Uzman Öğretmenlik Başvurusu

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar bu yüksek lisans yapanların uzman öğretmen olabilmesi ile ilgili benim kafam çok karıştı, tam olarak bilgisi olan var mı?
Bugün okula bir yazı gelmiş tezsiz yüksek lisans yapanlar da uzman öğretmen olabilecekmiş gibi algılanmış ancak öyle birşey yok tezli yüksek lisans yapanlar uzman öğretmen olabilir diyor. Ancak bundan önce gelen bir yazı da da alanında yüksek lisans yapmış olanları uzman öğretmen yapıyoruz diyordu. Ben Bilişim Teknolojileri öğretmeniyim Bilişim alanında yüksek lisans yaptım ancak İletişim Fakültesi altında olduğu için alanım dışında sayılıyormuş idare öyle söyledi ve uzmanlığa başvuramadım.
Bu konuda net bir bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir mi?

hocam bildiğim kadarıyla tezsizlerin uzmanlık işi olmuyor. siz idarecilikte kullanılan 8 puanı alabiliyorsunuz..

hocam yazıyı koyman mümkünmü acaba öyle bir uygulama varsa çok iyi pek sanmıyorum direk yapacaklarını çünkü birçoğumuz bu hakkı almak için dava açtık...

ben tezsiz yapmadım zaten tezli yaptım ama bana da alanın dışında yüksek lisans yaptın diyormuş idarenin dediğine göre yazıyı 5 dakika içerisinde koyuyorum

resmi yazı burada.

Ekli dosyalar

• kar1.jpg
    kar1.jpg
    138.4 KB · Görüntüleme: 6,729
bu yazı forumda geçende tartışıldı ama ben ne anlattığını anlamadım eveleyip, geveleyip durmuş,

şimdi ben eğitim yönetim ve denetimden yapılan yuksek lisanstan uzmanlığı alıyor muyum, almıyor muyum?

bu tezsizlerin uzman öğretmenlik başvuru hakkı yoktur diyor eğer yanlış anlamadıysam. tezli yapanların hakkı var mahkemeye verip alıyorlar gerek yok biz uzman öğretmen yapacağız dememiş sadece birde onu deseymiş tam olcakmış :mrgreen: üstü kapalı bir şekilde demiş aslında... neyse geriye dönük alacağımız için sorun yok sanırım bekleyeceğiz mahkeme sonuçlarını...

Eğitim Yönetiminden oluyor uzman öğretmenlik benim bildiğim de ben bilişim tezli yüksek lisans yaptım bana oluyor mu onu bilemiyorum, fikri olan yok mu yani bu durumda

öcelikle tezsiz yüksek lisans yapanların uzmanlık hakkı yok ama bu konu ile ilgili dava açanlar var. dava sonucunu beklemek gerekir
tezli yüksek lisansta ise alanında yüksek lisans yapma şartı var.

İşte o alanımın içi neresi?Bilişim teknolojileri öğretmeniyim bilişim bölümünde yüksek lisans yapmışım lakin alan dışı imiş mantıksız değilmi

İşte o alanımın içi neresi?Bilişim teknolojileri öğretmeniyim bilişim bölümünde yüksek lisans yapmışım lakin alan dışı imiş mantıksız değilmi

hocam alanın da ile kastedilen eğitim bilimleri ya da branşın olan BT dir. yani sizin y.lisans uzmanlık için geçerli olması gerekir. başvurmadınız mı?

bu alanında olayı illa ki mezun olduğun alanla birebir tutması mı gerekiyor. Bunu tam olarak nereden öğrenebiliriz. Çünkü bende de aynı durum söz konusu Bilgisayar müh. anabilim dalı Bilişim programı tezli yüksek lisans mezunuyum. Arkadaşlar alan dışı tezli yüksek lisans yapıp mahkemede kazanan var mı? Dava açalım ancak, bu alan dış durum yüzünden kaybedersek bir sürü masraf ödetecekler. Sırf millet hakkını aramasın diye birde masraf işi getirdiler. Her yaptıkları halkın aleyhine halk halk deyip duruyorlar.

Enterprise' Alıntı:

Bunun alan dışı olduğunu kim söylüyor. kendi alanınızda yapmışsınız bunun yargılamsını okul müdürnüz yapamaz özelden yazarsanız size yardımcı olabilirim.

