Veyon yüklerken anahtar sorunu

Kodla Büyü
Pardus mu hocam işletim sisteminiz
Evet pardus. Silip kurmadan 3 gün denedim bir türlü olmadı. Bugün silip tekrar kurdum sıkıntı kalktı. Öğrenci bilgisayarlarını sıkıntısız görüyor idare edebiliyorum. Sadece kendi bilgisayarımdaki görüntüyü aktaramıyorum. Kendi bilgisayarımdakini de tekrardan silip kuracağım. Büyük ihtimalle o problemde kalkacaktır.

Hocam nasıl yaptınız bu gün ben çok uğraştım ama bir türlü kurulumu yapamadım yetkilendirme anahtarı yapınca veyon acilmiyor

Öğrenci bilgisayarlarından veyonu silip tekrar kurunca sorun halloluyor
Pardus yüklü öğrenci bilgisayarından veyonu sileceğiz sonra yeniden kuracağız anladığım kadarıyla değil mi? Adım adım yazar mısınız nasıl yaptınız? Depodan mı mağazadan mı yoksa deb paketiyle mi kurdunuz? Anahtar kurulumu nasıl oldu?

Pardus yüklü öğrenci bilgisayarından veyonu sileceğiz sonra yeniden kuracağız anladığım kadarıyla değil mi? Adım adım yazar mısınız nasıl yaptınız? Depodan mı mağazadan mı yoksa deb paketiyle mi kurdunuz? Anahtar kurulumu nasıl oldu?
Buradan bakabilirsiniz hocam. Bu şekilde yaptım

Hocam bu sorunu anahtar çiftlerinden private olanının erişim gurubunu bilgisayarlarınız hangi markaysa onu seçerek(bizimkiler hp ), public olanın erişim grubunu root seçerek giderdim ben
Bu Ana pc de master programın açılmasını çözüyor ikiside root olunca açılmıyordu

synaptic paket yükleyiciden 4.9.0 sürümüne zorla seçeneği ile sürüm düşürülür. Program anahtar ayarlarına dikkat edilmesi gerekiyor. görseli ekte. sorun çözüldü.

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü - 2025-02-11 08-35-40.webp
    Ekran Görüntüsü - 2025-02-11 08-35-40.webp
    10.3 KB · Görüntüleme: 77
merhaba sayın hocam
private erişimi hp yaptım, veyon'u baştan kurdum hatta artık açılan veyon master programı da açılmıyor vs vs ama bir türlü öğrenci bilgisayarını göremedim
sırasıyla hangi işlemleri yaptınız acaba
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum

Son düzenleme:
Arkadaşlar veyon programını kurabilenler ekran paylaşımını yapabiliyor mu?Öğrenci bilgisayarlarını eklememe, ekranlarına ulaşıp denetleyebilmeme rağmen kendi ekranımı onların ekranlarına paylaşamıyorum.demo share özelliğini kullanamıyorum.bu sorunla karşılaşan var mı?

Yeni kurulan HpAllinone Pardus bilgisayarlar için 4.9.0 sürümünü nasıl indirebiliriz? Bulamadım maalesef

Arkadaşlar veyon programını kurabilenler ekran paylaşımını yapabiliyor mu?Öğrenci bilgisayarlarını eklememe, ekranlarına ulaşıp denetleyebilmeme rağmen kendi ekranımı onların ekranlarına paylaşamıyorum.demo share özelliğini kullanamıyorum.bu sorunla karşılaşan var mı?
Evet bugün onunla uğraştım. Elektrik kesildi. Görüntü aldım devamı gelir inşallah diye düşünüyorum.

Bu sorunu şimdilik çözdüm.herhangi bir öğrenci bilgisayarını seçip demo sekmesindeki 3.sıradaki seçenekle seçtiğim bilgisayar ekranını tüm sınıfa paylaşıyorum.sonra ekran paylaştığım bilgisayarı kendi bilgisayarımdan uzaktan denetimle yönetiyorum.
Direkt öğretmen bilgisayarından ekran paylaşabilen olursa paylaşırsanız sevinirim

Merhaba. Veyon son sürümünü kurarak sonunda bağlantıyı sağladım. Ancak şimdi de şöyle bir sıkıntı var. Bazı bilgisayarlar açıldıktan sonra Veyon Configurator programına girip hizmeti durdur ve ardından hizmeti başlat demez isem o bilgisayara bağlanamıyorum. Bunun çözümünü bilen var mıdır acaba?

Veyonla yada başka şeyle uğraşmıyorum.
bunu kurdum çalışıyor. Ufak tefek eksikliği var ama sağolsun Bayram hocama ilettim en kısa sürede onlara bakayım dedi. Tek başına uğraşıyormuş. Sağolsun elinden geleni yapıyor. Ekran paylaşımı ve dosya transferi var. Fazlası da var ama zaten bu ikisi yeter.

