YEĞİTEK Okul Sorumlusu

Kodla Büyü
Denizli Merkezefendi ilçesinde çalışıyorum. Görevlendirme 22 eylülde çıktı. 8-22 eylül arası ek dersi bazı okullar verdi bazıları vermedi. İlçe mem de topu okullara attı. Kendi okulumda yazı getir ödeyelim tarzı bir yaklaşım ile karşılaşınca madem öle ben de ona göre tavır alırım diye idareye yaptığım bildirim üzerine idareden yumuşatmaya yönelik bi sürü söz işittim. Uzun lafın kısası bu yos işi yapılmaz ben söyledim ikinci dönem naparsanız yapın diye, iyi niyetle çalışmayın göreviniz ne ise onu yapın fazlasını yapmayın arkadaşlar, ilçede ek ders alanlar da oldu almayanlarda bu şekilde bir olay başka kurumda görülmez. İş ödemeye gelince benim idarem hemen resmi dile döndü, arkadaşın birisi yazmış dersime girer çıkarım ders olmazsa da benim sorunum değil diye ben de tam da o kafaya geldim şu anda.

Ben de istifa ettim. Kabul edildi. 01.12.2025 tarihi itibarı ile görevim sonlandı. Artık dümdüz öğretmenim. Böyle giderse bir daha görev almam. Arıza için arayan okullara da(resmi 1 gayrı resmi 7 okula bakıyordum) yardımcı olmayacağım artık, servis çağırın diyeceğim. Ayrıca Personel Genel Müdürlüğüne yazdıkları meşhur yazıya itafen bir dilekçe yazdım. nöbet,kulüp,belletmenlik,egzersiz,hizmet içi ve halk eğitim kurslarının öğretmenlerin asli görevi olup olmadığını sordum. Bakalım nasıl bir cevap gelecek.

Ben istifa dilekçesi verdim okula il milli eğitime de gönderdiler, çünkü haftasonu da belletmenlik görevi verilmiyor mebbis ekders modülünde. Ekders olayını geçtim hizmet puanı da alamayacağım bu yüzden. Bu yüzden görev iptal dilekçesi verdim. Birşeyler düzeltmek istiyorsak buraya yazıp görüş fikir paylaşmak güzel ama harekete geçmek gerekiyor. Biz öğretmenler bu saçma sapan görevi istemez ya da iptal ettirmezsek bunlar böyle yapmaya devam eder. Sendika baskısı, mahkeme falan beklemeyle uğraşmayacağım. Şu sistemde birimiz dahi görev istemezsek taş çatlasın bir yıl kayıp yaşarız ama verebileceğimiz En doğru tepkiyi veririz. O zaman kim bu saçma yönetmeliği çıkardıysa gelip okullarda yos luğunu yapsın. Buradaki fikirlere çok değer veriyor ve haklı buluyorum ama pratikte hiçbir somut tepki yoksa buraya yazar yazar dururuz.
Hocam istifa dilekçesi örneğini paylaşabilir misiniz? Ben de bu dönem göreve devam etmeyeceğim.
Ben de istifa ettim. Kabul edildi. 01.12.2025 tarihi itibarı ile görevim sonlandı. Artık dümdüz öğretmenim. Böyle giderse bir daha görev almam. Arıza için arayan okullara da(resmi 1 gayrı resmi 7 okula bakıyordum) yardımcı olmayacağım artık, servis çağırın diyeceğim. Ayrıca Personel Genel Müdürlüğüne yazdıkları meşhur yazıya itafen bir dilekçe yazdım. nöbet,kulüp,belletmenlik,egzersiz,hizmet içi ve halk eğitim kurslarının öğretmenlerin asli görevi olup olmadığını sordum. Bakalım nasıl bir cevap gelecek.
Hocam istifa dilekçesi örneğini paylaşabilir misiniz? Ben de bu dönem göreve devam etmeyeceğim.

