TYMM Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi 5-6 Sınıf Yeni Müfredat

Kodla Büyü
Hayırlı olsun. Kurul kararına göre bu sene sadece 5.sınılar, seneye 5. ve 6.sınıflar. .

Öğretmen klavuz kitabı çıktı mı?
Bu öğretim programına göre yazılı sınav yapabiliyor muyuz?

Evet hocam ben diyordum. Şimdi Sizin hazırladığınız kitaplar anlam ve resmiyet kazandı. Hayırlı olsun.
Boşa hazırlamışım. Sağlam duyum olmasam ben de o zahmete girmezdim. Ama bizim işimiz üretmek ve alana katkı sağlamak. Ortaya koyduğumuz kitaplar da bunun nişanesi. Teşekkürler 🙏🏻
Evet hocam ben diyordum. Şimdi Sizin hazırladığınız kitaplar anlam ve resmiyet kazandı. Hayırlı olsun.
Hocam bakın burada öğretim programı ve kurul kararı yayımlanmış:

Kurul kararında yazıyor.
Göremeyenler için görsel olarak ekliyim

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-09-11-20-03-38-596_com.android.chrome-edit.webp
    Screenshot_2025-09-11-20-03-38-596_com.android.chrome-edit.webp
    51.7 KB · Görüntüleme: 280
Boşa hazırlamışım. Sağlam duyum olmasam ben de o zahmete girmezdim. Ama bizim işimiz üretmek ve alana katkı sağlamak. Ortaya koyduğumuz kitaplar da bunun nişanesi. Teşekkürler 🙏🏻

Kurul kararında yazıyor.
Emrah hocam emeklerinize sağlık.
Kurul kararına göre 5.sınıftan itibaren kademeli olarak uygulanacak dediği bu sene sadece 5.sınıflar önümüzdeki yıl ise heö 5 hem de 6. Sınıflarda uygulanacak değil mi?
Yanlış mı anladım

6.sınıflara geçen senenin yıllık planını ve geçen senenin kitaplarını etkinliklerini vs. 5.sınıflara ise yeni yıllık plan hazırlanacak ve yeni müfredat kitabı kullanılacak doğru mu anladım?

Ayrıca Emrah hocama teşekkür ederim sadece tema ve kazanımlarda birkaç ufak düzeltme ihtiyacı var o kadar.

Son olarak okul temelli planlama konusunda yardımcı olabilir misiniz hocalarım. Nedir nasıl uygulanır deftere ne yazılır. Şimdiden teşekkürler.

Şunu bir hafta önce yayınlamak gerçekten çok mu zordu? İl toplantılarında geçerli program kullanılmaya devam edilecek diye karar alındı. Yıllık planlar hazırlandı. Şimdi baştan başta.

Olmuyor, olmuyor.

Emrah hocamızın tekrar ellerine sağlık. Bayağı emek vermişti. İndirip incelemiştim.

Ölçme değerlendirme bölümünü okudum, sanırım yazılı sınav yapmak zorunda değiliz diye anlam çıkardım hocalarım doğru mudur??

""""Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi ölçme ve değerlendirme sürecinde aşağıdaki yöntemler ve araçlar kullanılabilir:
• Performans Görevleri: Gerçek hayat problemlerine dayalı bireysel veya grup çalışması gerektiren projeler,
• Kodlama Uygulamaları: Algoritmik düşünme ve problem çözme becerilerini ölçmek amacıyla belirlenen uygulama bazlı değerlendirmeler,
• Dijital Portfolyolar: Öğrencilerin geliştirdiği projeleri ve tasarımları bir araya getirdiği dijital portfolyolar,
• Dereceli Puanlama Anahtarları (Rubrik) ve Kontrol Listeleri: Öğrencilerin proje ve uygulamalarını objektif bir şekilde değerlendirmek için kullanılan araçlar,
• Oyun ve Simülasyon Tabanlı Değerlendirme: Dijital oyunlar, simülasyonlar ve etkileşimli uygulamalar aracılığıyla öğrenme sürecinin ölçülmesi,
• Akran ve Öz Değerlendirme: Öğrencilerin kendi çalışmalarını ve arkadaşlarının çalışmalarını değerlendirdiği süreç odaklı değerlendirme yöntemleri,
• Gözlem Formları ve Öğretmen Geri Bildirimleri: Öğretmenlerin öğrencilerin bilişsel ve sosyal becerilerini gözlemleyerek değerlendirdiği formlar.""""

Kurul kararında yazıyor.
Bu arada sizin yıllık plan konusu kaybolmuş. Siz mi sildiniz yönetim mi?

Bu yeni model ile ilgili (TYMM) eğitim almadık, nasıl uygulanır, yeni yıllık planlar nasıl hazırlanır bilmiyoruz, dersler başlamış hadi siz de buna göre başlayın deniyor...

Ne değişmiş ki?.. Gördüğüm sadece konuların yeri değişmiş ve yapay zeka ünitesi eklenmiş. Köklü bir değişiklik göremedim ki ben. Sizce çok mu değişmiş içerik?

1. Bilişim Teknolojilerinin Hayatımızdaki Yeri temasına ""BTY.5.1.4. Yapay zekâ ile ilgili temel kavramları ve özellikleri sorgulayabilme "" öğrenme çıktısını eklemişler eski yayınlanan taslak müfredata göre. Maarif modeli olarak yayınlanan planlarda dikkat edin arkadaşlar. Zaten bir yapay zeka teması varken buraya niye alt konu olarak eklemişler anlam veremedim.

ilksms
Geri