Temrin Defterleri Derdine Son....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EARI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

EARI

Üye
Arkadaşlar hepimizin uygulamalı derslerde yaşadığı temrin/uygulama yaptırma sorununa çözüm olarak uygulamalı defterler satışa sunulmuştur.

Uygulamalı dersler için başlanılan çalışmanın ilk meyvesi olan Programlama Temelleri dersine ait uygulama kitabı(defteri) satışa çıkarılmıştır.

Öğrencilerimize aldırdığımız herhangi bir defter yada temrin defterleri yerine akıllı defter de diyebileceğimiz uygulama kitapları ile derslerinizi daha verimli geçirebilirsiniz.

Kitapla ilgili detaylı bilgilere ve örnek sayfalara http://www.btkitaplari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/btkitaplari sayfamızdan güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

saygılar...

Çok teşekkürler.. Bu derse giren öğretmenler için çok faydalı bir kitap.. Emeğinizin devamını güzel etkinliklerle bekliyoruz...

vkaan44 hocam ilginize teşekkür ederim. Özellikle uygulamalı derslerde hafta hafta ders bilgi formlarına uygun olarak uygulama yaptırmanın zorluğuna istinaden yapılan bir çalışmanın ürünüdür. Şuan hazırlanmış ve satışa sunulmuş olan Programlama Temelleri dersine ait uygulama kitabıdır. Fakat diğer uygulamalı dersler içinde çalışmalar sürmektedir.

örnek sayfaları inceleyen arkadaşlarımızın görüş ve önerileri bizim için önemlidir.

görüşlerinizi forumda paylaşabileceğiniz gibi btkitaplari@gmail.com adresine veya http://www.btkitaplari.com adresindeki iletisim formu vasıtasıyla tarafıma ulaştırabilirsiniz.

saygılar...

bence hızlı bir şekilde bir kargo firması ile kargo anlaşması imzalayın.
ben x internet sitesinden büyük bir kutu ürün alıyorum 4-5 tl kargo veriyorum. sizin sitede 8.5 TL.
incelemek için 1 tane satın almak istedim.
kitap fiyatı 6.75 - kargo bedeli 8.50 !!!
sırf bu yüzden vazgeçtim...

birde örnek sayfaları paylaşırken sizdem ricam bir konunun tamamına ait sayfaları paylaşabilirmisiniz.
mevcut örnek sayfaları incelediğimde FOR döngüsü için açıklama güzel - teorik örnek mantıklı ama gerisi yok.... gerçekten yok mu aslında var ama ne var?? bunu bilemiyoruz.
bu örnek hem kitaptaki konu işlenişini göstermesi açısından sizin için hemde incelemek isteyen biz öğretmenler için daha yararlı olacaktır.

pardus63' Alıntı:
Bunu nerde yapıyorsunuz ben hiç yapmadım böyle bişeyi de ilk defa duyuyorum
..
yapman gerekmiyor zaten hocam. arkadaş öğrencilere defter tutmada sorun yaşıyor. o sorunun önüne geçmek için böyle bir çözüm geliştirmiş...

Barbaryan hocam önerileriniz için teşekkür ederim. Kargo ile ilgili sıkıntının farkındayım. 15 alım ve üzerinde kargo ücreti ödenmiyor zaten fakat 2-14 kitap alımında kargonun 8,5 lira olması can sıkıcı. Bunun ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. ptt kargo tarafından yürütülmekte olan bir kampanya var. tek kitap gönderiminde 2 lira civarında kargo ücreti olmaktadır. Fakat sipariş sayfasının bu yönde güncellenmemiş olması böyle bir şeye sebep olmuş. şu an itibariyle tek kitap siparişinde kargo ücreti sorunu giderilmiştir. (Tek kitap siparişi gelmeyince hatayı fark edemedim.)

