Merhaba;
2012 yılından bu yana 1.4 D4 D kullanıyorum. ister manuel de ister otomatikte bence kusursuz bir araç.
ama belirtmek isterim ki; Multim Mode teknolojisini kendi ölçütleri içerisinde değerlendirmek gerekir.
bundan önce honda ve mitsubishi nin tam otomatik araçlarını kullandım. onlarda gerçekten başarılı araçlar.
toyota dizel otomatik, tam otomatik tadını illa ki veremez, vites geçişlerini hissedersin, birinci vites dizel olmasından dolayı zayıftır.
otomobilin performans verebilmesi için ikinci vitese sabır gerekir. turbo devreye girer. handi dizeli alırsan al bu böyle.
diğer bir negatif durum ise; toyota MM, çok yoğun trafikte, saatler boyu dur kalk yapmaya gelemez

((( ısınır ve sesli ikaz vermeye başlar.
pozitif taraflarına gelince..
bu araçla düz yolda gider gibi rampa çıkarsın, yakıt buna rağmen düşüktür, ayrıca jetta ve octavia gibi araçların dizeli gibi motor bloğunu çatlatma gibi
bir endişeniz olmaz. rahatlıkla 200 km hıza çıkıyorum.
diğer bir pozitif tarafı, 4.2 litre görünün şehirler arası yakıt tüketimi tamamen doğru, agresif kullanmazsanız, 4.2 litre yakıt, boş ağırlığı 1400 kilo olan ve bir o kadar da güvenli olan bir araç için bedava. multijet lerle kıyaslamayın, kimse kusura bakmasın multijet takılı arabaların bir tek motoru iyi gerisi teneke...
kullanımı rahat bir arabadır, babam toyota auris kullanyor, hangimizin arabası daha spor kullanım uygun binince anlarsınız ancak.. corollayı oyuncak araba kullanır gibi kullanırsınız..
bazen yeni bir otomobil almak istiyorum, ancak bundan iyisi toyota avensis 2.0 dizel olur, onunda otomatiği yok

(( o yüzden beklemedeyim.
teşekkürler.