pardus63' Alıntı:
BarbaryaN ve EARI hocam bilgilendirmeniz için tşk ederim malesef sistem çarpıklığı diyelim buna düz lise mezunu olarak meslek lisesinde bilgisayar öğretmeni olunca böyle oluyor ayrıca öğrencilere defter tutturmuyorum modüle not alıyorlar bide ders anlatırken çalışmaları camtasia ile kaydedip öğrencilere veriyorum çoğunda laptop var diye böyle bir ihtiyaç olmamıştı ama işin mutfağından gelenler böyle farkettiriyor
..
hocam meslek lisesinde öğrenciyken haritametot defterini cetvelle çizerek biz temrin defteri haline getiriyorduk. hocamız projeksiyon yok tabi o zaman (yaşımız da ortaya çıksın

) tepegöz için hazırladığı asetatları tahtaya yansıtıyordu. gerekli yazıları - şekilleri deftere biz yazıp üzerine birde deneyi yapıp hocaya imzalatıyorduk. dönem sonunda da hoca toplayıp notu veriyordu. böylelikle hem yazarak hem görerek hemde uygulayarak öğrenmiş oluyorduk.
şimdi öğrenciler ve müfredat kuş gibi eriyince bu uygulamalara gerek kalmadı.
modüller konusuna gelirsek; bir çok öğretmen arkadaşım fark etmiştir ki maalesef hazırlanan modüllerin bir çoğu hatalar ve eksikliklerle dolu. bir kısmında konu ilerleyişi garip, bir kısmında ise gereksiz bilgi oldukça fazla. o yüzden modüllere haybeye para vermektense hocamın hazırladığı gibi HAFTA HAFTA ne yapacağını gösteren içeriğin olduğu bir deftere para vermek daha mantıklı.
yukarıda hocamdan özellikle istemiştim. Örnek sayfaları paylaşırken aynı konuya ait sayfaları paylaşın ki konu işleyiş şeklinizi görelim diye. sağolsun hocam dikkate almış ve örnek sayfaları bu şekilde düzenlemiş. Örnek sayfaları inelerseniz konunun önce teorik kısmının sonra yazılı uygulamaların en son ise uygulamaların verildiğini, uygulamaların da kolaydan zora doğru gittiğini görürsünüz. bu haliyle defter öğrencinin öğrenimini olumlu yönde etkileyen ve gerçekten istenilen bilgiyi içinde barındıran bir kaynak halini alıyor.
.......
ERHAN hocam tekrar ellerinize ve emeklerinize sağlık
kitap üzerinde ileriki zamanlarda revize yaparsanız nacizane bir kaç önerim olacaktı.
- konuların farklı kullanımlarına da yer verin. (misal for döngüsünün -- operatörü ile kullanımı)
- toplu alımlarda okullara gönderilecek bir ÖĞRETMEN KİTABI oluşturursanız içine de öğrencilere verilecek konularla ilgili ödev soruları - uç noktadan sorular vb.. dökümanları eklerseniz sınıf içindeki öğrencilerin seviyelerine göre derse olan ilgilerinin azalmasının önüne geçilebilir. (Ben üniversite sınavına hazırlanırken zirve dergisi kitapçıklarının en arkasında zirveleşenler diye bir bölüm olurdu. çözümü daha zor soruların olduğu bir alan. normal testlerden daha çok ordaki soruları çözmek için uğraşırdım. - yine güncel bir anektod; bu gün tesadüf eseri forumda gezerken bir hocamın paylaştığı js ile ilgili örnekler vardı. "acaba çok mu zor diyerek" bu örnekleri öğrencilere ödev olarak verdim. ilk getirene de +10 puan performansa katkı diyerek. öğrencilerin ilgisi bir anda arttı...)
- konulardaki uygulamaların kodlarının yer aldığı bir CD - USB toplu kitap alımlarında öğretmen kitabı ile birlikte okullara gönderilebilir. Öğretmenin her ne kadar vereceği örneği sınıflar birlikte kodlayarak yapması taraftarı olsam da bazen acemi arkadaşlar için ya da vakit darlığı çektiğimiz zamanlarda hepimiz için kurtarıcı olacaktır bu tür bir uygulama.
tekrar emekleriniz için teşekkür ederim