Yanlış yazmak GOOGLE'a yarıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan osiris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
osiris' Alıntı:
kafkas' Alıntı:
Buraya yazıp okul linkine tıklatman kime yarıyor ?

İlla bir yarar mı gütmek lazım? Okul sitemde yayınlamıştım, istemiyorsan tıklamazsın...

İmzandaki 4 linkin de aynı siteye gitmesi (normal forumlarda bu yasak), mesajındaki linki de direk vermeyip kelimelere URL ekleme zahmetine katlanınca insan bi düşünüyor.

Neyse ne işte, hadi eyvallah

Tartışmayın ben yazıyı ekleyim :)

Harvard Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir araştırma, çok çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu. kullanıcının sadece yazım hatasından Google 500 milyon dolar kazanıyor.

Harvard Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir araştırma, çok çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu. İnternet devi Google'da arama yapan milyonlarca kullanıcının sadece yazım hatası yaparak Google'a yıllık ortalama 500 milyon dolar kazandırdığı ortaya çıktı.

Popüler sitelerin ismini yanlış girerek ilgisiz sitelere giren kullanıcılar, hem bu sitelere tıklayarak sitelerin gelir elde etmesini sağlıyor; hem de tıklanma rakamı bu şekilde artan siteler Google'dan reklam alarak Google'a dolaylı yoldan para kazandırıyor.

Alexa'da yer alan en popüler 3 bin 264 adet .com soyadlı web sitesini inceleyen Harvard Üniversitesi'ndeki Tyler Moore ve Benjamin Edelman isimli iki matematikçi, bu sitelerin isimlerinin sık yapılan yazım yanlışlarından faydalanan 285.000 site buldu. Bu siteler belirli bir trafiğin üzerine çıkınca Google ile anlaşıyor.

Bu sayede Google, her yıl 500 milyon doları yazım yanlışı yapan kullanıcılar sayesinde kazanıyor.

Kaynak: Hürriyet

kafkas' Alıntı:
osiris' Alıntı:
kafkas' Alıntı:

İlla bir yarar mı gütmek lazım? Okul sitemde yayınlamıştım, istemiyorsan tıklamazsın...

İmzandaki 4 linkin de aynı siteye gitmesi (normal forumlarda bu yasak), mesajındaki linki de direk vermeyip kelimelere URL ekleme zahmetine katlanınca insan bi düşünüyor.

Okulumun sitesi tıklama başına bana ödeme yapıyor... Rahatladın mı?

osiris' Alıntı:
kafkas' Alıntı:
osiris' Alıntı:
kafkas' Alıntı:

Hocam bu şekilde okul sitenizi sunmayıpta bir başlık açıp okul sitemiz nasıl olmuş? vs.deseniz daha etik olmaz mı?

osiris' Alıntı:
kafkas' Alıntı:
osiris' Alıntı:
kafkas' Alıntı:

Parası neyse ben ödeyeyim hepsini, sen rahatla kardeşim. Villa pastanesinden tatlı falan yersin.

Ufak çaplı reklamlarında sana başarılar.

talp' Alıntı:
Hocam bu şekilde okul sitenizi sunmayıpta bir başlık açıp okul sitemiz nasıl olmuş? vs.deseniz daha etik olmaz mı?

Hocam okul sitemi burada 2-3 yıl önce tanıtmıştım zaten. Buna ihtiyacım yok. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Google analytic verilerini okulumdaki ilgilenen öğretmenlere tanıtıyorum. Her öğretmeni bir kullanıcı olarak tanımladım, bazı öğretmenler sistemi kullanırken, bazılarını bu konuda ikna edemedim.

Amacım analytic verilerini kullanarak aktif bir site kullanımının istatistiksel etkisini göstermek. Forumumuzda bu nedenle bir kaç link paylaştım. Sadece burada değil facebook vs. sitelerde de paylaştım.

Öğretmenlerin okul sitesi altından bilgi, haber ve makale paylaştıkları dönemlerde tıklama sayımız günlük 500-1000 arası değişiyor. Bu da bir okul sitesi için güzel bir rakam. İçeriğe sadece öğrencilerimiz erişmiyor. İnsanlar google'da arama yaptıklarında sitemizi ziyaret ederek paylaştığımız bilgilerden yarar sağlıyorlar. Bu şekilde okulumuzun web sitesini de eğitime birebir entegre etmiş şoluyoruz.

Amaç budur. Aksi bir düşünceniz varsa, o sizin bileceğiniz birşey. Yaptığım siteyle sizlere gösteriş yapacak halim yok. Zaten site havalı bir site değil :) ayrıca meb tüm okul sitelerini artık bünyesi altında topluyor zaten. Bu konuda maddi bir çıkarım da olamaz.

Selamlar...

haber ve makale paylaştıkları dönemlerde tıklama sayımız günlük 500-1000 arası değişiyor.

makaleoku.aspx?islem=oku&id=21
yukarıdaki ve benzer arama dostu olmayan linklerle makale paylaşılan günlerde bu rakamları elde ediyorsanız, iyi bir seo ile haber sitelerine rakip olabilirsiniz.

BBNET
Geri