul kesmez. 8-10 tane okul verilmeli bu hızdaki öğretmenimize.

Yüklemek sorun değil o tahtaları kullanan sınıf öğretmenleri ne kadar verimli kullanabilecek, her yapamadığı şeylerde yardımlarına koşabilecek misiniz? Hem sınıf öğretmeni olark nasıl görevlendirme yapıyorlar ilginç..

ilksms
Geri