Ve Beklenen Yazılım Güncellemesi Yapılıyor.

Kodla Büyü

eprianu

Site Gezgini
Arkadaşlar herkese merhaba,

Son bir hafta içinde bir öğrenci ve bir öğretmen aynı sorundan dolayı yanıma geldi.
Tabletler kendini otomatik olarak güncelliyor ve aktivasyon ekranına dönüyor.
Tablet içerisindeki her şey de haliyle gidiyor.

Önemli değişiklikler olmuş tablet yazılımında. Onlardan bahsetmek istiyorum.

1. Güvenlik, Uygulamalar gibi sekmelerin gelmesi için yeni kullanıcı ekleme çözümünü bulmuştuk.
Ama yeni yazılımda kullanıcılar sekmesi de gizli durumda.

2. Widgetlerden Araçlar'ı masaüstüne sürükle bırak yapıp ardından Uygulamalar'ı seçiyorduk.
Uygulamalar'ın da içine girip "Ayarlar" ve "Ayarlar Deposu" ile ilgili bilgileri sıfırlıyorduk hatırlarsanız.
Bu sayede Güvenlik, Saat gibi sekmelere erişebiliyorduk. Ama artık sıfırlama işlemi de pasif durumda.
Ayrıca durmaya zorlasanız da herhangi bir değişiklik olmuyor.

Yani üretilen tüm çözümleri adamlar çözmüş ve yazılımda bu açıkları kapatmış.
Facebook gibi sitelere giriş için Puffin, UC Browser gibi tarayıcılar kullanılıyordu.
Ben facebook gibi sitelere girilmesine karşı değildim ama müstehcen sitelere girenleri bile yakaladığım oldu.
İnşallah bu tarayıcıların da çalışmasını engellerler.

Zamanla yazılımın tüm tabletlere geleceğini, güncelleneceğini düşünüyorum.
Şimdiden hayırlı olsun.

Hocam yazımda da dedim ben facebook'a felan girmelerine karşı değilim.
Ama okul içinde açık seçik şeyler izlemeleri bana kabul edilebilir gelmiyor.
Buna çözüm bulunsun gerisi dediğiniz gibi serbest olsun

açık seçik içeriklere fazla takılma hoca.bana göre de öğrenciler rootlasın.ögrencilere bir şey diyemezler.romu bulsam bir ögrencinin tablettinde denerdim valla. :mrgreen:

ben de bizim hocanın tabletinde bakıyordum tam neden olmuyor diye.

demekki güncelleme iyi yapmışlar o zaman :)

herşey iyi hoş da, güncelleme yapıyorlar ama EBA'ya da çözüm bulsalar ya, normal şartlar altında herhangi bir kullanıcı ekleme , ayarlar sıfırlama vs.. yapılmamış tablette eba dan uygulama yüklenmiyor hala.

Hocam daha dün denedik. Dedim ki güvenlik sekmesinden "Bilinmeyen uygulamalar"a izin vermedik.
Eba yine sorun çıkartacak diye düşünürken açtım EBA'yı herhangi bir programa yükle dedim.
Program yüklerken soruyor diyor ki "Bu yazılım güvenli değil yüklemek istiyor musunuz?"
Evet deyince yüklüyor. Meb bu sefer dersine çalışmış. Ben güncellemeyi beğendim açıkçası.
File Explorer programları da çalışmıyor bu arada.

Google Play'deki bir çok uygulamayı çalıştıramıyoruz. MDM tarafından durduruldu hatası veriyor.
Mx Playeri bile çalıştıramadım.
İlginç olan Candy Rush Saga'da problem çıkarmıyor.
Ne yapsak ki ?

Arkadaşlar root atalımda son güncellemelerle o da mümkün gözükmüyor. Es dosya yöneticisi engellenmiş, ikinci kullanıcı engellenmiş, usb hata ayıklama pasif durumda. bu durumda root dosyalarını yüklemenin başka bir yolu varmı. e mail ile mi işi halledeceğiz?

Hakan25' Alıntı:
Arkadaşlar root atalımda son güncellemelerle o da mümkün gözükmüyor. Es dosya yöneticisi engellenmiş, ikinci kullanıcı engellenmiş, usb hata ayıklama pasif durumda. bu durumda root dosyalarını yüklemenin başka bir yolu varmı. e mail ile mi işi halledeceğiz?

Hocam e mail ile nasill halledeceksiniz. Garanti durumu ne olacak?

Siteleri ya saklarken nazil bir yol izlediklerini anlayamadım. İhsan eliacik un. Web sitesine göremiyorum ama milliyet comtr te girebiliyorum. Buna benzer bir suru absurdluk... Bu mesji tabletten yazıyorum...

root3.jpg

BBNET
Geri