Uzmanlık Başöğretmenlik Klavuzu

Kodla Büyü
Asker öğretmenlik görünüyor ama yine de başöğretmenlik için gereken yıl eksik görünüyor. Hizmet birleştirmeler yapılmış ve emekliliğe esas 20 yıldan fazla olmasına rağmen başöğretmenlik 2027 yazıyor. İlçe de bişey bulamadı. Ne yapmak lazım

Hizmet birleştirmede görev/unvan ksımı boş bırakıldıysa yansımıyor kariyere.
Kontrol edin o kayıtları.

ben de sadece "Uzman Öğretmenlik - Eğitim Başvurusu Yapıldı" yazıyor. Demek ki onaylama yapılmamış dimi hocam​

hocalarım ben de dün başvuru yapmıştım. Şanlıurfadayım. kar tatilinden dolayı okullarımız tatil 2 gündür. idarecilerimiz yarın onay verebilirler değil mi?

Maalesef bakanlığın yayınladığı kılavuzu takip etmeyen ilçeler/iller.
Okul onayı sonrası ilçe onayı aynı gün mesai saatlerinde yapılmazsa ertesi iş günü müdürünüze söyleyin ilçeyi arasın:

"29 Aralık 2025 – 12 Ocak 2026 tarihleri arasında şartları taşıyıp taşımadıkları
yönünden değerlendirme ve onay işlemleri yapılacaktır. Başvuruların aynı gün
içerisinde onaylanması esastır. Mesai saatleri dışında veya resmî tatil günlerinde
yapılan başvuruların değerlendirme ve onay işlemleri ise başvuruyu takip eden ilk iş
günü içerisinde yapılması esastır. 2 – 10 Şubat 2026 tarihleri arasında ise ek başvuru
değerlendirme ve onay işlemleri yapılacaktır."

29 Aralık 2025 Salı günü başvurumu yaptım. Okuluma başvurumu onaylattım.("Başvuruların aynı gün içerisinde onaylanması esastır." maddesi de var.) Başvurumu daha ilçe onaylamamış. Aradım bakanlıktan yazı bekliyoruz dediler. Başvurusu ilçe tarafından onaylanan var mı?
31.12.2025 16:28 de ilçe onaylamış. İli aradım. Komisyonun kurulması 1 hafta sürer dediler. :(

Kılavuzu okuma zahmetine dahi girmemişer sanırım:

İl Değerlendirme Komisyonun Oluşturulması 26 Aralık 2025 - 29 Aralık 2025

Eğitimler ne zaman tanımlanacak

Eğitimleri tamamlayanlar bile var.

"Eğitimlerim" sayfasından yani şuradan size görülmüyor mu?

Eğer yoksa

Modülde şunlar da görünüyor mu:

-Eğitim Bilgileri Hizmet İçi Eğitime Tanımlandı.
-Eğitim Başvurusu Onaylandi ÖBA da Eğitim Tanımlandı.

Onlar da yoksa İl MEM ile görüşüp tanımalttırmalısınız.

Eğitimleri tamamlayanlar bile var.

"Eğitimlerim" sayfasından yani şuradan size görülmüyor mu?

Eğer yoksa

Modülde şunlar da görünüyor mu:

-Eğitim Bilgileri Hizmet İçi Eğitime Tanımlandı.
-Eğitim Başvurusu Onaylandi ÖBA da Eğitim Tanımlandı.

Onlar da yoksa İl MEM ile görüşüp tanımalttırmalısınız.

Görev süresi diyelim ki 1 şubatta dolacak biri için eğitimleri erkenden tamamlamanın bir avantajı var mı?

22 subatda sureyi tamamlayan bir ogretmen sanırım 15/03/2026 da başogretmenliği geçerli olup maaşa yansır yalnış mıyım?(sertifika vs durumuna bakarlar mı onun için bir takvim varmı bilmiyorum yalnız)

Klavuzda yazan şu:
"10 Mart 2026 tarihinde hizmet süresi şartını sağlayan, eğitim programını 9 Ocak 2026 tarihinde tamamlayan ve değerlendirmesi 12 Mart 2026 tarihinde sonuçlandırılan bir öğretmenimiz için düzenlenecek sertifika tarihi, tüm şartları taşıdığı tarih olan 10 Mart 2026 olacaktır."

Yani 1 şubatta doluyorsa 20 yıl, siz eğitimi daha erken bitirseniz dahi sertifika tarihi 1 şubat oluyor. 15 şubattaki maaşınıza yansıyor.

İl onayı olmasına rağmen, bende de eğitim görünmüyor. Bu sorunu yaşayan 3-5 kişi daha var, bu linkte konuşulmuş. Pazartesi bir çözüm bulabilirsem buraya yazarım.
Bende 2 Ocak Cuma sabahı Oba sistemine baktığımda Hizmetiçi Eğitim tanımlı değildi. Öğleden sonra baktığımda tanımlanmıştı.
Mebbis -> Kariyer Basamağı İşlemlerini kontrol ettiğimde,
2 Ocak Cuma günü 11.47 de il mem tarafından Eğitim Bilgileri Hizmet İçi Eğitime Tanımlandı.
Eğitim Başvurusu Onaylandi ÖBA da Eğitim Tanımlandı.

diye 2 işlem gözüküyor. Muhtemelen Cuma sabahı bende bu işlemler il mem tarafından yapılmadığı için Oba da Hizmetiçi Eğitimi göremedim.Sizde de halen tanımlanmadığı için Oba da Eğitimler gözükmüyor olabilir. Bi kontrol edin mebbisten bu işlemler sizde var mı? Yoksa il mem ile görüşün.

İl MEM ve Personel Genel Müdürlüğünü aradım. İkisi de sorunun farkında, bakanlık sorunu düzeltmeye çalışıyor. Şimdilik beklemekten başka yapacak bir şey yok.

Hatırlatma: Eğitim bitince tekrar okulun, ilçenin ve ilin onaylama süreci başlıyor.
mebbis-kariyer-basamaklari-modulu.webp

Son düzenleme:
Geri