Veyonla yada başka şeyle uğraşmıyorum.
bunu kurdum çalışıyor. Ufak tefek eksikliği var ama sağolsun Bayram hocama ilettim en kısa sürede onlara bakayım dedi. Tek başına uğraşıyormuş. Sağolsun elinden geleni yapıyor. Ekran paylaşımı ve dosya transferi var. Fazlası da var ama zaten bu ikisi yeter.
Bu programı ben de görmüştüm. Ancak kendi bilgisayarımda Windows kullandığım için bu programı kullanamıyorum. Aslında Veyon'a alışınca iyi gibi ancak sınıfımdaki eski bilgisayarlar geç açıldığı için hizmeti durdurup yeniden başlatmadan çalışmıyor. Hızlı açılan bilgisayarlarda bu sıkıntı olmuyor. Hizmeti bilgisayar açıldıktan sonra durdurup yeniden başlatan bir komut bulabilirsem bunu da çözecek gibiyim.

Merhaba. Veyon son sürümünü kurarak sonunda bağlantıyı sağladım. Ancak şimdi de şöyle bir sıkıntı var. Bazı bilgisayarlar açıldıktan sonra Veyon Configurator programına girip hizmeti durdur ve ardından hizmeti başlat demez isem o bilgisayara bağlanamıyorum. Bunun çözümünü bilen var mıdır acaba?
hocam en kararlı sürüm bence 4.9.0 bu sürüme zorlayın ben şuan rahatlıkla kullanıyorum

merhaba sayın hocam
private erişimi hp yaptım, veyon'u baştan kurdum hatta artık açılan veyon master programı da açılmıyor vs vs ama bir türlü öğrenci bilgisayarını göremedim
sırasıyla hangi işlemleri yaptınız acaba
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum
hocam bilgisayarlarınızın aynı ağ ve çalışma grubunda olduğundan emin olun. vnc ayarını local vnc seçin. anahtar dosyaları ana makinede oluşturup üzerinde değişiklik yapmadan öğrenci bilgisayarlarında da oluşturun. ana bilgisayara öğrenci bilgisayarlarını tanıtırken her defasında ip ile uğraşmamak için ya sabit ip vermeli yada bilgisayar adı.local şeklinde tanıtmalısınız. yukarıda fotoğrafını paylaştım. ben 2. yöntemi kullandım. 1 yıldır kullanıyorum labaratuvarda sıkıntı görünmüyor. pardus kullanıyorsanız grup erişim yetkisi vermeniz gerekiyor her bilgisayara onun kodları internette vardı bir ara.

Günlerdir uğraşıyorum sonunda çözdüm. Pardus eğitim ile sanırım veyon 4.7.5 geliyor, mağazadan tekrar kurduğumda 4.9.2 oldu ve çalışmaya başladı. Hatta veyon masterı windows 11'de ve versiyon 4.7.5 iken.

Sorun ne keylerde ne keylerin grubunda. Windowstaki keyler administrators grubunda, pardustakiler rootta ve sorunsuz çalışıyor 4.9.2'de.

Burada önemli olan pardus clientın 4.9.2 olmasında.

4.9.2 değişiklikler logunda zaten linux ve oturumlar ile ilgili geliştirmeler var. Demekki bir sorundu ve giderilmiş.

hocalarım bir kaç haftadır denediğimde olmuyordu hatta anahtar kısmında private->hp public->root yapmıştım olmamıştı(bunun değişik versiyonlarını da denedim olmamıştı) bugün yukarıdaki hocamın dediği veyon sitesinden debian12 olan paketi indirip var olan veyon sürümünü yükselt ile kurulum aptım anahtar kısımları private->hp public->root bu şekilde master açabildim. client görmüyor demeyin henüz o aşamaya geçemedim geçince yazarım ama benden önce denemek isteyen olursa diye yazıyorum eski sürüme zorlamadan yeni sürüm ile bu kadar oldu bakalım

Günlerdir uğraşıyorum sonunda çözdüm. Pardus eğitim ile sanırım veyon 4.7.5 geliyor, mağazadan tekrar kurduğumda 4.9.2 oldu ve çalışmaya başladı. Hatta veyon masterı windows 11'de ve versiyon 4.7.5 iken.

Sorun ne keylerde ne keylerin grubunda. Windowstaki keyler administrators grubunda, pardustakiler rootta ve sorunsuz çalışıyor 4.9.2'de.

Burada önemli olan pardus clientın 4.9.2 olmasında.

4.9.2 değişiklikler logunda zaten linux ve oturumlar ile ilgili geliştirmeler var. Demekki bir sorundu ve giderilmiş.
Sorunlar ve geliştirmeler illaki olacaktır.
Mağazaya düşmedi fakat kendi sitesinde 4.9.3 debian 12 sürümü yükleyin sorunsuz çalışır hocam.

Mağazada 4.9.2 vardı. O da sorunlara neden oluyor.

BBNET
Geri