tablet için 275 tl

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
mrb arkadaşlar. öğrencim tableti kırmış. garantiye gönderdik. içersine iletişim bilgilerine velinini numarasını yazdık. 275 tl masraf çıkmış. veliyi aramışlar velimizde hiç itiraz etmeden parayı ödemiş. haksız kazanç olduğunu düşünüyorum. öğrenci bu parayla daha iyi bir tablet alabilirdi. bu durum beni rahatsız etti. idarecilerimizde hocam yetkililere durumu bildirelim diyolar. ne yapabilirim

hocam kesinlikle para ödememesi gerekiyordu.
bir kere bu fatih projesinde tablet ihalesi % 50 yedek ile anlaşıldı.yani dağıtılan tablet sayısının yarısı kadar da yedeği var devlette.
ayrıca öğretmen tabletleri okula ait demirbaş, öğrenci tabletleri şartlı hibe olarak verildi. hibe edilen bir malzeme için veliden ücret alınmaz. telpa ücret isteyebilir. hem telpa, veliyle nasıl muhatap oluyor ki siz aradaki iletişimi kurmalıydınız. öğrenci tabletleri hibe edildiği için sizin o tableti sistemden düşürüp,okuldaki yedeklerden birini öğrenciye vermeniz gerekirdi. bu konuda sizin de sorumluluğunuz var.

svbarut' Alıntı:
bir kere bu fatih projesinde tablet ihalesi % 50 yedek ile anlaşıldı.yani dağıtılan tablet sayısının yarısı kadar da yedeği var devlette.
ayrıca öğretmen tabletleri okula ait demirbaş, öğrenci tabletleri şartlı hibe olarak verildi. hibe edilen bir malzeme için veliden ücret alınmaz. telpa ücret isteyebilir. hem telpa, veliyle nasıl muhatap oluyor ki siz aradaki iletişimi kurmalıydınız. öğrenci tabletleri hibe edildiği için sizin o tableti sistemden düşürüp,okuldaki yedeklerden birini öğrenciye vermeniz gerekirdi. bu konuda sizin de sorumluluğunuz var.
Okulda hiç yedek tablet yoksa ne yapılacak..Örneğin bizde yok ili aradım zaten yedekler gelmeyecek dendi..Halbuki 2 yedek öğrenci tableti görünüyordu sistemde su an bile bizde 4 tane tablet seviste ve biri için 56 tl ücret istiyor telpa kargoya vermek için tuttuyorlar...Bu ücret ödenmeyecek mi..

svbarut' Alıntı:
sayın hocam düşüncelerinize katılmıyorum. çünkü ben öğrenciye tenbih ettim. babanı arayıp fiyat söylerlerse bizim ile irtibata geçin durum değerlendirmesi yapalım diye. ayrıca yedek tabletleri öğrencilere vermemeiz konusunda da bize yazı geldi.

svbarut' Alıntı:

Hocam 3 adet yedek var hangi öğrenciye vereceğiz şu ana kadar 2 tane ekran kırılması yaşadık şu an serviste. birde her sene yedek gelecek mi?

Sistemde artık eşleştirme ekranı çıkmıyor ki, sistemden nasıl düşüp yenisini vereceğiz?

arkadaşalr bize 1 ay önce yedeklerin kesinlikle bozulan ya da kırılan tabletlerin yerine verilmemesi; onların yeni gelecek öğrenciler için bekletilmesi gerektiğini söyleyen yazı geldi. yedek vermke çözüm değil hocalarım. burda haksız bir kazanç var ve bu durum beni rahatsız etti. bu durumda ortak bi davranış sergilemek lazım

svbarut' Alıntı:
Hocam allah aşkına diğer söylediklerinize sonra cevap vereceğim ama hangi sitede yada nerede
%50 yedek için anlaşıldığı yazıyor onu bir paylaşır mısınız?

Yahu arkadaş madem bilmiyorsunuz bu gayet doğal ama bir de neden ahkam kesiyorsunuz onu bir anlasam.

Hocam cevabınızı merakla bekliyorum?
Saygılar.

yedek verme işlemi fabrikasyon arızalarda olur arkadaşlar, düşürme kırma durumlarında veli öder, ayrıca tabletin piyasa değeri 700-800 tl arasında.

bizden de 800 tl talep ettiler. Daha sonra 700 tl ye düştüler. Geri istedik cihazı ama bu durumda ne yapacağız. Öğrenci tabletsiz bir şekilde bekliyor.

