trabzon'da gezilecek, yenecek neler var?

Kodla Büyü

teksen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
trabzon'a gideceğim bu hafta sonu,
cuma akşamı gidip,
pazar akşamı döneceğim,
nereleri görmeden,
ve
neleri yemeden dönmeyeyim?

Cumartesi Uzungöle gidebilirsin. Veya Sümelaya ikisi bi güne sığmaz. Pazar günüde şehri gez. Sabah Zigana yörük çadırında bir kahvaltı yap. Sonra öğleye Boztepeye çık. Sonra Meydan uzun sokak Forum gez işte. Yeter ki para olsun. Arabanda varsa ne ala.

Cumartesi tam gün uzungöl iyidir.Amam yorucudur. Havalar soğuk yaylalar olmaz.
Pazar sabahıda nihat ustada akçaabat da ,akçabat köftesi yersiniz.Oradan hava soğuk olduğu için foruma veya varlıbaşa geçebilirsiniz.geçerken ayasofyayay uğraya bilirsiniz.
Trabzon tamamı gezilmelik bir şehirdir.1. buçuk günde bu kadar.

Uzungölü bende tavsiye ederim ama havadurumunu da göz önüne alıp gidin.zigana yörük çadırına ek olarak Akçaabat seyrantepe veya cephanelikte kahvaltıda seçenekler arasında olsun.

Akcaabat kofte -piyaz,kuymak, laz boregi (adina aldabmayin.kendisi serbetini cekmis muhallevili bir tatlidir ) mutlaka yemelisiniz derim. hava muhalefeti nedeniyle gezilecek yerler kisitlaniyo. malum karadeniz yagmur demek. Uzun gol.sumela onerileri cok dogru. mutlaka gorulmeli

AKÇAABAT KÖFTE
AYASOFYA MÜZESİNDE SABAH KAHVALTI YANİ KUYMAK MAÇKA COŞANDEREDE YİNE KAHVALTI SÜPER
ONUN DIŞINDA SÖYLEDİLER ZATEN BENİM YERİME DE GEZİN BEN UZAKLARDAYIM
BİDE ÇARDAK PİDE UZUN SOK ÇIKIŞINDA KİME SORSANIZ SÖYLER YERİNİ

cemil usta akçaabat köfte birde fındıklı baklava kesinlikle öneririm birde akçaabatın pidesi çok güzeldir benim favorim peynirli ama üstü kapalı kıymnalıda b güzeldirr ahh ahh:)))trabzonda boz tepe var ama bence bi espirisi yok

akan' Alıntı:
AKÇAABAT KÖFTE
AYASOFYA MÜZESİNDE SABAH KAHVALTI YANİ KUYMAK MAÇKA COŞANDEREDE YİNE KAHVALTI SÜPER
ONUN DIŞINDA SÖYLEDİLER ZATEN BENİM YERİME DE GEZİN BEN UZAKLARDAYIM

ayasofya da kuymak unutmuştum bende

Onu bunu bilmem gidebilirseniz şalpazarı doğancı mevkinde abalu osman ustanın lokantası vardır, bir haşlama suyu üstüne de saç kavurma yemeden yemek yedim demeyin...

kahvaltı için ayasofyada olabilir, diğer öğünler zaten malum köfte...

Akçaabat köftesi yemeden olmaz zaten hocam. Trabzona gelmişken balık yemeden de gitme bence. Tavsiyem zigana yörük çadırında Levrek buğulama. Tarafımdan test edilip onaylanmıştır. :+1:

1. Gün sümela manastırına sabah erken çıkıp, dönüşte yol üzerinde kahvaltı yapılır.
Merkeze gelip Boztepe, Ayasofya, Atatürk köşkü gezilir.
Akçaabata Nihat usta, Cemil usta ya da körfez restoranlardan birine gidilir.
Dönüşte Söğütlü'de Sera gölü kenarında çay içilir.
Akşam saatlerinde merkeze gelinir. Meydan-Uzun sokak- maraş cad. kunduracılar-kemeraltı caddeleri gezilir.(Hediyelik eşya, bakır vs. kemeraltından alınır...)

2. Gün Sabah erkenden Çaykara-Uzungöl'e gidilir.Kahvaltı ve öğlen yemeği orada yenir ve gezilir. Merkeze dönüşte Forum avm gezilir.

Eğer kendi arabanız varsa iki günde yapılabilecek aktiviteler bunlardır...

seyyyes' Alıntı:
1. Gün sümela manastırına sabah erken çıkıp, dönüşte yol üzerinde kahvaltı yapılır.
Akşam saatlerinde merkeze gelinir. Meydan-Uzun sokak- maraş cad. kunduracılar-kemeraltı caddeleri gezilir.(Hediyelik eşya, bakır vs. kemeraltından alınır...)

2. Gün Sabah erkenden Çaykara-Uzungöl'e gidilir.Kahvaltı ve öğlen yemeği orada yenir ve gezilir. Merkeze dönüşte Forum avm gezilir.

Bence gayet güzel özetlenmiş Boztepeye mutlaka çıkın. Zigana yörük çadırıda manzara olarak güzeldir. Trabzon'da kuymak yemeden dönemeyin balık yiyecekseniz adresiniz fevzi hoca olsun.

boztepeye git semaverde çay iç...
molozda ki balıkçı da balık ye
nihat usta veya cemil usta da köfte ye
maraş caddesinde trabzonspor müzesine git

Gezilecek yer tavsiyesi olarak forum yazan arkadaşlara şaşıyorum avm dediğin her yerde var ve hepsi birbirinin kopyası, ne tarihi ne de turistik değeri var

hakanotuken' Alıntı:
Gezilecek yer tavsiyesi olarak forum yazan arkadaşlara şaşıyorum avm dediğin her yerde var ve hepsi birbirinin kopyası, ne tarihi ne de turistik değeri var
Trabzonda tek gezilecek yer şuanda avmler çünkü birkaç gündür sürekli yağış var.

seyyyes' Alıntı:

hocam harika anlatmış

seviyorum bu forumu yahu :) ben de trabzona gitmeyi düşünüyordum hafta sonu, bir başlık açılmış mı önceden diye girdim, karşımda trabzon başlığı :) yorum yazan herkese teşekkürler, iyi fikir oldu...

bu arada tatil değil değil seyran değil trabonzoa gidecek arkadaşlar neden gidiyor acaba?

BBNET
Geri