Tanimlanamayan Ağ Sorunu

Kodla Büyü

beberuhi

Üye
Merhaba arkadaşlar. Bilişim sınıfındaki tüm bilgisayarlar kablolu ağa bağlı iken birden 2 tanesi baglanamamaya başladı. Aynı kabloyu başka bir bilgisayara taktigimda o bilgisayar bağlanıyor internete. Tüm bilgisayarlar aynı imaja sahip ve deepfreeze korumalı yani bir ayar da değişmiş olamaz . Sürücüyü kaldırdım yükledim. Elle İp adresi verdim ama düzelmiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• 17582713604458412847660627352975.webp
    17582713604458412847660627352975.webp
    167.5 KB · Görüntüleme: 84
Etbernet kartları bozulmuş olabilir. Benim labda da birkaç bilgisayarda yaşadım, ya ip alamıyorlar ya da kablo takılı değil hatası veriyorlardı.
Harici Etbernet kartı alıp, takarak çözdüm.

Etbernet kartları bozulmuş olabilir. Benim labda da birkaç bilgisayarda yaşadım, ya ip alamıyorlar ya da kablo takılı değil hatası veriyorlardı.
Harici Etbernet kartı alıp, takarak çözdüm.
Henüz yeni geldi hocam okula Casper mini PC lerden bu kadar çabuk bozulacaksa yandık. Benim de aklıma gelen sorun bu ama 😏

Durum güncellemesi için geldim. 2 bilgisayarın interneti bir anda düzeldi. Ben de anlamadım nasıl oldu. 2 gün boyunca uğraştığımla kaldım. 😅

İnternet erişiminde sorun olan bilgisayarlarda ağ sıfırlama diye aratıp bağdaştırıcı ayarlarını sıfırlayıp deneyebilir misiniz?

Merhaba arkadaşlar. Bilişim sınıfındaki tüm bilgisayarlar kablolu ağa bağlı iken birden 2 tanesi baglanamamaya başladı. Aynı kabloyu başka bir bilgisayara taktigimda o bilgisayar bağlanıyor internete. Tüm bilgisayarlar aynı imaja sahip ve deepfreeze korumalı yani bir ayar da değişmiş olamaz . Sürücüyü kaldırdım yükledim. Elle İp adresi verdim ama düzelmiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hocam sistem odasından lab'a gelen kablonun portunu değiştirmeyi denediniz mi?
Bu hafta müdür yardımcımızın makinede aynı sorunla uğraştım. Her yerde İnternet var onda yok. Tak diye gidiyor gelmiyor. Sistem odasındaki switchi kapatıp açtım düzeldi. Ertesi gün yine aynı, ertesi gün yine aynı. Dedim bir dert var ama ne? Modemden switch'e gelen kabloyu başka porta taktım. 2 gündür ses yok.

Fatih ağı yok bizde. Normal vdsl var. Switchte istediğim porta takabiliyorum kabloları.

Hocalarım yeni kurulan LAB larda bu problemi yaşayan var mı? Görevlendirme olduğum diğer okulda da durum aynı. 2 ya da 3 bilgisayar IP adresi alamıyor. Arıza kaydı mı oluşturmak lazım acaba ?

Daha önce karşılaştığım durum. Belki sizinki de benzer problemdir. Eğer sorunun yazılımsal olmadığından eminseniz.
Ağ kablosu daha önceden ıslanmış zamanla kararma veya yeşerme yapmış. Artık iletkenliği kalmıyor. Konnektörü yenileyerek çözümüştüm.
Ayrıca geçen hafta başıma geldi. Bir öğrencim ağ kablosunu kasadan söküp geri takmış. Bir daha ağa bağlanmıyor. Kabloyu başka bilgisayara bağlıyorum sorun yok. Kasanın ethernet girişinin içindeki pinlere düz tornavida ile dikkatli bir şekilde kazırcasına sürttüm sonra düzeldi. Yani bazen pinler iletkenliklerini kaybedebiliyorlar.

normalde rj45 konnektörde 1,2,3 ve 6 numaralı pinlere gelen tellerde sorun yok ise düşük hızda da olsa cihaz ağa bağlanır. bunların dışında kalan tellerde sorun var ise sadece gigabit bağlantı sağlanmaz.
daha önce şöyle tecrübem oldu. bahsettiğim pinlere gelen tellerden birinde sorun vardı. ama buna rağmen bir cihaz yine de kalan teller üzerinden ağa bağlanabilirken aynı kabloya başka cihaz bağladığımda ağa bağlanamadı.
dolayısıya @kemal_ari hocamızın dediği gibi bir durum olabilir. pinlerdeki oksitlenme sebebi ile özellikle 1,2,3 ve 6 da temas sorunu varsa ağa bağlanmada sorun olur. hele ki konnektörler sonradan çakıldıysa piyasadaki konnektörlerin çoğunun pinleri kalitesiz. dolayısıyla bir süre sonra sorun çıkartıyorlar. mümkünse patch kabloyu komple değiştirip deneyin.

normalde rj45 konnektörde 1,2,3 ve 6 numaralı pinlere gelen tellerde sorun yok ise düşük hızda da olsa cihaz ağa bağlanır. bunların dışında kalan tellerde sorun var ise sadece gigabit bağlantı sağlanmaz.
daha önce şöyle tecrübem oldu. bahsettiğim pinlere gelen tellerden birinde sorun vardı. ama buna rağmen bir cihaz yine de kalan teller üzerinden ağa bağlanabilirken aynı kabloya başka cihaz bağladığımda ağa bağlanamadı.
dolayısıya @kemal_ari hocamızın dediği gibi bir durum olabilir. pinlerdeki oksitlenme sebebi ile özellikle 1,2,3 ve 6 da temas sorunu varsa ağa bağlanmada sorun olur. hele ki konnektörler sonradan çakıldıysa piyasadaki konnektörlerin çoğunun pinleri kalitesiz. dolayısıyla bir süre sonra sorun çıkartıyorlar. mümkünse patch kabloyu komple değiştirip deneyin.
Ama aynı kabloyu yandaki bilgisayara takınca o bağlanıyor. Kasalar yeni olunca ethernet girişinde de bir problem yok gibi düşünüyorum. Çünkü geçen haftalarda farklı iki bilgisayarda Ağa bağlanıyordu bu hafta farklı bilgisayarlar . Öncekiler kendiliğinden düzeldi. Kablolar da yepyeni teslim edildi. Kablo değiştiriyorum düzelmiyor. Şaştım kaldım.

ilksms
Geri