YEĞİTEK OKUL SORUMLUSU pansiyonda belletmenlik görevi alabilir mi?

Kodla Büyü
Görevlendirmesi MEBBİS e kaydedilip, belletmenlik ücretini sisteme girebilen var mı arkadaşlar ?

Kendi okulunda YOS olmayıp, başka okulda YOS olanlar dahil, kendi okulunda hafta içi hiçbir görev alamıyor değil mi arkadaşlar? (kulüp, belletmenlik, nöbetiegzersiz)

Yeğitek Okul Sorumlusu başka okulda 3 gün görevli 2 gün bizim kurumda dersi var. Bizim kurumda nöbet veremiyor muyuz? KAFAM ALLAK BULLAK OLDU.

Arkadaşlar ekders modülüne elle müdahele edilebiliyor, istediğiniz kişiye istediğiniz kalemleri ekleyebiliyorsun

allak tullak olmasın hocam veremiyorsun çünkü ücretini ödeyemezsiniz ama fahri tutmak istiyorsa tutabilirmiş
Neden veremesin ki? Nöbet öğretmenin asli görevleri arasında mevcut. Ben aksini düşünüyordum ama bir arkadaşımız asli görev olduğunu ifade etmişti, ben de o söyleyince baktım evet öyleymiş. Dava konusu olur mu ? Evet olur... Ama asli görev olduğu için verebilir, diğer görevi (YOS) bu şartları bilerek istedin denilirse kimse şaşırmasın. Vesselam.

Arkadaşlar ekders modülüne elle müdahele edilebiliyor, istediğiniz kişiye istediğiniz kalemleri ekleyebiliyorsun
Bizim il şöyle bir çözüm bulmuş. Ekders onayında 18 yazacak kesinlikle;fazla birşey yazmayacak. Onay olmadığı için de ekdersler verilmeyecek.

İlk defa bakanlık ve il milli eğitimler bir konuda çok istikrarlı ve kararlı.. Tebrik ederim:)

Bizde resmi yazı istedik. Resmi yazı falan yok veremiyorsun, bize söylenen bu dediler resmen :)

Neden veremesin ki? Nöbet öğretmenin asli görevleri arasında mevcut. Ben aksini düşünüyordum ama bir arkadaşımız asli görev olduğunu ifade etmişti, ben de o söyleyince baktım evet öyleymiş. Dava konusu olur mu ? Evet olur... Ama asli görev olduğu için verebilir, diğer görevi (YOS) bu şartları bilerek istedin denilirse kimse şaşırmasın. Vesselam.
Ortaöğretim kurumları yönetmeliği
Öğretmenlerin görevleri ve sorumlulukları
MADDE 86- (1)
ö) Okul yönetimince belirlenip kendisine verilen nöbet görevini yerine getirir.

İlköğretim kurumları yönetmeliği
Öğretmenlerin nöbet görevi
MADDE 44
(4) İlköğretim kurumlarında; okulun bina ve tesisleri ile öğrenci mevcudu, yatılı, gündüzlü, normal veya ikili eğitim yapma gibi durumları göz önünde bulundurularak okul müdürlüğünce düzenlenen nöbet çizelgesine göre öğretmenler, normal eğitim yapan okullarda gün süresince, ikili öğretim yapan okullarda ise kendi devresinde nöbet tutarlar.
(5) Öğretmen, birden fazla okulda ders okutuyorsa aylığını aldığı okulda, aylık aldığı okulda dersi yoksa en çok ders okuttuğu okulda nöbet tutar.
(6) Okuldaki öğretmen sayısının yeterli olması durumunda, bayanlarda 20, erkeklerde 25 hizmet yılını dolduran öğretmenlere nöbet görevi verilmez. Ancak, ihtiyaç duyulması hâlinde bu öğretmenlere de nöbet görevi verilebilir.

Velhasıl resmi bir yazı ile net bir dille nöbet verilmez ifadesi geçmediği sürece nöbeti isterlerse verirler. Yönetmelikte 20-25 yıl üstü nedeniyle nöbet verilemeyeceği ifade edilenlere bile ihtiyaç duyulması halinde verilir yazılmışken gerisini sizler düşünün dostlarım. Ha ücretini veremediği görevi veriyor şeklinde dava açarsınız, büyük ihtimalle de kazanırsınız. Ama dava açmayı göze alan olur mu? Meçhul...

En baştan beri uyarıyoruz, arkadaşlar herhangi bir değişiklik yok eski BTR ile aynı olduğunu ifade ediyorlardı. Kendilerine "hayırlı olsun" temennilerimi iletiyorum.