Arkadaşlar böyle biz yazı gönderdiler okul grubuna. "gönüllü bir isim arıyoruz arkadaşlar, çıkmazsa ek görevi olmayan arkadaşlar içinden kura çekeceğiz." böyle bir saçmalık var mı? Zorla mı olacağız olmak istemiyorum ben. İtiraz hakkımız var mı?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-01-14 at 14.57.14.webp
    WhatsApp Image 2026-01-14 at 14.57.14.webp
    66.3 KB · Görüntüleme: 420
Arkadaşlar böyle biz yazı gönderdiler okul grubuna. "gönüllü bir isim arıyoruz arkadaşlar, çıkmazsa ek görevi olmayan arkadaşlar içinden kura çekeceğiz." böyle bir saçmalık var mı? Zorla mı olacağız olmak istemiyorum ben. İtiraz hakkımız var mı?
Bu görevin adı normalde "yeğitek okul sorumlusu" değil mi? Bu yazıda "okul temsilcisi" yazıyor, farklı bir görev mi acaba

Bu görevin adı normalde "yeğitek okul sorumlusu" değil mi? Bu yazıda "okul temsilcisi" yazıyor, farklı bir görev mi acaba
Hocam “Tebeddül-ü esmâ ile hakaik tebeddül etmez.” bir kaide var adının ne olduğu önemli değil görev yos aynısı olacak. Yeteri kadar yos başvurusu olmadı ilde diye biliyorum. Böyle garib şeyler deniyorlar sanki.

böyle durumlarda il veya ilçede oturan arkadaşlar ilgili okullara haftada veya bilemedin ayda bir uğrasalar ya, sonuçta artık yeni hiç bir kurulum ihale olmuyor haliyle ek iş te yok daireden çıkmak ferahlatır, hatta bazı yerlerde birbirleriyle anlaşıp her hafta bir kişinin daireye geldiğini bile gördük yani 1.5 ayda bir daireye gidiyorlardı kimsede anlamıyordu haberi bile olmuyordu, dışarıdan birisi olmayan birini soruncada eve kadar gitti, acil işi çıktı vs vs hemen gelecek diyip mesaj çekip çağırıyorlardı.

Cuma günü görevlendirmeler bitiyor dilekçeye gerek yok 2. dönem başvurmazsınız
:Resmi yazıda daha önceki yıllarda olduğu gibi görevin uzatılmasını istemeyenlerin okul idaresine dilekçe vermesi gerekiyor hocam. Kafamıza göre dilekçeye gerek yok, diyemiyoruz. Dilekçe verilmediği takdirde görevlendirme otomatik uzatılıyor.

:Resmi yazıda daha önceki yıllarda olduğu gibi görevin uzatılmasını istemeyenlerin okul idaresine dilekçe vermesi gerekiyor hocam. Kafamıza göre dilekçeye gerek yok, diyemiyoruz. Dilekçe verilmediği takdirde görevlendirme otomatik uzatılıyor.

Esaslarda öyle bir şey göremedim:

12- YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevi, Valilik onayı ile her eğitim-öğretim yılında birinci
ve ikinci dönem olmak üzere yılda iki kez yapılır. Görevlendirme yapıldıktan sonra, kadro yeri
değişikliği veya sağlık, can güvenliği, engellilik durumuna veya diğer nedenlere bağlı mazereti
olan öğretmenlerden mazeretlerini belgelendirmek şartıyla başvurusu uygun görülenlerin
halleri dışında, isteğe bağlı iptal yapılmayacaktır. Yarıyıl tatili, yaz tatili, mesleki çalışma
haftası ve ara tatillerde görevlendirme yapılmaz.

12- YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevi, Valilik onayı ile her eğitim-öğretim yılında birinci
ve ikinci dönem olmak üzere yılda iki kez yapılır. Görevlendirme yapıldıktan sonra, kadro yeri
değişikliği veya sağlık, can güvenliği, engellilik durumuna veya diğer nedenlere bağlı mazereti
olan öğretmenlerden mazeretlerini belgelendirmek şartıyla başvurusu uygun görülenlerin
halleri dışında, isteğe bağlı iptal yapılmayacaktır. Yarıyıl tatili, yaz tatili, mesleki çalışma
Hocam Ankara'daki yazı da göreve devam etmek isteyenlerin tekrar başvuru yapmasına gerek yok. Devam etmek istemeyenlerden dilekçe alınır. İlden ile farklılık gösteriyor.

Hocam Ankara'daki yazı da göreve devam etmek isteyenlerin tekrar başvuru yapmasına gerek yok. Devam etmek istemeyenlerden dilekçe alınır. İlden ile farklılık gösteriyor.

Yanlış anlamışsınız sanırım, o ile ait bir şey değil.
Görevlendirme esasları tek, ilden ile değişmez. YEĞİTEK tarafından hazırlanıyor.

