Toyota Dizel Otomatik Vites (MMT) Kullananlar

Kodla Büyü

aransayes

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Toyota dizel otomatik vites KULLANAN ARKADAŞLAR'ın yorumuna ihtiyacım var. Özellikle 2013 ve üzeri mmt kullananların yorumları da önemli. Bu konuda forumları araştırdığımda yorumlar hep 2012 ve öncesine ait. Yalnız yorum yaparken lütfen forumlarda söylenen cümlelere göre yapmayalım. Arabayı kullandıysak veya yakın bir arkadaşımızda varsa onun düşüncelerine göre yapalım. Sonuçta otomobil teknolojisi sürekli gelişiyor ve kronik bazı sorunların giderilebileceğini düşünüyorum. Forumlara bakarsak hiçbir arabayı almak gelmiyor içimden. Ama bir yandanda forumlara yazan arkadaşların çoğu sorun yaşayan arkadaşlardır. Sorun yaşamayan arkadaşlar forumlara olumlu dönüş yapmıyorlar. Bu nedenle araçların ne kadar sorunlu olup olmadığı anlaşılamıyor. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Toyota dizel kullanicisiyim, gayet memnunum.
Toyotanin dizellerine su an hava emis kampanyasi adinda bir kampanyasi var. 2500 lira civari tutan parcalari ucretsiz degistiriyorlar. Ayrica ecu guncelleniyor. Ben kampanya sonrai manuel aracimin performansinda olumlu donutler aldim. Ayrica bu guncelleme sonunda mmt araclarda da ciddi iyilesme oldugu yonunde geri donutler var.

Merhaba;

2012 yılından bu yana 1.4 D4 D kullanıyorum. ister manuel de ister otomatikte bence kusursuz bir araç.

ama belirtmek isterim ki; Multim Mode teknolojisini kendi ölçütleri içerisinde değerlendirmek gerekir.

bundan önce honda ve mitsubishi nin tam otomatik araçlarını kullandım. onlarda gerçekten başarılı araçlar.

toyota dizel otomatik, tam otomatik tadını illa ki veremez, vites geçişlerini hissedersin, birinci vites dizel olmasından dolayı zayıftır.

otomobilin performans verebilmesi için ikinci vitese sabır gerekir. turbo devreye girer. handi dizeli alırsan al bu böyle.

diğer bir negatif durum ise; toyota MM, çok yoğun trafikte, saatler boyu dur kalk yapmaya gelemez:(((( ısınır ve sesli ikaz vermeye başlar.

pozitif taraflarına gelince..

bu araçla düz yolda gider gibi rampa çıkarsın, yakıt buna rağmen düşüktür, ayrıca jetta ve octavia gibi araçların dizeli gibi motor bloğunu çatlatma gibi
bir endişeniz olmaz. rahatlıkla 200 km hıza çıkıyorum.

diğer bir pozitif tarafı, 4.2 litre görünün şehirler arası yakıt tüketimi tamamen doğru, agresif kullanmazsanız, 4.2 litre yakıt, boş ağırlığı 1400 kilo olan ve bir o kadar da güvenli olan bir araç için bedava. multijet lerle kıyaslamayın, kimse kusura bakmasın multijet takılı arabaların bir tek motoru iyi gerisi teneke...

kullanımı rahat bir arabadır, babam toyota auris kullanyor, hangimizin arabası daha spor kullanım uygun binince anlarsınız ancak.. corollayı oyuncak araba kullanır gibi kullanırsınız..

bazen yeni bir otomobil almak istiyorum, ancak bundan iyisi toyota avensis 2.0 dizel olur, onunda otomatiği yok:((( o yüzden beklemedeyim.

teşekkürler.

Yorumlarınız için teşekkürler. Ben opel easytronic araçta kullandım. Almadan önce herkes opelin otomatiği kötü, çok arıza yapar, çok masraf çıkarır vs. diyorlardı. Aldım 2 yıl kullandım, hiçbir arıza çıkartmadı. Yakıt haricinde gayette memnundum. Toyota corollanında dizel otomatiği yarı otomatik diye geçiyor. Bu şanzımanları, manuel nasıl kullanıyorsak öyle kullanmamız gerekir diye biliyorum. Yani ışıklarda arabayı boşa almak, vites geçişlerinde gaz kesmek, yoğun trafikte uzun süre beklenilecekse boşa almak gibi. Birde servisteki satış uzmanı bana yokuş yukarı çıkarken ve inerken arabayı manuele almam gerektiğini söyledi. Kullanırken bunlara dikkat etmeye çalışacağım.
Bunların baskı balataları ne kadar zamanda değişiyor? Bir de kronik arızaları var mı?

"Uzun trafikte kullanırken ısınır demişsiniz." Isındığı zaman arabayı kenara çekip şanzımanın soğumasınımı bekliyorsunuz? Böyle bir şey hiç başınıza geldi mi? Yoğun trafikte dur kalklarda vitesi boşa alıyor musunuz?

corolla dizel otomatiği yoğun trafikte manuel de ve şehir içinde ES modunda kullanmak gerekiyor. çünkü normal E modunda vites geçişleri daha düşük devirlerde olduğundan sürüş keyfi vermiyor. ayrıca sık vites değiştirmenin otomatik te olsa baskı balata yediğini unutmamak gerekiyor.

bu aracın baskı balatası 1200 ile 1500 tl arasında değişir ve 80 bin ile 150 bin km arası gider. çok sık vites değişimi gereken yollarda, yani yoğun trafiğin içinde
bu aracı kullanıyorsanız tavsiyem ES modunda kullanmanız.

bu arada E: normal sürüş modu ES: sport modu.

ısınma olayı iki kere başıma geldi ve araç sesli uyarı vermeye başladı. yapacak bişey yoktu, devam ettim:)) bi sorun da olmadı. ama bahsettiğim sıkışık trafik olayı öyle böyle değildi, metre metre rampa yukarı belki 1 saat..

:)

Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Bunu forumlarda öyle anlatıyorlar ki sanki arabayla 15 dakika yokuş yukarı gittin mi arabanın vitesi ısınıyor, seni orada bırakıyor gibi. :)

BBNET
Geri