Sayın hocam sipariş vermek isterseniz sadece kitap ücretini ödeyebilirsiniz. Bu şekilde hatamı telafi edebilirim. Ödeme bildirim formunda açıklama kutusuna barbaryan yazarsanız sevinirim.

bir diğer eleştiriniz olan örnek sayfalar konusunda ise gereken yapılmıştır. sanırım şimdi uygulama defterinin incelenmesi daha kolay hale gelmiştir.

saygılar...
Erhan ARI

pardus63 hocam uygulamalı derslerde öğrencilerimize uygulamalar yaptırırız. Bu uygulamaların derli toplu olması, yıl sonlarında öğrencilerin ellerinde kaynak niteliği taşıması açısından ortaya çıkmış bir defterdir. Sanıyorum mevcut durumda zaten öğrencilerimize defter aldırıyoruz. boş defterler yerine uygulamaların olduğu ve cevaplarını yazabilecekleri, notlar alabilecekleri ve içerisinde konuyla ilgili özet bilgilerin olduğu uygulama defterinin alınması derslerin verimliliğini arttıracağı kanaatindeyim.

iyi çalışmalar...

EARI' Alıntı:
Barbaryan hocam önerileriniz için teşekkür ederim. Kargo ile ilgili sıkıntının farkındayım. 15 alım ve üzerinde kargo ücreti ödenmiyor zaten fakat 2-14 kitap alımında kargonun 8,5 lira olması can sıkıcı. Bunun ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. ptt kargo tarafından yürütülmekte olan bir kampanya var. tek kitap gönderiminde 2 lira civarında kargo ücreti olmaktadır. Fakat sipariş sayfasının bu yönde güncellenmemiş olması böyle bir şeye sebep olmuş. şu an itibariyle tek kitap siparişinde kargo ücreti sorunu giderilmiştir. (Tek kitap siparişi gelmeyince hatayı fark edemedim.)

Sayın hocam sipariş vermek isterseniz sadece kitap ücretini ödeyebilirsiniz. Bu şekilde hatamı telafi edebilirim. Ödeme bildirim formunda açıklama kutusuna barbaryan yazarsanız sevinirim.

bir diğer eleştiriniz olan örnek sayfalar konusunda ise gereken yapılmıştır. sanırım şimdi uygulama defterinin incelenmesi daha kolay hale gelmiştir.

saygılar...
Erhan ARI
ilginiz için teşekkürler hocam. konu hakkındaki hassasiyetiniz kitaba da aynı hassasiyeti gösterdiğinizin bir belirtisi. yarın eft işlemini yaparım hocam. kargo jesti için teşekkür ederim ama emeklerinizin karşılığını almanızı isterim. kargo konusunda yapmış olduğunuz güncelleme yeterlidir.

çalışmalarınızda başarılar dilerim

BarbaryaN ve EARI hocam bilgilendirmeniz için tşk ederim malesef sistem çarpıklığı diyelim buna düz lise mezunu olarak meslek lisesinde bilgisayar öğretmeni olunca böyle oluyor ayrıca öğrencilere defter tutturmuyorum modüle not alıyorlar bide ders anlatırken çalışmaları camtasia ile kaydedip öğrencilere veriyorum çoğunda laptop var diye böyle bir ihtiyaç olmamıştı ama işin mutfağından gelenler böyle farkettiriyor

pardus63' Alıntı:
BarbaryaN ve EARI hocam bilgilendirmeniz için tşk ederim malesef sistem çarpıklığı diyelim buna düz lise mezunu olarak meslek lisesinde bilgisayar öğretmeni olunca böyle oluyor ayrıca öğrencilere defter tutturmuyorum modüle not alıyorlar bide ders anlatırken çalışmaları camtasia ile kaydedip öğrencilere veriyorum çoğunda laptop var diye böyle bir ihtiyaç olmamıştı ama işin mutfağından gelenler böyle farkettiriyor
..
hocam meslek lisesinde öğrenciyken haritametot defterini cetvelle çizerek biz temrin defteri haline getiriyorduk. hocamız projeksiyon yok tabi o zaman (yaşımız da ortaya çıksın :P ) tepegöz için hazırladığı asetatları tahtaya yansıtıyordu. gerekli yazıları - şekilleri deftere biz yazıp üzerine birde deneyi yapıp hocaya imzalatıyorduk. dönem sonunda da hoca toplayıp notu veriyordu. böylelikle hem yazarak hem görerek hemde uygulayarak öğrenmiş oluyorduk.

