Uzmanlık Başöğretmenlik Klavuzu

Kodla Büyü
2026 Yılı Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamaklarında İlerlemeye İlişkin Kılavuz'da öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemelerine ilişkin yapılması gereken iş ve işlemler ile başvuru şartları ve takvim ilan edilmiştir.

Uzman ve başöğretmenlik eğitim programlarına başvurular 29 Aralık 2025 – 9 Ocak 2026 tarihleri arasında https://mebbis.meb.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır. 2 - 6 Şubat 2026 tarihleri arasında ise ek başvuru alınacaktır.

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programlarına ilişkin eğitimler 2 Ocak 2026 – 15 Nisan 2026 tarihleri arasında https://www.oba.gov.tr adresinden gerçekleştirilecektir.

Kılavuz için https://personel.meb.gov.tr/meb_iys...etmenlikmeslegikariyerbasamaklarikilavuzu.pdf

Screenshot_20251226_143707_Chrome.webp

Hocam sorun etmeyin büyük ihtimalle her 4 ayda bir kılavuz çıkacak ve mağduriyet oluşturmayacaklar sanırım. Şöyleki sertifika düzenleme tarihiniz zaten paylaştığınız tarih yani büyük ihtimalle sizin mayıs 15 maaşınıza yansıyacak.

Yanlış alıntı yaptınız sanırım.
Yine de yazayım.
Ben bu yıl kılavuzun 4 ay yayınlanması nedeniyle mağdur oldum, Mayıs yerine Eylül ayında alabildim tazminatı.
2026 yılında benzeri olmasın diye arkasaşlar bence şimdiden girişimde bulunmalı.

Hocam sorun etmeyin büyük ihtimalle her 4 ayda bir kılavuz çıkacak ve mağduriyet oluşturmayacaklar sanırım. Şöyleki sertifika düzenleme tarihiniz zaten paylaştığınız tarih yani büyük ihtimalle sizin mayıs 15 maaşınıza yansıyacak.
bunun garantisi yok hocam 16 yıl bekleyenler oldu daha önce

Klavuzda aşağıdaki ifadeler geçiyor:

Örneğin;
1- 5 Eylül 2025 tarihinde hizmet süresi şartını sağlayan, eğitim programını 13 Ocak 2026 tarihinde tamamlayan ve değerlendirmesi 14 Ocak 2026 tarihinde sonuçlandırılan bir öğretmenimiz için düzenlenecek sertifika tarihi tüm şartları taşıdığı tarih olan 13 Ocak 2026 olacaktır.
2- 15 Ocak 2026 tarihinde hizmet süresi şartını sağlayan, eğitim programını 18 Ocak 2026 tarihinde tamamlayan ve değerlendirmesi 18 Ocak 2026 tarihinde sonuçlandırılan bir öğretmenimiz için düzenlenecek sertifika tarihi, tüm şartları taşıdığı tarih olan 18 Ocak 2026 olacaktır.
3- 10 Mart 2026 tarihinde hizmet süresi şartını sağlayan, eğitim programını 9 Ocak 2026 tarihinde tamamlayan ve değerlendirmesi 12 Mart 2026 tarihinde sonuçlandırılan bir öğretmenimiz için düzenlenecek sertifika tarihi, tüm şartları taşıdığı tarih olan 10 Mart 2026 olacaktır.

1766947606921.webp

şu an uzman ogretmenim, mebbisde BaşÖğretmenlik Süresini Dolduracağı Gün
22/02/2026 şeklinde yazıyor
hangi tarihlerde basvuru yapabiliyorum basogretmenliğe yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:
bunun garantisi yok hocam 16 yıl bekleyenler oldu daha önce
Daha önce de yazmıştım mesajlar bu konuda. 16 yıl bekleyenlerden biri de benim. O dönemde 12 ay adaylık süresi ve 16 ay askerlik toplam 28 ayım sayılmadığı için 2006'da 2 ay eksikle uzman olmayı kaçırıp ta 2022 de uzman olabildim. Acısı hala içimde ki hala yazıyorum buralarda. Hiç bir arkadaşımın 1 gün bile kaybetmesini istemem bu konuda. Süreyi dolduran doldurduğu gün almalı hakkını.

ilksms
Geri