Hocam servis ücreti ile ilgili bir resmi yazı bulma imkanımız var mı? Bu konu çok su kaldırır. Şuanda bendede 2 öğrenci var. Çocuklara servisin en az 200 TL ücret çıkartacağını söyleyince çocuklar gönderip göndermemekte kararsız kaldılar. Bir yönerge yayınlansa çok mu zor acaba bu işlem. Aramızda tahmin ediyorum ki il koordinatörleride vardır, hocalarım bu işe bir standart getirmemiz gerek... :!:

svbarut' Alıntı:
Hocam yazdıklarınızda birçok çelişki var hem hibe diyorsunuz öğrenci bilgisayarı hemde öğretmeni sorumlu tutuyorsunuz muhattam ettiniz diyorsunuz yedek veriyorsunuz hatadan...Hiç mantıklı değil bence bilmeden yazmışsınız..

Gayet Açık Ödeme Yapılacak
Garanti harici durumlarda ödemelerin yapılması
1. Garanti dışı tamiratlarda idarece onaylanmış olan “Yedek Parça ve İşçilik Fiyatları” esas alınacaktır.
2. Milli Eğitim İl Müdürlüğü/Okul, servis bedelini, PYBS servis modülünde belirtilen servis form numarası ile birlikte Telpa’nın bildirmiş olduğu Banka şubelerinden, ATM’lerinden yada İnternet Bankacılığı üzerinden ödemeli ve ödeme dekontunu tarayarak PYBS’deki servis modülüne yüklemelidir.
3. Servis Bedeli ödenmeyen cihazlar için onarım başlamayacaktır. Ödemenin yapılmasına kadar geçen süre serviste geçen süreden sayılmayacaktır.
4. Bir hafta içinde Servis Bedeli ödemesi yapılmayan Arızalı ürünler onarılmadan Milli Eğitim İl Müdürlüğü/Okula geri gönderilecektir.

Garanti Kapsamı Dışına Çıkan Durumlar
1. Ürünün kullanıcı tarafından Kullanma Kılavuzu ve el kitaplarında yazılı talimatlara uygun kullanılmaması,
2. Cihazın hatalı taşımaya, neme ve ıslaklığa, aşırı sıcak ve soğuk gibi çevre şartlarına maruz bırakılması,
3. Ürünün firmamız tarafından yetkilendirilmemiş kişiler tarafından açılması veya onarılması, ihmal, kaza, bozma, uygun olmayan montaj ve bağlantılar nedeniyle hasar görmesi,
4. Doğal afetler, yangın, elektrik voltajlarındaki düzensizlikler veya buna benzer sebepler,
5. Besin veya sıvı maddelerinin ürün üzerine dökülmesi, kimyevi maddelere maruz bırakılması,
6. Ürünün kasa veya iç aksamlarının herhangi bir darbeye maruz kalması sonucu gözle görünen veya görünmeyen iç ve dış aksamlarında hasar oluşması,
7. Ürünün orjinal olmayan aksesuar ve diğer donanımlarla kullanılması neticesinde hasar oluşması,
8. Güvenli olmayan ve izin verilmemiş yazılımların neden olduğu hasar ve arızalar,
9. Servise gönderim sırasında hasar görmeyecek şekilde paketlenmemesi ve bu nedenle taşıma sırasında ürünlerin hasarlanması

arcboto hocam bu yazıya göre ödeme Milli Eğitim Müdürlüğü yada okul kanalıyla yapılacak. Veli böyle bir durumda neden ödeme yapmak istesinki? Ayrıca sanırım bu yazı TELPA tarafından yazılmış. Farkettiyseniz malzemeler birazcık zorlamaya karşı çok dayanıksız. Örneğin şarz kablosunu yanlışlıkla tam oturtmadan takarlarsa ordaki dişler kırılıyor. Kabloyu çıkarmak için biraz kuvvetli çekerseniz kablo başlığı çıkıyor :))

valla su kadarını söyleyim... sarj yeri pinlerini kırmış öğrencim 75 tl istediler...... bunlar araba şirketleri gibi servisten kazanacaklar anlaşıldı...

dincer0182' Alıntı:
valla su kadarını söyleyim... sarj yeri pinlerini kırmış öğrencim 75 tl istediler...... bunlar araba şirketleri gibi servisten kazanacaklar anlaşıldı...
aynen hocam. ancak bu durumu iletmemiz lazım. birileri bunlara dur demeli. çok yanlış o yüzden durumumu paylaştım. bizler hepbirlikde bişeyler yapmalıyız diye düşünüyorum

