Uzmanlık Başöğretmenlik Klavuzu

Kodla Büyü
Selamlar Hocalarım, uzman öğretmenliğe başvuru yaptım, onaylandı ancak videolar açılmıyor aynı sorunu yaşayan var mıdır?

Yok Hocam görünmüyor nedeni nedir?

Önceki sayfada şu yazdıklarıma bakın:

Selamlar Hocalarım, uzman öğretmenliğe başvuru yaptım, onaylandı ancak videolar açılmıyor aynı sorunu yaşayan var mıdır?

Aynı sorunu yaşadım, 5 gün sonra videolar göründü. Yaptıklarımı aşağıda madde madde yazıyorum, hangisinin soruna çözüm bulduğunu bilmiyorum. Bence hepsini deneyin.

1) oyg_kariyerbasamaklari@meb.gov.tr eposta adresine sorun hakkında mail gönderdim.
2) Öba iletişim formunu doldurdum, sorun hakkında bilgi verdim.
3) İl MEM aradım, bilgi verdim. Sorunun farkındayız dediler.
4) Klavuzdaki iletişim numaralarını aradım. Bir tanesi hariç hiçbiri açmadı. Açan numara: 0 312 413 37 29 Sorunun farkındayız, düzeltmeye çalışıyoruz dediler.

5 gün bekledikten sonra videolar göründü, inşallah sizde halledersiniz.

MEB İş Takvimine göre 2026 yılında üç kariyer basamakları kılavuzu yayınlanacağı anlaşılıyor:

k1.webp

k2.webp

k3.webp

https://sgb.meb.gov.tr/yayinlarimiz/yayin/180

Başöğretmenlikte kriter vurgusu

Uzman ve başöğretmenlik kriterlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Tekin, kariyer basamaklarının ayırt edici bir niteliğe sahip olması gerektiğini vurguladı. “Süreyi 5 yıla düşürürseniz neredeyse herkes uzman, ardından başöğretmen olur. O zaman bunun bir karşılığı kalmaz” dedi. Öğretmenlerin meslek hayatında önce sözleşmeli, ardından kadrolu süreci tamamladığını hatırlatan Tekin, unvanların kısa sürede ve geniş kapsamlı biçimde verilmesinin sistemin amacını zayıflatacağını söyledi.

basogretmenlik hak kazanma suresi 22/02/2026,nasıl bir surec izlenecek bilgisi olan varmı?haftaya benim yapacagım bir iş var mı yoksa il ilçe beklenecek mi?bu arada mart 15 maasa yetisir mi acaba bu unvan?

basogretmenlik hak kazanma suresi 22/02/2026,nasıl bir surec izlenecek bilgisi olan varmı?haftaya benim yapacagım bir iş var mı yoksa il ilçe beklenecek mi?bu arada mart 15 maasa yetisir mi acaba bu unvan?
Hocam okul müdürüne hatırlatıp onaylatın. Sonra ilçe ve il onaylıyor. Son olarak sertifika sisteme düşüyor. Maaş için sertifikayı okula vereceksiniz. Benim bunların hepsi 2 günde halloldu

Hocam okul müdürüne hatırlatıp onaylatın. Sonra ilçe ve il onaylıyor. Son olarak sertifika sisteme düşüyor. Maaş için sertifikayı okula vereceksiniz. Benim bunların hepsi 2 günde halloldu
video izleme en baştamı yapılıyor hocam, yakında bizde bu sürece gireceğiz, kısaca algoritmayı yazarmısınız

Arkadaşlar benim uzmanlık sürem 10 Martta doluyor,Videoları bitirdim inceleme bekliyor Müdüre söyledim sürenin dolacağı gün 10 Martta onaylayacağını söyledi.Süre dolmadan onaylama yapılıyor mu acaba yoksa geç mi kalacağız ?

Merhaba arkadaşlar mebbiste yazana göre nasıl bir yol izlemem lazım, şu an yapılacak bir işlem var mıdır
BaşÖğretmenlik Süresini Dolduracağı Gün: 30/08/2026

Merhaba arkadaşlar mebbiste yazana göre nasıl bir yol izlemem lazım, şu an yapılacak bir işlem var mıdır
BaşÖğretmenlik Süresini Dolduracağı Gün: 30/08/2026
Benim dolduracağım tarih 31.08.2026
Sanırım şu an için yapılacak bir işlem yok. İkinci kılavuzu bekleyeceğiz.

Not: Bu arada ikinci kılavuzun son günü için dolduruyorum.

Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmen/uzman

öğretmenlerin;

i. Uzman öğretmen ve başöğretmen ünvanı için düzenlenecek olan sertifika şartlarını

taşıyıp taşımadıkları yönünden okul/kurum müdürlüğü, ilçe millî eğitim müdürlüğü

onayından sonra il değerlendirme komisyonlarınca değerlendirmeleri yapılacaktır.

ii. Değerlendirmelerin, okul/kurum müdürlüğü ile ilçe millî eğitim müdürlükleri

tarafından üç iş günü içerisinde; il değerlendirme komisyonları tarafından ise beş iş

günü içerisinde sonuçlandırılması esastır. kılavuz boyle diyor ama ne yaparlar bilmem artık....

ilksms
Geri