Uzmanlık Başöğretmenlik Klavuzu

Kodla Büyü
Merhaba arkadaşlar. Ben 2005 eylül ayında sözleşmeli öğretmenliğe atandım. 2006 şubat ayında kadroya geçtim. Bu süreçte çalıştığım gün sayısı sgk da 72 gün görünüyor. Baş öğretmenlikte bu süre hesaplanırken 5 ay mı yoksa 72 gün dahil edilecek?
5 ay olarak dahil edilecek. Mebbise bakarsanız orada gözüküyor

15 Ekim'ten itibaren almaya hak kazanırsınız. Ama fark ödemesi olarak Kasım ayına kalacak gibi görünüyor çünkü sertifika yetişmeyecek.
Benimde 15 Ekim de doluyor hocam.Ama kılavuzda sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ay dan itibaren tazminat ödenir diyor.Kasım ayına kalacak gibi

Benimde 15 Ekim de doluyor hocam.Ama kılavuzda sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ay dan itibaren tazminat ödenir diyor.Kasım ayına kalacak gibi

Ay değil "ay başı"
Devlet memurları için "ay başı", ayın 15'idir.

Siz sanırım bir günle, bir ayı kaçırıyorsunuz.

Başöğretmenlik Eğitim Programına;
i. Hâlen uzman öğretmen olarak görev yapıyor olmak,
ii. 31 Aralık 2025 tarihi itibarıyla uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunmak,
iii. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmamak, şartlarını taşıyan uzman öğretmenler başvuruda bulunabilecektir.

20 yıllık öğretmen yerine 10 yıllık uzmanlık şartı diyor klavuz bu mantıkla bir sürü insan başvuramayacak demektir.

Edit :

Kanun’un yürürlüğe girdiği 18 Ekim 2024 tarihinde görevde bulunan öğretmen ve uzman öğretmenler, 31 Aralık 2025 tarihi itibarıyla öğretmenlikte ve/veya uzman öğretmenlikte yirmi yıllık çalışma süresini tamamlamaları ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmaması şartıyla başvuruda bulunabileceklerdir.

Ek maddeyi koymuşlar...

Başöğretmenlik Eğitim Programına;
i. Hâlen uzman öğretmen olarak görev yapıyor olmak,
ii. 31 Aralık 2025 tarihi itibarıyla uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunmak,
iii. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmamak, şartlarını taşıyan uzman öğretmenler başvuruda bulunabilecektir.

20 yıllık öğretmen yerine 10 yıllık uzmanlık şartı diyor klavuz bu mantıkla bir sürü insan başvuramayacak demektir.
1755259166275.webp

Editledim ben de gördüm sonradan evet...

Yalnız sertifikaların basımını Ocak 2026 ya kadar ucu açık bırakmışlar. Yılbaşından sonraya kalır bu iş bence...

Merhaba arkadaşlar. Ben 2005 eylül ayında sözleşmeli öğretmenliğe atandım. 2006 şubat ayında kadroya geçtim. Bu süreçte çalıştığım gün sayısı sgk da 72 gün görünüyor. Baş öğretmenlikte bu süre hesaplanırken 5 ay mı yoksa 72 gün dahil edilecek?
Hocam benimde baslangic aynı ama arada askerlik var . O yuzde sonrayada kalabilir benim

Editledim ben de gördüm sonradan evet...

Yalnız sertifikaların basımını Ocak 2026 ya kadar ucu açık bırakmışlar. Yılbaşından sonraya kalır bu iş bence...

Kılavuz 31 Aralık'a kadar hizmet süresini dolduranlar kapsadığı için onay süresi de üç iş günü olabileceği için bazı öğretmenlerin işlemler Ocak ayına uzayabilir. Hele bir de red/itiraz süreci de olursa 30 Ocak tarihine kadar süre vermeleri normal gibi geldi bana.

ilksms
Geri