Hocam bu tabletlerin dağıtımının pilot uygulamasında bizim Milli Eğitim Bakanımız değil miydi öğrenciler kırarsa 1 defaya mahsus olmak üzere yenisi verilecek diyen? Çok iyi hatırlıyorum nerdeyse tüm ulusal kanallar canlı olarak vermişti ilk pilot dağıtımı. Ben izlediğim kanalı bile hatırlıyorum; atv'de izlemiştim. Şimdi durumun böyle olması çok kötü. Çünkü öğrencilerin aralarında nerdeyse öğretmenlerin verdiği cep harçlıklarıyla okuyan çok öğrenci var. Bunlar servis parasını nasıl ödeyecek... :!:

General Mobile, Discoverydede aynı şeyi yaptı, ucuz satıyoruz diye reklam yaptılar, alan adamların 1 ay sonra şarj soketleri ellerinde kaldı hep,geçen gün tableti ilk şarja bağlayışımda takmaya çalışıyorum oturmuyor,en sonunda sokete baktım, dişlerin üstündeki siyah plastik gibi birşey var,onun birazı kalkmış ve dişler yapışmış en dibe,kavlayan kısmı iğneyle çıkarttıktan sonra,dişleride iğne ile hafif kaldırdım, şimdi sokette en ufak problem yok maşallah,ne çok zor giriyor ne çok kolay, yapacakları iş batsın.

Ben şöyle söyleyim,Öğrencilerinizi bilgilendirip yönlendirin.

Tablet bozulup garanti para isterse para vermeyin.Bu tabletlere deymez.Bunlar Cin'de 50 dolarlık tabletler kategorisindedir.

Bunlara para vereceinize İpad Mini 700 tl,İpad Retina 999 tl,İpad Air 1190 tl bu cihazlara yönlendirin.Tamam ipad air pahal ama İpad Mini ve Retina Mini fiyatları uygun.Garantiden genelde 200 ile 300 arasında istiyorlar.Birazdaha koyup 2 yıl garantili (Ücretsiz Swap Değişimi var) cihaz alırsınız.Hem bütün programları kullanır hemde kesinlikle kasmaz.GM tablet garantisine 100 liradan fazla vermeyin,teşvik etmeyin.Yazık günah ya o kadar kişi gördüm.Üstüne biraz daha para konsa mükemmel cihaz alınır.

arkadaşlar ben bu servis olaylarında telpa ile görüştüm ilk aradığımda ücreti yatırmamı istediler bir nedenden dolayı bidaha aradım donem sonuna kadar arızaları ücretsiz yapacaklarmış meb öyle anlaşmışlar. 2 öğrenci tabletinin şarz yeri arızalıydı 56 tl masraf gözüküyor. ödemedik ama ödenmiş gibi işlem yapıyorlar. pybs de ödendi yazıyor.

tiredsoldier hocam, bu dediğinize göre ödenen servis paralarının iadesi gerekecek.

Böyle bir saçmalık var mı? Daha önce bir sürü tabletten servis parası talep etmişler vede almışlar. Fakat kimi aradığında böyle bir açıklama yapıyorlar kimi aradığında parayı yatırmamızı istiyorlar. Neden bakanlık düzgün bir açıklama yapmıyor?

İl yöneticileri yok mu aramızdaaaaaaa......

walla bilmem 444 43 09 aradım telpa nın dediği ve bize uyguladı bu ama daha o tabletlerden gelen yok. pybs öğrenirken onu ara bunu ara derken öğrendim. yeğitek olsun ebitefo lar olsun kimse bişey bildiği yok. sora sora öğrendik.

tiredsoldier' Alıntı:
walla bilmem 444 43 09 aradım telpa nın dediği ve bize uyguladı bu ama daha o tabletlerden gelen yok. pybs öğrenirken onu ara bunu ara derken öğrendim. yeğitek olsun ebitefo lar olsun kimse bişey bildiği yok. sora sora öğrendik.
şarj girişleri için yıl sonuna kadar ücret almayacaklarmış. ancak ekranlar için alacaklarmış.275 tl çok değilmi deyince meb ile görüştük fiyatlar güncellendi dedi. mesela ekran kırığının yeni fiyatı ne oldu dedim. 200 dedi. dalga geçiyo bunlar

Ben Veli olsam 5 kuruş vermem açıkcası. Zaten aklı başında veli de o ücretleri ödemez. Kıytırık bir tablet için (daha nerede ne için kullanıldığıda belli değil) değmez. Acaba veli öğrencisine soruyor mu, çocuğum bu tablet gerekli mi, derslerde kullanıyor musunuz diye?

BBNET
Geri