Yeğitek Okul Sorumlusu Olan Öğretmenlerin Nöbet ve Kulüp Ek Dersleri İçin Karar Alındı
Yeğitek okul sorumlusu olarak görev yapacak olan öğretmenlerin nöbet ve kulüp ücretleri ile ilgili tereddüde düşülen hususlara açıklık getirirdi.
Bu haberin resmi bir kaynağı var mıdır? Ben yarın okul pansiyonunda nöbet tutacağım ve görevlendirme yazılarımız halen çıkmadı. Diğer öğretmenler de pansiyonda nöbetçiyken hafta içi derse girip ek ders alıyorlar. Bu uygulama eğer böyleyse gerçekten çok mantıksız.![]()
Yeğitek Okul Sorumlusu Olan Öğretmenlerin Nöbet ve Kulüp Ek Dersleri İçin Karar Alındı
Yeğitek okul sorumlusu olarak görev yapacak olan öğretmenlerin nöbet ve kulüp ücretleri ile ilgili tereddüde düşülen hususlara açıklık getirirdi.www.ogretmenlericin.com
Resmi kaynağı var mı ben de bilmiyorum hocam.Bu haberin resmi bir kaynağı var mıdır? Ben yarın okul pansiyonunda nöbet tutacağım ve görevlendirme yazılarımız halen çıkmadı. Diğer öğretmenler de pansiyonda nöbetçiyken hafta içi derse girip ek ders alıyorlar. Bu uygulama eğer böyleyse gerçekten çok mantıksız.
İdareci arkadaşlar böyle bir yazı varsa, ekran görüntüsünü paylaşabilir mi?*Bilgilendirme Notu*
YEĞİTEK okul sorumlusu olarak görevlendirilen öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 16/2. maddesi uyarınca haftada 18 saat ek ders ücreti alabilirler.
Bu görev kapsamında, başka hiçbir eğitim-öğretim faaliyeti (DYK, belletmenlik, kurs vb.) için ayrıca ek ders ücreti ödenmeyecek olup modül üzerinde de buna yönelik kısıtlama uygulanacaktır.
*Bu kapsamda öğretmen varsa mağdur olmaması için ek görevler verilmemesi yerinde olacaktır.*
Ekders modülünden gelmiş dedi idare.
Kötü niyet vardır yoktur bilemem ama btr başladığından beri yerelde işini bilmeyen idarecilerin mobbingine maruz kalan bilişim öğretmenleri için yıllar içinde nöbet, belletmenlik, dyk gibi konularda alınan onlarca görüş yazısını sadece isim değişikliği yapmak için çöpe atmıştır YEĞİTEK.
İdareci arkadaşlar böyle bir yazı varsa, ekran görüntüsünü paylaşabilir mi?
Mebbis ya da KBS sisteminde böyle bir yazı var mı? Varsa ekran görüntüsünü atabilir misiniz?"Yeğitek Okul Sorumlusu Olarak Görevlendirilen Öğretmenlere Verilebilecek ve Verilmeyecek Görevler
• Destekleme ve Yetiştirme Kurs ücreti ödenmeyecektir.
• Nöbet ücreti ödenmeyecektir.
• Öğrenci sosyal kişilik hizmetleri ( kulüp/rehberlik) ücreti ödenmeyecektir.
• Ders Dışı Eğitim Çalışma (Egzersiz) ücreti ödenmeyecektir.
• Bilsem’ler için ücret ödenmeyecektir.
• Hafta içi belletmenlik görevi verilmeyecek ve ücret ödenmeyecektir. (Hafta sonu alabilir.)
• 21 saat üzeri dersi varsa kendi okulu dışında bir okulda görev alamayacaklardır.
• Görevlendirme yapılmadan önce ders tamamlama yapılmalıdır.
• Aday öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve okul yöneticililerine Yeğitek Okul Sorumluluğu görevi verilmeyecektir.
• Ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlere Yeğitek Okul Sorumluluğu görevi verilmeyecektir.
Mebbis Ek Ders Modülünde Güncelleme Yapılıyor
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Mebbis Ek Ders Modülü üzerinde gerekli güncelleme çalışmalarını başlatmıştır. Bu sayede yıllardır farklı uygulamalar sona erecek ve Yeğitek Okul Sorumlularının (BTR) Ek Ders Ücretlerinde Uygulama Birlikteliği Sağlanmış olacaktır.