şimdi öğrenciler ve müfredat kuş gibi eriyince bu uygulamalara gerek kalmadı.

modüller konusuna gelirsek; bir çok öğretmen arkadaşım fark etmiştir ki maalesef hazırlanan modüllerin bir çoğu hatalar ve eksikliklerle dolu. bir kısmında konu ilerleyişi garip, bir kısmında ise gereksiz bilgi oldukça fazla. o yüzden modüllere haybeye para vermektense hocamın hazırladığı gibi HAFTA HAFTA ne yapacağını gösteren içeriğin olduğu bir deftere para vermek daha mantıklı.

yukarıda hocamdan özellikle istemiştim. Örnek sayfaları paylaşırken aynı konuya ait sayfaları paylaşın ki konu işleyiş şeklinizi görelim diye. sağolsun hocam dikkate almış ve örnek sayfaları bu şekilde düzenlemiş. Örnek sayfaları inelerseniz konunun önce teorik kısmının sonra yazılı uygulamaların en son ise uygulamaların verildiğini, uygulamaların da kolaydan zora doğru gittiğini görürsünüz. bu haliyle defter öğrencinin öğrenimini olumlu yönde etkileyen ve gerçekten istenilen bilgiyi içinde barındıran bir kaynak halini alıyor.
.......
ERHAN hocam tekrar ellerinize ve emeklerinize sağlık
kitap üzerinde ileriki zamanlarda revize yaparsanız nacizane bir kaç önerim olacaktı.

- konuların farklı kullanımlarına da yer verin. (misal for döngüsünün -- operatörü ile kullanımı)
- toplu alımlarda okullara gönderilecek bir ÖĞRETMEN KİTABI oluşturursanız içine de öğrencilere verilecek konularla ilgili ödev soruları - uç noktadan sorular vb.. dökümanları eklerseniz sınıf içindeki öğrencilerin seviyelerine göre derse olan ilgilerinin azalmasının önüne geçilebilir. (Ben üniversite sınavına hazırlanırken zirve dergisi kitapçıklarının en arkasında zirveleşenler diye bir bölüm olurdu. çözümü daha zor soruların olduğu bir alan. normal testlerden daha çok ordaki soruları çözmek için uğraşırdım. - yine güncel bir anektod; bu gün tesadüf eseri forumda gezerken bir hocamın paylaştığı js ile ilgili örnekler vardı. "acaba çok mu zor diyerek" bu örnekleri öğrencilere ödev olarak verdim. ilk getirene de +10 puan performansa katkı diyerek. öğrencilerin ilgisi bir anda arttı...)
- konulardaki uygulamaların kodlarının yer aldığı bir CD - USB toplu kitap alımlarında öğretmen kitabı ile birlikte okullara gönderilebilir. Öğretmenin her ne kadar vereceği örneği sınıflar birlikte kodlayarak yapması taraftarı olsam da bazen acemi arkadaşlar için ya da vakit darlığı çektiğimiz zamanlarda hepimiz için kurtarıcı olacaktır bu tür bir uygulama.

tekrar emekleriniz için teşekkür ederim

Barbaryan hocam güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.

önerilerinize gelince;

şuan 4 adet nispeten daha kapsamlı uygulama sorusu kitabın sonunda vardır. (Performans ve proje çalışmaları için düşünülmüştür.)
öğretmen kitabı konusunda böyle bir beklentinin olabileceğini biliyordum. Bunun çalışması sürüyor. Öğretmen kitabı cevap anahtarı niteliğinde ve ilave kapsamlı uygulamaların olacağı bir kitap şeklinde olacaktır. Özellikle önümüzdeki eğitim öğretim yılında toplu alımların daha fazla olacağını düşündüğümden bu konuda aceleci olmadım açıkçası.

Önerileriniz ve tespitleriniz için tekrar teşekkür ederim.

Bilişim alanı için faydalı olacağına inandığım bir çalışmayı yürüttüğümü tekrar belirtmek isterim.

saygılar...

Kitap içeriğiyle(uygulama ve çalışma sorusu dağılımı) ilgili olarak aşağıdaki resmi inceleyebilirsiniz. Ayrıca linkteki sayfayı ziyaret ederek güncel kampanyalara ulaşabilir ve toplu alımlardaki ödeyeceğiniz fiyatı görebilirsiniz.

http://www.btkitaplari.com/siparis.aspx

iceriksayfasi.png

saygılar...

