Veyon kullanımı

Kodla Büyü
Merhabalar,
bilgisayar sınıfına veyon programını kurdum. Bilgisayarlara sabit ip verilmesi istiyor.Fatih ağında sabit ip verdiğimde internete girmeye izin vermiyor.Bilgisayar sınıfı çok yeni ve kablolu bağlantı yok.Wifi üzerinden bağlantı sağlıyoruz.Bu ağ bağlantısı hakkında da yeterince bilgi sahibi değilim.Bilgisayar adı vererek veyon yönetim sisteminden denedim yine olmadı.Nasıl bir yol izlemem gerekir?

yanlış
Merhabalar,
bilgisayar sınıfına veyon programını kurdum. Bilgisayarlara sabit ip verilmesi istiyor.Fatih ağında sabit ip verdiğimde internete girmeye izin vermiyor.Bilgisayar sınıfı çok yeni ve kablolu bağlantı yok.Wifi üzerinden bağlantı sağlıyoruz.Bu ağ bağlantısı hakkında da yeterince bilgi sahibi değilim.Bilgisayar adı vererek veyon yönetim sisteminden denedim yine olmadı.Nasıl bir yol izlemem gerekir?

hocam yanlış değilsem bilgisayaar adı vermeniz yeterli. Birde fatih ağında genel olarak her pc aynı ip alıyor diye biliyorum. Wifi yi test eetmedim de kablolu da öyle.

Eskiden sabit ip verilebiliyordu ET'lere PC'lere. Şimdi verilemiyor. ipconfig'de otomatik olarak verilen ip'leri bire bir kendim elle yazıyorum. Yok, kabul etmiyor. Ne zaman başladı bu nane onu da bilmiyorum.

Faz3 tahtalara veyon 4.7.4 kurdum. windows kurulu bilgisayardan yönetiyorum. ekranı kilitleyemiyorum, diğer özellikleri çalışıyor. Farklı işletim sistemi olmasından kaynaklanıyor olabilir mi sizce?

Son düzenleme:
Modemin verdiği ip adresini girerek yaptım ayarları. Tüm bilgisayarları görüyor. İp adresi pek değişmiyor, en azından 2 ay oldu değişmedi.

Merhabalar, BT sınıfında veyon kurulu sınıftaki pcler aynı alt ağda olduğu için sorunsuz çalışıyor. Fakat fatih ağındaki okuldaki başka bilgisayarları da veyona dahil etmek istiyorum. master pc ip si 192.168.23.236 sınıf dışı bilgisayar 192.168.63.164 ip sine sahip bu bilgisayarı ip ile eklemeyi denedim fakat olmadı. Bir çözüm önerisi olan var mı?

Merhabalar, BT sınıfında veyon kurulu sınıftaki pcler aynı alt ağda olduğu için sorunsuz çalışıyor. Fakat fatih ağındaki okuldaki başka bilgisayarları da veyona dahil etmek istiyorum. master pc ip si 192.168.23.236 sınıf dışı bilgisayar 192.168.63.164 ip sine sahip bu bilgisayarı ip ile eklemeyi denedim fakat olmadı. Bir çözüm önerisi olan var mı?
BilgisayarAdı.local deneyin hocam. Ben öğrenci bilgisayarına sırasıyla ogr01, ogr02,... Şeklinde isim verdim. Ana bilgisayara da ip yerine ogr01.local, ogr02.local yazdım.

Ama bende Fatih yok. Normal adsl var.

ben de aynı şekilde yapıyorum diğer bilgisayarları denemedim ama..
btr.webp

arkadaşlar bir soru da ben saracağım
Veyonda öğrenci kendi bilgisayar adını bir yerde görüntüleyebiliyor muyuz?

Yani örneğin OGR4 numaralı öğrenci ekranda OGR4 numaralı olduğunu görsün?
Göremedim böyle bir ayar

Bil
BilgisayarAdı.local deneyin hocam. Ben öğrenci bilgisayarına sırasıyla ogr01, ogr02,... Şeklinde isim verdim. Ana bilgisayara da ip yerine ogr01.local, ogr02.local yazdım.

Ama bende Fatih yok. Normal adsl var.
Bilgisayar sınıfındaki pc ler için bende ogr1.local olarak yazdım hocam onlarda sorun yok ama sınıf dışındaki bir bilgisayarı kontrol etmek istiyorum.

peki pardus ta arkaplan değiştirmelerini ya da prg yüklemelerini nasıl engelleyebiliyoruz?
Program yükleyemezler zaten yönetici şifresini bilmeden. Duvar kağıdını da herkes istediği gibi kullansın dedim ben. İsteyen tablet modunda, isteyen klasik windows modunda kullanıyor. Herkesin kullanıcı şifresi var onunla giriyor bende.

Yükleme ve kaldırma zaten doğuştan engelli yönetici şifresini bilmeden.

Ama DeepFreeze tarzı birşey lazımsa

BBNET
Geri