Not: Bu kapsamda öğretmen varsa mağdur olmaması için ek görevler verilmemesi yerinde olacaktır."
Yeğitek Okul Sorumlularının (BTR) Ek Ders Ücretlerinde Uygulama Birlikteliği Sağlanıyor
<p>Yeğitek Okul Sorumlularının (BTR) Ek Ders Ücretlerinde Uygulama Birlikteliği Sağlanıyor Bilişim, FP-BTR Destek – Web’de Öğrenhttps://t.me/+Qu-CIkNpkzpo3sUr Yeğitek Okul Sorumlularının Görevlendirme Esasları, Görev ve Sorumlulukları için TIKLAYINIZ Son yayınlanan Yeğitek Okul Sorumlularının...www.webdeogren.com
Mebbis ya da KBS sisteminde böyle bir yazı var mı? Varsa ekran görüntüsünü atabilir misiniz?
Geçen yıl 1. dönem kendi okulumda dersim az olduğu için nisan ayına kadar bir meslek lisesinde ders tamamlama görevi aldım. Kendi okulumun hem ders hem btr hem idari görevlerini ayrıca ilçe tarafından verilen başka okulun btr görevini yapmak durumunda kaldım. 2. dönem btr okullarından birini üzerimden aldılar. 2. dönem ders tamamlama görevi turizm otelciliğin erkan kapanması sebebiyle karne işlemlerinin akabinde başka okula verilerek devam ettirdiler.15 saatten az dersi olan YOS sorumluları, 15 saate tamamlanana kadar diğer okullara görevlendiriliyor. Ben de 3 farklı okulda derslere girecek ve YOS sorumluluğu yapacağım. Bu durumla karşılaşan başka arkadaşlar var mı?
"Yeğitek Okul Sorumlusu Olarak Görevlendirilen Öğretmenlere Verilebilecek ve Verilmeyecek Görevler
• Destekleme ve Yetiştirme Kurs ücreti ödenmeyecektir.
• Nöbet ücreti ödenmeyecektir.
• Öğrenci sosyal kişilik hizmetleri ( kulüp/rehberlik) ücreti ödenmeyecektir.
• Ders Dışı Eğitim Çalışma (Egzersiz) ücreti ödenmeyecektir.
• Bilsem’ler için ücret ödenmeyecektir.
• Hafta içi belletmenlik görevi verilmeyecek ve ücret ödenmeyecektir. (Hafta sonu alabilir.)
• 21 saat üzeri dersi varsa kendi okulu dışında bir okulda görev alamayacaklardır.
• Aday öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve okul yöneticililerine Yeğitek Okul Sorumluluğu görevi verilmeyecektir.
• Ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlere Yeğitek Okul Sorumluluğu görevi verilmeyecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Mebbis Ek Ders Modülü üzerinde gerekli güncelleme çalışmalarını başlatmıştır. Bu sayede yıllardır farklı uygulamalar sona erecek ve Yeğitek Okul Sorumlularının (BTR) Ek Ders Ücretlerinde Uygulama Birlikteliği Sağlanmış olacaktır.
Not: Bu kapsamda öğretmen varsa mağdur olmaması için ek görevler verilmemesi yerinde olacaktır."
Yeğitek Okul Sorumlularının (BTR) Ek Ders Ücretlerinde Uygulama Birlikteliği Sağlanıyor
<p>Yeğitek Okul Sorumlularının (BTR) Ek Ders Ücretlerinde Uygulama Birlikteliği Sağlanıyor Bilişim, FP-BTR Destek – Web’de Öğrenhttps://t.me/+Qu-CIkNpkzpo3sUr Yeğitek Okul Sorumlularının Görevlendirme Esasları, Görev ve Sorumlulukları için TIKLAYINIZ Son yayınlanan Yeğitek Okul Sorumlularının...www.webdeogren.com
Not: Bu kapsamda öğretmen varsa mağdur olmaması için ek görevler verilmemesi yerinde olacaktır.
