Pardus mu hocam işletim sisteminizÖğrenci bilgisayarlarından veyonu silip tekrar kurunca sorun halloluyor
Pardus mu hocam işletim sisteminizÖğrenci bilgisayarlarından veyonu silip tekrar kurunca sorun halloluyor
Evet pardus. Silip kurmadan 3 gün denedim bir türlü olmadı. Bugün silip tekrar kurdum sıkıntı kalktı. Öğrenci bilgisayarlarını sıkıntısız görüyor idare edebiliyorum. Sadece kendi bilgisayarımdaki görüntüyü aktaramıyorum. Kendi bilgisayarımdakini de tekrardan silip kuracağım. Büyük ihtimalle o problemde kalkacaktır.Pardus mu hocam işletim sisteminiz
Pardus yüklü öğrenci bilgisayarından veyonu sileceğiz sonra yeniden kuracağız anladığım kadarıyla değil mi? Adım adım yazar mısınız nasıl yaptınız? Depodan mı mağazadan mı yoksa deb paketiyle mi kurdunuz? Anahtar kurulumu nasıl oldu?Öğrenci bilgisayarlarından veyonu silip tekrar kurunca sorun halloluyor
Nasıl kurdunuz hocam? Nasıl kurduğunuz yazar mısınız adım adım.4.9.0 sürümü sıkıntı yaratmıyor rahatlıkla kullanıyorum
Pardus yüklü öğrenci bilgisayarından veyonu sileceğiz sonra yeniden kuracağız anladığım kadarıyla değil mi? Adım adım yazar mısınız nasıl yaptınız? Depodan mı mağazadan mı yoksa deb paketiyle mi kurdunuz? Anahtar kurulumu nasıl oldu?
En yakın zamanda deneyeceğim inşallah. Teşekkür ederim.Buradan bakabilirsiniz hocam. Bu şekilde yaptım
Bu Ana pc de master programın açılmasını çözüyor ikiside root olunca açılmıyorduHocam bu sorunu anahtar çiftlerinden private olanının erişim gurubunu bilgisayarlarınız hangi markaysa onu seçerek(bizimkiler hp ), public olanın erişim grubunu root seçerek giderdim ben
ben doğrudan bilgisayar adına ayarlamıştım gecen yıl.öğrenci bilgisayarlarına sabit ip yi nasıl verdiniz?
Hocam sildim pardus depodan tekrar kurdum bu sefer öğrenci pc yi hiç görmüyo kapalı olarak görünüyo hep işin içinden çıkamadımÖğrenci bilgisayarlarından veyonu silip tekrar kurunca sorun halloluyor
Evet bugün onunla uğraştım. Elektrik kesildi. Görüntü aldım devamı gelir inşallah diye düşünüyorum.Arkadaşlar veyon programını kurabilenler ekran paylaşımını yapabiliyor mu?Öğrenci bilgisayarlarını eklememe, ekranlarına ulaşıp denetleyebilmeme rağmen kendi ekranımı onların ekranlarına paylaşamıyorum.demo share özelliğini kullanamıyorum.bu sorunla karşılaşan var mı?
Bu sorunu şimdilik çözdüm.herhangi bir öğrenci bilgisayarını seçip demo sekmesindeki 3.sıradaki seçenekle seçtiğim bilgisayar ekranını tüm sınıfa paylaşıyorum.sonra ekran paylaştığım bilgisayarı kendi bilgisayarımdan uzaktan denetimle yönetiyorum.Arkadaşlar veyon programını kurabilenler ekran paylaşımını yapabiliyor mu?Öğrenci bilgisayarlarını eklememe, ekranlarına ulaşıp denetleyebilmeme rağmen kendi ekranımı onların ekranlarına paylaşamıyorum.demo share özelliğini kullanamıyorum.bu sorunla karşılaşan var mı?
