Tahtalarda İnternet Var mı ?

Kodla Büyü

wertyu6

Süper Üye
Süper Üye
Daha dün akşam giderken internet vardı, bugün hiçbirinde yok,

sizlerde durum nedir arkadaşlar?

valla fiber de vermediler. bıktım internetten. kestim hepsini. kablosuz olarak var.

wertyu6' Alıntı:
sumunu' Alıntı:
valla fiber de vermediler. bıktım internetten. kestim hepsini. kablosuz olarak var.

özel mi fatih mi hocam? bir de fatih ağının şifresini biliyormusunuz? (aktivasyon değil)
özel hattımız var. idare kullanıyor. meb hattı bi var bi yok. özel hattı geçen gün patlatmış gençler. ama modeme girince kullananların isimleri kabak gibi. onu akıl etmemişler :)

sumunu' Alıntı:
wertyu6' Alıntı:
sumunu' Alıntı:

özel mi fatih mi hocam? bir de fatih ağının şifresini biliyormusunuz? (aktivasyon değil)
özel hattımız var. idare kullanıyor. meb hattı bi var bi yok. özel hattı geçen gün patlatmış gençler. ama modeme girince kullananların isimleri kabak gibi. onu akıl etmemişler :)

sizde fiber yok sanırım, ben fiber için sormuştum hocam, teşekkürler...

hocam bizde de yok.. İnternet bir gidiyor bir geliyor..

Otomatik IP almada uzun zamandır problem var. Telekom DNS ile ilgili bakım çalışması yapıyor herhalde...

bizdede internet yok..Çoğumuz telefonlarımızın internetini kullanıyoruz.Okulun varolan ağına kablosuz bağlansada tahtalar ,sınırlı internet diyor sayfaları açamıyoruz ki aten hızı çok düşük..

hocam kablolu bağlantıda bağlantı var fakat internet yok ise DNS adreslerini 195.175.39.39 / 195.175.39.40 yapın düzeliyor.

kargasa1982' Alıntı:
hocam kablolu bağlantıda bağlantı var fakat internet yok ise DNS adreslerini 195.175.39.39 / 195.175.39.40 yapın düzeliyor.

Hocam zaten şimdiye kadar bu DNS lerle çalışıyordu artık çalışmıyor, otomatik, 8888 denedim yine olmuyor.
sizin internet fiber mi?

hocam 8.8.8.8 / 4.2.2.2 gibi dns ler ile girmiyor malesef artık. Sadece telekomun dns adresleriyle girebiliyoruz. benim kullandıklarım 195.175.39.39 / 195.175.39.40. daha öncesinde bende acaba yazılımsal yada donanımsal bir hata varmı diye çok kurcaladım, hatta tüm ayarları otomatik yaptım yine olmadı. sonra telekom dns leri deneyince internete anında girdi.

Bakanlık dnsleri değiştirmiş inovadan aldım.Aşağıdaki dnsleri girin arkadaşlar.

195.175.37.137
195.175.37.138

bizde de fiber yok. geçen odanın birinden modemimize kablo çektik. kablolu bağlanıyoruz. sıkıntı çıkaran tahta olmadı çok şükür.
Olursa şu dnsleri deneyelim. şimdilik otomatik alıyor.

Arkadaşlar zırt pırt değişen bu DNS'lerde tahtalar için nasıl bi yol izliyorsunuz? Bizim tahtalar otomatik IP almıyor hepsine elle verdik (öyle olunca DNS de girmemizi istiyor). E sağolsun MEB de kafasına göre DNS değiştiriyor. (DNS'leri batasıca :x :x ) Nasıl çözüyorsunuz bu sorunsalı?

BBNET
Geri