YEĞİTEK OKUL SORUMLUSU pansiyonda belletmenlik görevi alabilir mi?

Kodla Büyü
Olumlu bir düzenlemeymiş gibi anlatılmış ama Şurada bir paylaşım var belli ki öğretmen düşmanı biri paylaşmış. Maalesef böyle olacağını yeğitek il sorumlusu da söyledi bize.

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16’ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında ek ders ücretinden yararlandırılmak üzere YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen öğretmenlere, ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez.

denilmektedir. Buna göre Yeğitek okul sorumlusu olarak görevlendirilen öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 16/2. maddesi uyarınca haftada 18 saat ek ders ücreti alabilirler.

Yeğitek Okul Sorumlusu Olarak Görevlendirilen Öğretmenlere Verilebilecek ve Verilmeyecek Görevler

• Destekleme ve Yetiştirme Kurs ücreti ödenmeyecektir.

• Nöbet ücreti ödenmeyecektir.

• Öğrenci sosyal kişilik hizmetleri ( kulüp/rehberlik) ücreti ödenmeyecektir.

• Ders Dışı Eğitim Çalışma (Egzersiz) ücreti ödenmeyecektir.

• Bilsem’ler için ücret ödenmeyecektir.

• Hafta içi belletmenlik görevi verilmeyecek ve ücret ödenmeyecektir. (Hafta sonu alabilir.)

• 21 saat üzeri dersi varsa kendi okulu dışında bir okulda görev alamayacaklardır.

• Görevlendirme yapılmadan önce ders tamamlama yapılmalıdır.

• Yüksek lisans ve doktora için ödenen artırımlı ücret ödenmeyecektir.

• Aday öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve okul yöneticililerine Yeğitek Okul Sorumluluğu görevi verilmeyecektir.

• Ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlere Yeğitek Okul Sorumluluğu görevi verilmeyecektir.

Mebbis Ek Ders Modülünde Güncelleme Yapılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Mebbis Ek Ders Modülü üzerinde gerekli güncelleme çalışmalarını başlatmıştır. Bu sayede yıllardır farklı uygulamalar sona erecek ve Yeğitek Okul Sorumlularının (BTR) Ek Ders Ücretlerinde Uygulama Birlikteliği Sağlanmış olacaktır.

Not: Bu kapsamda öğretmen varsa mağdur olmaması için ek görevler verilmemesi yerinde olacaktır.

Belletmenlik olmazsa Yos almayacağım, hizmet puanı paradan daha kıymetli. Ekim de yeni yönetmelik yayınlanınca nöbet başına puan verilecekmiş çünkü.

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16’ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında ek ders ücretinden yararlandırılmak üzere YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen öğretmenlere, ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez.

denilmektedir. Buna göre Yeğitek okul sorumlusu olarak görevlendirilen öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 16/2. maddesi uyarınca haftada 18 saat ek ders ücreti alabilirler.

Yeğitek Okul Sorumlusu Olarak Görevlendirilen Öğretmenlere Verilebilecek ve Verilmeyecek Görevler

• Hafta içi belletmenlik görevi verilmeyecek ve ücret ödenmeyecektir. (Hafta sonu alabilir.)

• 21 saat üzeri dersi varsa kendi okulu dışında bir okulda görev alamayacaklardır.

• Aday öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve okul yöneticililerine Yeğitek Okul Sorumluluğu görevi verilmeyecektir.

• Ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlere Yeğitek Okul Sorumluluğu görevi verilmeyecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Mebbis Ek Ders Modülü üzerinde gerekli güncelleme çalışmalarını başlatmıştır. Bu sayede yıllardır farklı uygulamalar sona erecek ve Yeğitek Okul Sorumlularının (BTR) Ek Ders Ücretlerinde Uygulama Birlikteliği Sağlanmış olacaktır.

