her düşüşün bir çıkışı vardırBu konu ne zaman hareketlense "BİST gelme diyor, gelme canını yirim gelme, gelme nolur " diyor. Bu da enteresan bir tevafuk![]()
biste kural gelme dediği zaman köküne kadar dalacaksın, gitme dediği zaman bu aşk burada biter diyip arkana bile bakmayacaksın. Ytd.Bu konu ne zaman hareketlense "BİST gelme diyor, gelme canını yirim gelme, gelme nolur " diyor. Bu da enteresan bir tevafuk![]()
herkes satıp kaçarken toplamalı, herkes deli gibi almaya çalışırken satıp çıkmalı derler evet.biste kural gelme dediği zaman köküne kadar dalacaksın, gitme dediği zaman bu aşk burada biter diyip arkana bile bakmayacaksın. Ytd.
Bastırılmış döviz kuruna göre haklısınız fakat zaten insanlar döviz bastırıldığı için araç alıyorlar. Döviz gerçek değerini bulunca araçlarda avrupadaki değerine düşmüş olacak. Bir başka deyişle şuan Türkiye'de dökülen bir apartman dairesi satıp florida da müstakil ev alabilirsiniz. Peki bu sürdürülebilir mi? Hayır. Yani bu leş 50 yıllık apartman dairesi dolar bazında yine çok ucuzlayacaktır.Türkiyede araba fiyatlarının yüksek olmasının sebebi arz talep dengesizliği ve yüksek değil çok yüksek vergi politikası olduğundandır. ortalama bir aracın fiyatı 40 50 bin euro avrupalı bir insana göstersen Türklerde ne para var der bindikleri arabalara bu kadar para veriyorlar diye. ama kimde para var? kimsede para yok sadece fiyatı yüksek arabalar var ortada.
Sorma hocam ev almak için sattık arabayı. Şimdi araba alamıyorumDöviz üzerindeki baskılama azalınca sanırım ne olduğunu bugün piyasalar görüyor. 23.50 ilk basamak eğer burada duramazsa 27-28 arası deniyor dolar için. Siz ne dersiniz arkadaşlar? Bir taraftan borsa toparlanıyor, araba fiyatları yine her zamanki gibi uçuşta...
Ben aldın sanıyordum o süreçte evi. Almadıysan çok büyük problem hocam. Hele hele parayı tlde tuttuysan daha büyük problemSorma hocam ev almak için sattık arabayı. Şimdi araba alamıyorumBenimle yaşıt broadwaylere 150binler konuşuluyor
![]()
Evi aldım hemen de arabasız kaldıkBen aldın sanıyordum o süreçte evi. Almadıysan çok büyük problem hocam. Hele hele parayı tlde tuttuysan daha büyük problem![]()
bizim okuldada çoğusu dolar ve altın çıktı diye keyifleri tıkır tıkır birinin var 1kilo900 gram altın birinin var 300bin euro 200bin küsür dolar sırayla saymayayım ama bunlar gerçek, çıkmasına üzülen kimse görmedim dahaDöviz üzerindeki baskılama azalınca sanırım ne olduğunu bugün piyasalar görüyor. 23.50 ilk basamak eğer burada duramazsa 27-28 arası deniyor dolar için. Siz ne dersiniz arkadaşlar? Bir taraftan borsa toparlanıyor, araba fiyatları yine her zamanki gibi uçuşta...
her ay 1000 dolar olsa 25 sene yapıyor ?memur kafam?bizim okuldada çoğusu dolar ve altın çıktı diye keyifleri tıkır tıkır birinin var 1kilo900 gram altın birinin var 300bin euro 200bin küsür dolar sırayla saymayayım ama bunlar gerçek, çıkmasına üzülen kimse görmedim daha
çoğunun çarşı merkezde/ana cadde üstünde kiralık dükkanları var aylık 25-75 bin arası kira gelirleri var öğretmenliği adres belli olsun diye yapıyorlarmış.her ay 1000 dolar olsa 25 sene yapıyor ?memur kafam?
Hayırlı olsun hocam. Güle güle oturunEvi aldım hemen de arabasız kaldık![]()
Seçimlerin 2. Turundan önce BRSANı takibe almıştım ancak almak için başka hisse satmam gerekiyordu. Dolayısıyla trader olmadığım için kendimdeki milyonda bir borsa bilgimle bu riske girmedim. Benim takibe aldigimdan sonra en az 2x yaptı. Satmadığım hisse ise %2 kazandırdı. Bazen hayat böyledir ?BRSAN 5 e katlamış düşen piyasada alan yada takip eden var mıydı nasıl bulacagız böyle ne şeref hisseleri yahuu
Son dönemde toplumu ve bireysel olarak insanları çok daha fazla gözlemlemeye başladım. Dediğiniz gibi hocam, insanlar hallerinden memnun. Zengin elindeki metaları katladı. Fakir fukara da benim anlayamadığım bir şekilde halinden memnun. O halde insanlar toplumu değil bireyi ön plana koymuş sonucunu çıkardım. İnsanlar toplumun değil bireyin kalkınmasını ön plana koymuş.bizim okuldada çoğusu dolar ve altın çıktı diye keyifleri tıkır tıkır birinin var 1kilo900 gram altın birinin var 300bin euro 200bin küsür dolar sırayla saymayayım ama bunlar gerçek, çıkmasına üzülen kimse görmedim daha
astor uzun vade toplanabilir. ytdBIST hangi kağıt alınır şu an? Ben de borsaya gireyim bari.
Astor ve eupwer alındı. ytdastor uzun vade toplanabilir. ytd![]()
Evet mantıklı bir yatırım aracı hocamGörüyoruz ki son zamanlarda halka arz olan şirketler hele ki enerji şirketleri kazandırıyor. Yıl sonunda BİST100'ün 10bin puanı geçeceği çok güçlü şekilde dillendiriliyor. Bu durumda borsa halen yatırım yönünden mantıklı bir seçenek olarak öne çıkıyor. Elbette YTD
Aynı alımı gr altın olarak yapsaydın yaklaşık olarak 16.500 tl gibi bir altının olurdu hocam. Gümüş alsaydın da sanırım 17binin biraz üzerinde bir karşılığı olmuş olurdu. Kağıt paraları kimin olursa olsun birikim için önermem onlar ayrı. Kağıt paralar dışında her şey için sepet iyidir.Evet mantıklı bir yatırım aracı hocam
Ben ocak ayında 11 bin TL ile girdim. Şimdi. 17 bin TL. Dövizde ve altında bu kadar kazanamazdim