Bi b.k alamıyıruz, görevin yaptığım sorumluluk sınavı ücretini bile alamadım

Bi b.k alamıyıruz, görevin yaptığım sorumluluk sınavı ücretini bile alamadım
Görevi yapıp ücreti ödemedilerse (varsa sendikanız ile de iletişime geçip hukuki destek alarak) dilekçe yazıp istek yaptıktan sonra dava açma hakkınız var.

ya arkadaşlar ben 16/2 maddeyi okudum bu madde de " Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez." bu yazıya dayanarak egzersiz ödenmez diyorlar biri bana açıklarmı ne alaka egzersiz bizim asli görevimiz mi ki ekders ödenmesin

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16’ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında ek ders ücretinden yararlandırılmak üzere YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen öğretmenlere, ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez.

denilmektedir. Buna göre Yeğitek okul sorumlusu olarak görevlendirilen öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 16/2. maddesi uyarınca haftada 18 saat ek ders ücreti alabilirler.

Yeğitek Okul Sorumlusu Olarak Görevlendirilen Öğretmenlere Verilebilecek ve Verilmeyecek Görevler

• Destekleme ve Yetiştirme Kurs ücreti ödenmeyecektir.

• Nöbet ücreti ödenmeyecektir.

• Öğrenci sosyal kişilik hizmetleri ( kulüp/rehberlik) ücreti ödenmeyecektir.

• Ders Dışı Eğitim Çalışma (Egzersiz) ücreti ödenmeyecektir.

• Bilsem’ler için ücret ödenmeyecektir.

• Hafta içi belletmenlik görevi verilmeyecek ve ücret ödenmeyecektir. (Hafta sonu alabilir.)

• 21 saat üzeri dersi varsa kendi okulu dışında bir okulda görev alamayacaklardır.

• Görevlendirme yapılmadan önce ders tamamlama yapılmalıdır.

• Yüksek lisans ve doktora için ödenen artırımlı ücret ödenmeyecektir.

• Aday öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve okul yöneticililerine Yeğitek Okul Sorumluluğu görevi verilmeyecektir.

• Ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlere Yeğitek Okul Sorumluluğu görevi verilmeyecektir.

Mebbis Ek Ders Modülünde Güncelleme Yapılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Mebbis Ek Ders Modülü üzerinde gerekli güncelleme çalışmalarını başlatmıştır. Bu sayede yıllardır farklı uygulamalar sona erecek ve Yeğitek Okul Sorumlularının (BTR) Ek Ders Ücretlerinde Uygulama Birlikteliği Sağlanmış olacaktır.

Not: Bu kapsamda öğretmen varsa mağdur olmaması için ek görevler verilmemesi yerinde olacaktır.
Mondros gibi

• Hafta içi belletmenlik görevi verilmeyecek ve ücret ödenmeyecektir. (Hafta sonu alabilir.)
....element uydurmayın kardeşim. ne demek bu ya. hangi ileri zeka bunu yazabilir? ya yapar ya yapmaz.
Lütfetmişler hafta sonu alabilirmiş.
O zaman hafta sonu dyk neden açılmıyor_?
o zaman diğer öğretmenler hafta içi nasıl belletmenlik yapabiliyor?
babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?
sorular çok. meb yine bildiğimiz gibi...

....element uydurmayın kardeşim. ne demek bu ya. hangi ileri zeka bunu yazabilir? ya yapar ya yapmaz.
Lütfetmişler hafta sonu alabilirmiş.
O zaman hafta sonu dyk neden açılmıyor_?
o zaman diğer öğretmenler hafta içi nasıl belletmenlik yapabiliyor?
babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?
sorular çok. meb yine bildiğimiz gibi...
sistemden deneyebilen var mı?

Hafta sonu kendi tasarrufumdaki zamanda yapılacak olan egzersiz ya da DYK için ek ders ödemesi yapılmamasını anlamıyorum. Yani hafta sonu Meb sınavlarında, ehliyet sınavların da, e sınav salonunda ödeme yapılabiliyorsa ...... hafta sonu mantığını anlamakta zorlanan benden başkası da var mıdır?

Olumlu bir düzenlemeymiş gibi anlatılmış ama Şurada bir paylaşım var belli ki öğretmen düşmanı biri paylaşmış. Maalesef böyle olacağını yeğitek il sorumlusu da söyledi bize.
o öğretmen düşmanı sınıf öğretmeni olup senelerce niğde de görevlendirmeleri yapan sonra değer bilmediler diye ağlayan şimdiler de de ücretleri kesildi diye zil takıp oynayacak olan habib ocak efendi.

ilksms
Geri