turbo araçlarda lpg

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan japcann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

japcann

Aktif Üye
arkadaslar turbo özelliği olan araçlarda lpg taktırıldığında sıkıntı olduğunu söylüyorlar. Aranızda turbo araç kullanıpta lpg taktıran ve bu durumdan şikayetçi olan var mı?

Merhabalar, TSI ve FSI motor teknolojisi dinamik bir sistemdir. Yani aracın yakıt değerleri değişik sensörlerden gelen bilgilere göre düzenlenmektedir. Bu tip motorlara takılan LPG sistemleri de aynı mantıkla çalışmakta ve ECU ünitesi sistemle tam uyumludur. Sadece benzin enjektörleri motor bloğu içinde olduğu için bir süre sonra ısıdan dolayı hasar görmektedir. Bu hasarı engellemek için ECU ünitesi benzin enjektörlerini soğutmak için belli aralıklarla LPG yi kesip benzin enjektörlerine benzin pompalamaktadır. Kısaca yapı bu şekilde, diğer araçlardan bir miktar fazla benzin tüketimi olmaktadır. İyi günler dilerim.

2000 Passat 1.8T aracı arkadaşım yaklaşık 4 yıldır LPG'li olarak kullanıyor. LPG taktıracağınız yere aracınızı bildirip motoruyla uyumlu LPG kiti var mı yok mu kesin olarak öğrenebilirsiniz. Sanıyorum BRC'nin ürettiği yeni bir kit ile Volkswagen'in TSI motorlarına da LPG dönüşümü uygulanabiliyor artık.

insignia alanlar sübab erimesi ve yataklarında sıkıntılarla karşılaşmışlar o nedenle sordum teşekkür ediyorum cevaplarınız için ben yinede bir lpg montaj serisine başvursam iyi olacak

bir marka lpg takıyor maliyeti 5000liraya yakın ayrıntılı bilgi passatturkiye.com

sübap erimesi sorunu motorun turbolu olmasından değil sübap yataklarının çelik değil alaşımlı olmasından turbosuz motorlarda da sübap erimesi sorunu var turbolu motorlarda sübap erimesinin dışında uyum sorunu vs var sorunlu bir durum yani

BBNET
Geri