Onlar da almaz hocam 5 saat öyle kayıp bir de dyk açıp ordan da kazanıyordu onlar da . Hesap ederler bunu . Bize ödenen ekders rahatsız etmiş bir takım birimleri benceyavaş yavaş millet bu görevi almayı bırakır gibi duruyor görünen o, sertifikalılarda bizden bu kadar olur deyip yürütmeye devam ederler zaten istedikleri de buydu istediklerini almış oldular istedikleri her okula görevlendirme alabilirler artık
Hocam bunu anlamadım, görevlendirmeye tabi olan herkes en az 15 ssaate girecek mi, yoksa ders tamamlama istiyorsa bunu görevlendirmeden öce yaptırmalı anlamında mı? yani benim 7 saat dersim var bi de ders tamamlama mı olması gerekiyor yoksa 7 saat ders ve görevlendirme yetiyor mu, saygılar"Yeğitek Okul Sorumlusu Olarak Görevlendirilen Öğretmenlere Verilebilecek ve Verilmeyecek Görevler
Yazı dogru ise.Sosyal medyada gezerken denk geldim.
Bize ödenen ek ders bazı birimleri rahatsız etmemiş kafasının içi boş ama malesef söz hakkı makamında bulunan geçimsiz kıskanç haset kişiler(yöneticilerdendir ) tarafından çok çok yukarıdakilere önerilmiştir yalan dolanla süslenerek onlarda kanmıştır koskoca bakanlık projesini çöp ettiler bizlerle beraber işin özeti budur,Onlar da almaz hocam 5 saat öyle kayıp bir de dyk açıp ordan da kazanıyordu onlar da . Hesap ederler bunu . Bize ödenen ekders rahatsız etmiş bir takım birimleri bence
evraki e devlette dogrulattim ve evrak dogru ekte sunuyorumSosyal medyada gezerken denk geldim.
Hocam ya maaş karşılığını tamamlarsınız başka okulda ya da birden fazla okula YOS olarak görevlendirirler.Hocam bunu anlamadım, görevlendirmeye tabi olan herkes en az 15 ssaate girecek mi, yoksa ders tamamlama istiyorsa bunu görevlendirmeden öce yaptırmalı anlamında mı? yani benim 7 saat dersim var bi de ders tamamlama mı olması gerekiyor yoksa 7 saat ders ve görevlendirme yetiyor mu, saygılar
haa iki okulda görevliyim zaten tmmdr hocamHocam ya maaş karşılığını tamamlarsınız başka okulda ya da birden fazla okula YOS olarak görevlendirirler.
yok hocam okulunda ne kadar ders varsa bende 6 saat var sadeceYani mutlaka 15 saati dolduracağız sonra YOS olacağız öyle mi? Anlaşılan artık okul okul gezeceğiz.
Bizim ilçemizdeki tüm öğretmenleri 14 saate tamamlattılaryok hocam okulunda ne kadar ders varsa bende 6 saat var sadece
15 saati tamamlamak için 3 okula gittikten sonra okul sorumlusu olmanın ne manası var ki? Hayır bir de diğer okulların da sorumlusu yaparlar. Sadece ders ile bitmez.yok hocam okulunda ne kadar ders varsa bende 6 saat var sadece
bizde öyle birşey yok kimseye verecek derste yok zatenBizim ilçemizdeki tüm öğretmenleri 14 saate tamamlattılar
almayıverirsiniz hocam ama tercih sizin tabiki elden ne gelir bir değişiklik yaptılar herşeyi b.. ettiler. hayırlısı olsun artık15 saati tamamlamak için 3 okula gittikten sonra okul sorumlusu olmanın ne manası var ki? Hayır bir de diğer okulların da sorumlusu yaparlar. Sadece ders ile bitmez.
Ders varsa verirler yoksa olduğu kadar girersiniz.Yani mutlaka 15 saati dolduracağız sonra YOS olacağız öyle mi? Anlaşılan artık okul okul gezeceğiz.
Hocam şimdi burada sertifikalılar derken benim gibi branşı bilişim olmayanları kasttetiniz sanırım. Yalnız burada ne demek istediğinizi tam anlayamadım. Sertifikalılar yapamıyor bu işi mi demek istiyorsunuz? Doğru mu anladım?yavaş yavaş millet bu görevi almayı bırakır gibi duruyor görünen o, sertifikalılarda bizden bu kadar olur deyip yürütmeye devam ederler zaten istedikleri de buydu istediklerini almış oldular istedikleri her okula görevlendirme alabilirler artık