Hocam gönüllülük esaslıdır sonraki cümleleri dikkat etmeyiniz...

Resmi yazı bu hocam ( Ankara )

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-01-13 at 20.50.53.webp
    WhatsApp Image 2026-01-13 at 20.50.53.webp
    178.3 KB · Görüntüleme: 200
Hangi İl hocam burası? Yeğitek okul sorumlusunda farklı bir tanım bu galiba? dayanağı nedir teknolojiye ilgisi olan adamı neye göre bu angarya görevleri verebiliyorlar acaba? tamemen saçmalamışlar bence bu yazıda

Ben bugün Sendika genel merkezi ile görüştüm. genel başkan yardımcısı personel genel müdürü dahil tüm daire başkanları ile görüştüğünü fakat yeğitek okul sorumlusu olanların 18 saat ücretin dışında ücret alamamasına bir çözüm bulamadıklarını belirtti. Ayrıca Daire başkanları mahkeme yolu ile iptal olursa bu görevlendirme işine son vereceklerini tehditvari bir şekilde söylemiş. Ben istifa ettim. Bir daha da görev almam. Kazanamayacağımız bir savaş var ortada

Ben bugün Sendika genel merkezi ile görüştüm. genel başkan yardımcısı personel genel müdürü dahil tüm daire başkanları ile görüştüğünü fakat yeğitek okul sorumlusu olanların 18 saat ücretin dışında ücret alamamasına bir çözüm bulamadıklarını belirtti. Ayrıca Daire başkanları mahkeme yolu ile iptal olursa bu görevlendirme işine son vereceklerini tehditvari bir şekilde söylemiş. Ben istifa ettim. Bir daha da görev almam. Kazanamayacağımız bir savaş var ortada
Bence sendika sallamış. Btr ilk çıktığında da ödeme yapılmadı sonra ödemeler yapıldı. Yapılır yapılmaz bilmem sonu ne olacak ama iptal ederizle ya da başka tehditlerle o iş olmaz, sanmam.

Haydi iptal ettiler o zaman yapılan o kadar yatırım ne olacak? Tahtalar, alt yapı çöp mü olacak. Yeni tahtalar kuruluyor, yeni ihaleler yapılıyor.

Hepsinin yanında bakanlık ve illerde kurulan Yeğitek birimi ne olacak? Onlar da atıl ve işlevsiz hale mi gelecek?

Sizin bulunduğunuz il kafasına göre kural uyguluyor. Normalde her dönem başı dilekçe ile görev talep ediliyor. Dönem sonunda otomatik olarak görevlendirme biter.

Hocam esaslara uygun. Sadece devam etme talebi yerine devam etmeme konusunda dilekçe alıyorlar. Devam edecek olan dilekçe vermez ve yeni dönem onayı tekrar alınır. Devam etmeyecek olan dilekçe verir ve onayı alınmaz. Sistemin mantığı aynı her ildeki gibi. Sadece kağıt evrak işini azaltmaya yönelik basit bir tedbir

Sizin bulunduğunuz il kafasına göre kural uyguluyor. Normalde her dönem başı dilekçe ile görev talep ediliyor. Dönem sonunda otomatik olarak görevlendirme biter.
Hocam dilekçe vermeyen talep etmiş ve onayı yeniden alınır demek, dilekçe veren de istemediği için onayı alınmaz. Bu basit bir evrak yoğunluğunu azaltmak için tedbir. Onay yenileniyor zaten

Hocam esaslara uygun. Sadece devam etme talebi yerine devam etmeme konusunda dilekçe alıyorlar. Devam edecek olan dilekçe vermez ve yeni dönem onayı tekrar alınır. Devam etmeyecek olan dilekçe verir ve onayı alınmaz. Sistemin mantığı aynı her ildeki gibi. Sadece kağıt evrak işini azaltmaya yönelik basit bir tedbir

Evet, online başvuru alan iller de var.
Üstte ilin yazısı paylaşılmış. İlgi olarak YEĞİTEK'in yeni tarihli bir yazısı var, belki onlar orada böyle bir kolaylık sağladılar.

Hafta sonu belletmenlik yapabileceklerine dair bir ibare nerede var arkadaşlar hafta içi yapamayacağımızı biliyoruz da hafta sonu tutuluyor değil mi tutabiliyorsak da hangi cümleyi binaen tutabiliyoruz yardımcı olur musunuz hafta sonu belletmenliği için

ilksms
Geri