Hocam silip kurduktan sonra programın ayarlarını tekrar yapmak ve anahtarı tekrar yüklemek gerekiyor.Hocam sildim pardus depodan tekrar kurdum bu sefer öğrenci pc yi hiç görmüyo kapalı olarak görünüyo hep işin içinden çıkamadım
Bu programı ben de görmüştüm. Ancak kendi bilgisayarımda Windows kullandığım için bu programı kullanamıyorum. Aslında Veyon'a alışınca iyi gibi ancak sınıfımdaki eski bilgisayarlar geç açıldığı için hizmeti durdurup yeniden başlatmadan çalışmıyor. Hızlı açılan bilgisayarlarda bu sıkıntı olmuyor. Hizmeti bilgisayar açıldıktan sonra durdurup yeniden başlatan bir komut bulabilirsem bunu da çözecek gibiyim.Veyonla yada başka şeyle uğraşmıyorum.
bunu kurdum çalışıyor. Ufak tefek eksikliği var ama sağolsun Bayram hocama ilettim en kısa sürede onlara bakayım dedi. Tek başına uğraşıyormuş. Sağolsun elinden geleni yapıyor. Ekran paylaşımı ve dosya transferi var. Fazlası da var ama zaten bu ikisi yeter.![]()
Ağ Kontrol Yazılımı
Yerel bir ağdaki(lan) bilgisayarların kontrol ve yönetimini yapabileceğiniz veyon, epostes vb. bir yazılım. Yazılımla yapabilecekleriniz; ...bayramkarahan.blogspot.com
hocam en kararlı sürüm bence 4.9.0 bu sürüme zorlayın ben şuan rahatlıkla kullanıyorumMerhaba. Veyon son sürümünü kurarak sonunda bağlantıyı sağladım. Ancak şimdi de şöyle bir sıkıntı var. Bazı bilgisayarlar açıldıktan sonra Veyon Configurator programına girip hizmeti durdur ve ardından hizmeti başlat demez isem o bilgisayara bağlanamıyorum. Bunun çözümünü bilen var mıdır acaba?
hocam bilgisayarlarınızın aynı ağ ve çalışma grubunda olduğundan emin olun. vnc ayarını local vnc seçin. anahtar dosyaları ana makinede oluşturup üzerinde değişiklik yapmadan öğrenci bilgisayarlarında da oluşturun. ana bilgisayara öğrenci bilgisayarlarını tanıtırken her defasında ip ile uğraşmamak için ya sabit ip vermeli yada bilgisayar adı.local şeklinde tanıtmalısınız. yukarıda fotoğrafını paylaştım. ben 2. yöntemi kullandım. 1 yıldır kullanıyorum labaratuvarda sıkıntı görünmüyor. pardus kullanıyorsanız grup erişim yetkisi vermeniz gerekiyor her bilgisayara onun kodları internette vardı bir ara.merhaba sayın hocam
private erişimi hp yaptım, veyon'u baştan kurdum hatta artık açılan veyon master programı da açılmıyor vs vs ama bir türlü öğrenci bilgisayarını göremedim
sırasıyla hangi işlemleri yaptınız acaba
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum
Hocam bende haftalarca uğraştım. Bağlanamama sorunu için. Meğer BT sınıfındaki switchin üzerinde tırnaklı bir düğme var. VLAN konumunda idi. Onu Standart konumuna alınca veyon öğrenci bilgisayarlarını görmeye başladı. Youtube da öğretmen ve öğrenci bilgisayarlarına nasıl kurulacağını anlatan videolar var. Fakat eski sürüm olmuş artık anlattığı veyon. Yinede yardımcı oldu bana.
Sorunlar ve geliştirmeler illaki olacaktır.Günlerdir uğraşıyorum sonunda çözdüm. Pardus eğitim ile sanırım veyon 4.7.5 geliyor, mağazadan tekrar kurduğumda 4.9.2 oldu ve çalışmaya başladı. Hatta veyon masterı windows 11'de ve versiyon 4.7.5 iken.
Sorun ne keylerde ne keylerin grubunda. Windowstaki keyler administrators grubunda, pardustakiler rootta ve sorunsuz çalışıyor 4.9.2'de.
Burada önemli olan pardus clientın 4.9.2 olmasında.
4.9.2 değişiklikler logunda zaten linux ve oturumlar ile ilgili geliştirmeler var. Demekki bir sorundu ve giderilmiş.