Uakatan okuyabileceğimi yüksek lisans programı uygulayan üniversite var mı?
Yakın zamandan uzaktan tezsiz y.lisans programları yök tarafından kapatıldı diye bir haber gözüme çarpmıştı ben mi yanlış hatırlıyorum acaba arkadaşlar.
Bana oradan da çıktı da İş Güvenliği ama pek ilgimi çekmiyor ya. Sıkıcı değil mi?Konya tekniğe başvurdum (uzaktan) iş güvenliği bölümü. Ortalama filan da sormadılar . Kayıt oldum . Sanırım 1000 kişiyi geçti şu an başvurular devam ediyor.
Amaç para sanırım . Epö için ortalamam yetmedi .
Amacım zaten muafiyet almak hocam sınavdan şu an yılım tutmadı.Bana oradan da çıktı da İş Güvenliği ama pek ilgimi çekmiyor ya. Sıkıcı değil mi?
YBS mezunuyum. covit zamanında mezun oldum. vize final uzaktan idi. Dersler bilişimci için kolaydı ve zorlamadılar. Ancak dönem projesinde epey zorladılar. Gecen sene mezun olan arkadasım sınavlar yüz yüze diye epey zorlandı.(Bilişimci değildi).Ahmet Yesevi Yönetim Bilişim Sistemleri okuyan var mı? zor mu , kolay mı ? okuyan arkadaşlardan bilgi alabilir miyiz?
Bu programı dün itibariyle bitirebildim. Bu programa başvurmayı düşünen arkadaşlara bir fikir vermesi amacıyla bunu burada paylaşıyorum. Öncelikle uzman öğretmenlik sınavı duyurulduğunda tezsiz yüksek lisans yapmaya karar verdim. Sınavın zor olacağını düşünüyordum. Neyse bir şekilde kendi alanımda yapayım dedim ve Bilgisayar Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisansı'na başvurdum. Öncelikle online oluyor rahat geçeriz dediğiniz anda büyük bir yanılgı içerisine düşersiniz. Dersler ciddi takip gerektiriyor ve derslerde not almanız gerekiyor. Aksi takdirde sistemde sunulan ders notları ve üniversitenin kendi ders içeriği yetersiz kalıyor. Vize sınavları online (%30), final sınavları (%70) notlarda etkili. Dönem sonu genel not ortalaması 70 üzerinde olmalı. Online sınavlar pek kolay olmuyor. İlk sene 1. dönem final sınavına yüzyüze girdik. Deprem sebebiyle 2. dönem final sınavları online yapıldı. Ama inanın yüzyüze sınavlar açık ara daha kolay. Her sınava abartısız 2-3 gün kamp şeklinde çalıştım. Daha önceden hakim olduğum veya aktif şekilde çalıştım dersler vardı onlara fazla yüklenmedim. Ama buna rağmen 2. dönem sınavlara 20-30 sayfa özet çıkararak girdim. Kopya çekeriz geçeriz diyorsanız. 1. dönem vizelere fazla yüklenememiştim online sınavlarda 3 tanesi 70'in altında gelince ciddi çalıştım. Dersler aşağıdadır.ben de geçen hafta ahmet yesevi tezsiz bilgisayar mühendisliğine başvurdum
Vay hocam güzel fikir bravo. Ahmet Yesevi'nin 2022 DGS taban puanlarına da baktım. Önlisans 70 ortalama ile tamamlanırsa;Bilgisayar Mühendisliği için Sayısal 36 net, Sözel 11 net yetiyor. İkinci yıl DGS için, kazanılırsa da 3-4. yıllar takip gerekiyor. Yapılmayacak iş değil.Ahmet Yesevi'de Bilg. Müh. lisans okuyan var mı? Önerir misiniz? Bu sene ikinci üniversite kapsamında açıköğretimden bilg. prog. okuyacağım. DGS ile girmeyi denerim diyorum. Ne dersiniz![]()
ÖSYM'den bilgi edinme başvurusu ile yapılabilirliğinin cevabını istedim. Lisans mezuniyetinden sonra önlisans bitiren biri DGS ile tekrar lisans bölümlerine yerleşebilir mi diye sordumVay hocam güzel fikir bravo. Ahmet Yesevi'nin 2022 DGS taban puanlarına da baktım. Önlisans 70 ortalama ile tamamlanırsa;Bilgisayar Mühendisliği için Sayısal 36 net, Sözel 11 net yetiyor. İkinci yıl DGS için, kazanılırsa da 3-4. yıllar takip gerekiyor. Yapılmayacak iş değil.
Yapılabiliyor hocam. Ben yapmadım ama yapan tanıdıklarım varÖSYM'den bilgi edinme başvurusu ile yapılabilirliğinin cevabını istedim. Lisans mezuniyetinden sonra önlisans bitiren biri DGS ile tekrar lisans bölümlerine yerleşebilir mi diye sordumDaha önce deneyen var mı gençler?
Ahmet Yesevi'de Bilg. Müh. bitiren arkadaşlar vardı sanırım forumda. Lisans eğitimini yorumlayabilirler mi zahmet olmazsa bir daha. Önerirler mi? Zorluk düzeyi nasıl vs?Yapılabiliyor hocam. Ben yapmadım ama yapan tanıdıklarım var