tablet dağıtımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan badem85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Bizim okulu da geldi. Dağıtmak için mebden yazı gelmesi gerekiyor mu? Yoksa beklemeden dağıtmalı mıyım?

Arkadaşlar tablet aktivasyonu yapacağımda bende fakat kullanıcı adı ve şifre ekranı gelmiyor."0-Ağ yok bağlantı bekleniyor" mesajı var.Bağlanmaya çalıştığımda kablosuz ağ olsa bile bağlanmıyor.Sebebi nedir sizce ?

Gönderdiler, hiçbir şey belli değil. F@tih diye yeni bir ağ görünmeye başladı şimdi. Şifresi nedir, nereden alınır? Innova'yı aradım Yeğitek'e yönlendirdiler, kimse açmadı telefonu. Bir açıklama yapılması gerekmez mi? Alın 220 tane tablet diye elimize tutuşturdular.

Denizli' de Dağıtım ile ilgili yazı gelmeden tabletlerin dağıtımının yapılamayacağı yazıyor.
Okulunuza gelen mailde dağıtımın yapılması belirtilmiş ise;

-Tablet teslim tutanağı ile dağıtımını sağlamanız iyi olacaktır.

F@tih ağı ile ilgili olarak;
tabletler otomatik olarak bağlanacak, fakat şifrelerin henüz hazır olmadığı söylendi...

selcukoglakci' Alıntı:
Ben EBA dan şifre vermeye çalışıyorum öğrencilere. Ancak eba şifre vermiyor. Sizde durum nasıl?

Aynen hocam. Eba dönem başından beri problemli.

Ben ebadan şifre alma konusunda bir problem yaşamadım. Veriyor. Ama yukarıda bir arkadaş, şifreye gerek olmadığını, tabletlerin otomatik bağlanacağını yazmış ? Boşuna mı alıyoruz şifre o zaman?

orangeroom' Alıntı:
Ben ebadan şifre alma konusunda bir problem yaşamadım. Veriyor. Ama yukarıda bir arkadaş, şifreye gerek olmadığını, tabletlerin otomatik bağlanacağını yazmış ? Boşuna mı alıyoruz şifre o zaman?
Eba şifresi farklı şey, kablosuz ağa şifresiz bağlanmak ayrı şey. Kablosuz ağa otomatik bağlandıktan sonra tabletlerin öğrenciye tanımlanması için öğrenci tc kimlik no ve eba şifresi ile aktivasyon yapılacak.

gamanli' Alıntı:
Arkadaşlar tablet aktivasyonu yapacağımda bende fakat kullanıcı adı ve şifre ekranı gelmiyor."0-Ağ yok bağlantı bekleniyor" mesajı var.Bağlanmaya çalıştığımda kablosuz ağ olsa bile bağlanmıyor.Sebebi nedir sizce ?
Bende de aynı sorun oluyor şimdi...

orangeroom' Alıntı:
gamanli' Alıntı:
Bende de aynı sorun oluyor şimdi...
Aynı sorun bendede vardı. ağa bağlandıktan sonra açıp kapattım tableti. yine olmadı. daha sonra öğrenci tabletlerinden birini eve getirip evdeki kablosuz ile denedim. bir kaç denemeden sonra oldu. başka bir ağda deneme yapın tavsiyem.

Az önce il formatöründen gelen mesaj

Ekli dosyalar

• Screenshot_2015-10-12-14-57-37.png
    Screenshot_2015-10-12-14-57-37.png
    157.3 KB · Görüntüleme: 770
badem85' Alıntı:
Arkadaşlar tablet dağıtımı yapacağım. Nelere dikkat etmeliyim?

- okula teslimini yaptılarsa, teslim tutanaklarını taratıp pybs.eba.gov.tr adresinde tutanaklar kısmına bunları ekleyin ( imzalanmış halleri )
- e-kurs modülü üzerinden öğrencilere toplu eba şifre ataması yapın ( 10. sınıflara yapsanız yeterli )
- bir excell formunda teslim ettiğiniz tablet ve öğrenci bilgilerini kaydedin. ( barkod okuyucu edinebelirseniz işiniz çok kolaylaşır, barkod yapıştırmaya veya elle girmeye uğraşmazsınız. )
- öğrencilere nasıl aktive edeceklerini anlatın

başkada bir şey yok...

gamanli' Alıntı:

eba sistemi ile alakalı bir durum, ara ara denemeleri gerekiyor.

selcukoglakci' Alıntı:
Ben EBA dan şifre vermeye çalışıyorum öğrencilere. Ancak eba şifre vermiyor. Sizde durum nasıl?

e-kurs modülü üzerinden toplu şifre ataması yapın ( kurum kodu ile giriş yaparak )

kargasa1982' Alıntı:
badem85' Alıntı:
Arkadaşlar tablet dağıtımı yapacağım. Nelere dikkat etmeliyim?

- okula teslimini yaptılarsa, teslim tutanaklarını taratıp pybs.eba.gov.tr adresinde tutanaklar kısmına bunları ekleyin ( imzalanmış halleri )
- e-kurs modülü üzerinden öğrencilere toplu eba şifre ataması yapın ( 10. sınıflara yapsanız yeterli )
- bir excell formunda teslim ettiğiniz tablet ve öğrenci bilgilerini kaydedin. ( barkod okuyucu edinebelirseniz işiniz çok kolaylaşır, barkod yapıştırmaya veya elle girmeye uğraşmazsınız. )
- öğrencilere nasıl aktive edeceklerini anlatın

başkada bir şey yok...

Bu modüle, il/ilçe yönetici girişinden mi girilecek?

gamanli' Alıntı:
takip

arkadaşlar öğrencilere kurs için eba şifresi oluşturuldu.
tekrar şifre vermek için uğraşmayın derim. öğrencilerde şifreler mevcut...

"0-Ağ yok bağlantı bekleniyor" çözümü bulan yok mu bunun formatı nasıl peki bi de onu denesek

TABLET leri öğrencilerin TC si ile eşleştirme işlemini hangi adresten yapıyoruz. (şifresi mebbis şifresimi yoksa pybs şifresi mi)

BBNET
Geri