Not: Bu kapsamda öğretmen varsa mağdur olmaması için ek görevler verilmemesi yerinde olacaktır.
Bu yazı resmi yazı değil, Habib Ocak ve bilişimci düşmanı ekibinin kafasına göre yorum yapıp dolaşıma soktuğu safsata

Belletmenlik olmazsa Yos almayacağım, hizmet puanı paradan daha kıymetli. Ekim de yeni yönetmelik yayınlanınca nöbet başına puan verilecekmiş çünkü.
hocam puanlar sağlık huzur mutluluk getirmiyor emekliliğe şurda az kaldı ve puanla bir yere gelinmediğini çok iyi anladım ek puan saçmalığını çıkarmalarının nedeni çalışma barışını bozmak içindi hala da devam ediyor her bölge her okul ne veriyorduysa herkes razıydı neden çıkardılar sizce para vermek yerine

hocam puanlar sağlık huzur mutluluk getirmiyor emekliliğe şurda az kaldı ve puanla bir yere gelinmediğini çok iyi anladım ek puan saçmalığını çıkarmalarının nedeni çalışma barışını bozmak içindi hala da devam ediyor her bölge her okul ne veriyorduysa herkes razıydı neden çıkardılar sizce para vermek yerine
Puan huzur getirir hocam, puanı düşük olan arkadaşlar norm bölge muhabbetinden 110 km uzak yere resen atandılar.

Bu resmi yazı değil, bilişimci düşmanı habip hoca nın sitesinde paylaştığı yazı, bizim müdür de gösterdi resmi değil dedim sonra geri çark etti...Yanlış yorum yapmayın lütfen kulaktan kulağa çok saçma haberler dönüyor zaten ortalık bimilyon

Son düzenleme:
Bu puan işinden emin misiniz hocam? Mart ayından itibaren vermiyorlar. Bana hiç verilmeyecekmiş geldi. Bu kadar uzun sürmesi çok mantıklı gelmedi bana.

habib ocak'ın bilişimcilerle ne alıp veremediği varsa, bundan sonra kimseye tavsiye etmem onu. Kendi kafasına göre yorumlamış. Tamamen bilişimcilerin aleyhine. Bir de iyi bir şeymiş gibi paylaşmış. Okulunda ikili öğretim olan biri, öğleden sonra ilkokul öğrencileri okuldayken, ortaokul öğrencilerine niye egzerziz açamasın. Tam gün dersi olan biri Yeğitek görevi yapamayacağına göre nöbet verilmesinin neresi yanlış. Kulüp, sosyal etkinlik vs. zaten ders dışı zamanlarda yapılmıyor mu, Yeğitek Okul Sorumlusuna niye verilmesin. Onlar üvey evlat mı. Lütfen Bilişimci olarak bunun görüşlerini burda savunmayın. Yorumları bilişimcilere karşı art niyetle dolu. YEĞİTEK ten böylelerinin görüşleri alındığı için biz böyle durumdayız. Bu yazdıklarımı nöbet, egzersiz vs. alırım almam derdiyle yazmıyorum. Genel yazıyorum.

Habib Ocak bakanlık bilgi işlem müdürlüğünde mebbis sorumlusu arkadaşlar, mebbis ek ders girişlerinde onların yetkisi var, bilginize.

Habib Ocak bakanlık bilgi işlem müdürlüğünde mebbis sorumlusu arkadaşlar, mebbis ek ders girişlerinde onların yetkisi var, bilginize.
bunu böyle bildiğim için yukarıdaki yazıyı yazdım, genelde bu arkadaşların görüşlerine başvuruyorlar, kendileri de bilişimci olmadığı için pek tarafımızı tutmuyorlar. Bakanlıkta bizi temsil edecek, hakkımızı savunacak, bizim önemimizi hissettirecek birileri yok maalesef.

Bilgilendik hocam, teşekkürler. Bundan sonra yazdıklarımızda daha bir dikkatli oluruz. Ek dersimiz filan kesilebilir çünkü.

ilksms
Geri