Enterprise' Alıntı:
zamanında yüksek lisansa girebilmek içinde ne taklalar atardık vayyyy bee meb de bu bile para etmiyor.

Enterprise' Alıntı:
Eğitim Yönetiminden oluyor uzman öğretmenlik benim bildiğim de ben bilişim tezli yüksek lisans yaptım bana oluyor mu onu bilemiyorum, fikri olan yok mu yani bu durumda
kendi alanında veya eğitim alanında demiyo muydu yazıda? yani lisans Bote ise yükseklisans da BOTE olcak, veya EPÖ-EYD alanlarında yapmış olacaksın ki uzmanlığa başvurabilesin diye anlıyorum ben.

asiboteli35' Alıntı:
Enterprise' Alıntı:
kendi alanında veya eğitim alanında demiyo muydu yazıda? yani lisans Bote ise yükseklisans da BOTE olcak, veya EPÖ-EYD alanlarında yapmış olacaksın ki uzmanlığa başvurabilesin diye anlıyorum ben.
Ben de o şekilde anladığım için arkadaşımız gibi bilişim de tezli yüksek lisans diplomam olduğu halde mahkemeye başvurmadım. Alanı dışında tezli bitirip davayı kazanan bulsam bende onu emsal gösterip dava açacağım.

computing' Alıntı:
asiboteli35' Alıntı:
Enterprise' Alıntı:
Ben de o şekilde anladığım için arkadaşımız gibi bilişim de tezli yüksek lisans diplomam olduğu halde mahkemeye başvurmadım. Alanı dışında tezli bitirip davayı kazanan bulsam bende onu emsal gösterip dava açacağım.

hocam sen davanı aç sizin için sorun olmaz. hakimler ne bilsin sizin ayrıntılı diplomanızda ne yazdığını.önce mebden ret gelcek sonra mahkemye gideceksin

ben de okula dilekçemi yazdım verdim. henüz bir cevap gelmedi. 60 günün dolmasını bekliyorum.
sonra mahkeme yolu. bakalım neler olacak?

aakcakaza' Alıntı:
Evet yazıyı bir görsek hocam, bizde mahkemeliğiz MEB ile :puhaha:
hocam sen ne zaman mahkemeye verdin. bu arada bende mebden ret cevabı aldım mahkemeye vermek için bekliyorum

mobile' Alıntı:
aakcakaza' Alıntı:
hocam sen ne zaman mahkemeye verdin. bu arada bende mebden ret cevabı aldım mahkemeye vermek için bekliyorum

Hocam ocak 1 gibi verdim, ret cevabı aldıysan belli bir süre var mahkemeye gitmek için haberin olsun.

aakcakaza' Alıntı:
mobile' Alıntı:
aakcakaza' Alıntı:

Hocam ocak 1 gibi verdim, ret cevabı aldıysan belli bir süre var mahkemeye gitmek için haberin olsun.
Süreyi biliyorumda bir arkadaş dediki sivastaki idare mahkemesi bütün başvuruları reddediyormuş diye. benimde orda açmam gerekiyor. sen nerde açtıbn davayı. birde hiç kazanan birisini duydunmu?

mobile' Alıntı:
aakcakaza' Alıntı:
mobile' Alıntı:
aakcakaza' Alıntı:

Süreyi biliyorumda bir arkadaş dediki sivastaki idare mahkemesi bütün başvuruları reddediyormuş diye. benimde orda açmam gerekiyor. sen nerde açtıbn davayı. birde hiç kazanan birisini duydunmu?
bunu bende merak ediyorum doğrusu

poet' Alıntı:
mobile' Alıntı:
aakcakaza' Alıntı:
mobile' Alıntı:
aakcakaza' Alıntı:

bunu bende merak ediyorum doğrusu

Hocam ben Afyondayım, davayı da Afyon merkezde açtım, sendika avukatı aracılığıyla, kazanılmış dökümanları ekleyeyim birazdan.

computing aynı durumdayız madem birbirimizi haberdar edelim birşey elde edersek

arkadaşlar milli eğitimden az önce cevap geldi. tabi ki de RED.
birsürü gerekçeye dayanarak bu kararı vermişler. cevabı ekliyorum:

ama ekleyemiyorum. dosya nerden ekleniyor??? :scared:

BBNET
Geri