Hocam gerçekten çok güzel bir çalışma tebrik ediyorum.Meslek liselerinde diğer derslerle alakalı da çalışmalarınız olacak mı?

sas7979 hocam teşekkür ederim. İşin içinde biri olarak uygulama derslerdeki not aldırma ve uygulama yaptırma problemlerine bir çözüm arayışının sonucu olarak böyle bir fikir ortaya çıktı.

Tüm uygulamalı dersler için bir çalışma içerisindeyim. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı için Web Tasarım ve Programlama dersi ve Nesne Tabanlı Programlama Derslerine ait defterlerin yetiştirilmesine çalışıyorum.

iyi çalışmalar...

EARI hocam, yeni çalışmanda yardıma ihtiyacın olursa seve seve yardımcı olurum birçok arkadaşın da yardımcı olacağına eminim. Özelden istediğin zaman bana ulaşabilirsin. Bu tip çalışmaların çok faydalı olacağı inancındayım

Hocam elinize emeğinize sağlık. Liseyi atölye defterine antet çizerek ve temrin yazarak okuyan birisi olarak bu ürünü ve fikri gördüğüme çok sevindim.

Bilişim alanında özellikle web ve veritabanı prog dalındaki derslerde nasıl yapılabileceğine benim de kafa yorduğum bir konuydu.

İnşallah diğer derslere de uygulanmasıyla talep artacağına ve öğrencilerde konunun kalıcılığını çok etkileyeceğine inanıyorum.

Hocalarım özellikle meslek bilişimcilerinin çok ihtiyacı var bunlara diğer bölümler hala eski sistem devam ediyor lakin bizim bölümde her derse yapılması şart bi durum ve modüler sistemin ne kadar saçma ve gereksiz olduğu ve eskiye dönüşün mutlaka olması gerektiğine inanıyorum..Yetiştirilen çocuklara bu konuda bakmak yeterlidir.Eski sistemde yetişmiş arkadaşlar ve şimdikiler arasında çok büyük bir fark olduğu ortadadır.

filatros' Alıntı:
EARI hocam, yeni çalışmanda yardıma ihtiyacın olursa seve seve yardımcı olurum birçok arkadaşın da yardımcı olacağına eminim. Özelden istediğin zaman bana ulaşabilirsin. Bu tip çalışmaların çok faydalı olacağı inancındayım

Destekleriniz için teşekkür ederim. Aslında bilişim öğretmenleri ile iç içeyiz. yaptığımız görüşmelerde nelere ihtiyaç var tespit ederek çalışmalarıma yansıtmaya çalışıyorum.

Çoğu bilişim öğretmenleri modüllerden şikayetçi malum. Özellikle uygulamalı dersler uygulama ile öğrenilir. Ne kadar çok uygulama yapılırsa, öğrenci ne kadar çok hata yapar-çözüm üretirse ders ezberden çıkar öğrenme gerçekleşir.

İçerisinde hafta hafta kolaydan zora doğru sıralanmış uygulamaların olduğu, hatırlatıcı(özet) bilgilerin olduğu uygulama defterleri ile ders daha verimli geçecektir.

Erhan Çalışmalarını beğeniyorum. Güzel şeyler ortaya çıkmış kitaplarında
Kolaylıklar diliyorum.
Mustafa Ak /Isparta :)

Kitap güzel fakat zaten derste de anlayamayan öğrenciler için yararsız.Öğretmen değiller ki bu kitaptaki soruları kolayca yapabilsinler,çünkü anlatımı geçtim ama çözümleri dahi verilmemiş.:( öğrenci öğretmeninin aldırdığı bu kitaptaki soruları ancak derste dinleyip anladığı kadarıyla çözmeye çalışıyor ve çözümünün net olarak doğruluğunu karşılaştıramıyor,malasef anlayamadıklarını da zaten sonuca bakıp öğrenemediği içinde hiç çözemiyor ve anlamadan kalıyor yine.sadece soru her yerde bulunabiliyor asıl olan çözümlü ve anlatımlı kitaplar...

BBNET
Geri