Türk Eğitim-Sen Norm Talebi

Kodla Büyü

bil_tek&yaz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
1000097922.webp

Hocam çoğu okulda 18 saat ders olmuyor ki hele ki imam hatiplerde 1 saat ders var. Bu talepte bulunanlar bence gözlerinden atlamışlar, 30 tahta var ama ders çok az bence eksik düşünülmüş bir talep bu.

MEB cevap: Bakanlığımıza bağlı okullarimizda "Bilişim Teknolojileri rehber öğretmeni" bulunmamaktadır.
Şakası bir yana binlerce üyesi olan bir sendikanın BTR nin değiştiğini bilmemesi çok tuhaf geldi bana.Sonuc çıkarmi sanmıyorum tabiki.
Çok ilginç daha ismi bile doğru yazılmamış, hatta imam hatiplerde 1 saat ders var onu da göz ardı etmişler, nasıl 18 saat ders olacak 1 saat zorunlu ders ile.

Yos nedir btr nedir bunu bilmeden yaziyorsalar ne kadar olaya hakim olduklari ortaya çıkıyor
Hocam can kulağı ile dinleyen sendika görevlisi çok nadir. Dinleyip anlayanın da elinden iş gelmiyor, iş bitirici ya da sosyal değil vs.

Hatta hukuki destek verdiğini (ücretli olanlar da dahil) söyleyen sendikalar da kazanamayacak gibi oldukları davalara yanaşmıyorlar bile. Kimisi mücadeleden vazgeçirmeye çalışıyor. Şikayet dilekçesi yazarken mağduru korkutup işten kaçan polis memuru misali.

Branşımızın 20 yıldır çözülemeyen norm sorunu var. Her sene okul ilçe değiştirmek zorunda kalan arkadaşlarımız var. Görev ismi yanlış da olsa kim en ufak katkı sağlamışsa Allah razı olsun. Umarım diğer sendikalar da bu tip başvurularda bulunur da norm sorunu kalıcı olarak çözülür.

Değişik bir yaklaşım olmuş direk yos normu değilde tahta sayısına göre ders saati yükü varmış gibi göstermek. zaten fiilen olmayan ders yükü nasıl gösterilsin

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Acaba bunlar bir yerden haberini mi aldılar da sonradan biz dedik öyle oldu desinler diye böyle bir talepte bulundular. Durun bakalım çıkar kokukusu. Gerçi daha görevlendirmenin adını bile bilmeyen bir sendikadan bu kadar hesaplı bir hamle de beklememek lazım orası da ayrı tabi :)

Bilişimciler çoğu mudurumle kötü olmayım diye ebs üyesidir ama gel gör ki bir din kültürü veya rehberlikciler hatta benden eğitim çiler gibi bir gücü yok. Niye herkes her telden çalıyor bu sendika tayfasına biz talep eddi diyerek gaz alıyor hepsi hikaye masada bunu pazarlık konusu yapında görelim yada ebs ye üye olan Bilişimciler toplu istifa etsin bakın neler oluyor

Yaşadığımız norm sorunu ile alakalı bakanlığa yazı yazan Türk eğitim sendikasına teşekkür ediyorum. Diğer sendikalar da yazmalılar. Hiçbir sendika üyesi değilim.

bir de genel başkanın imzası var ben olsam bu yazıyı yazanlara derim siz hangi ülke de hangi okulda yaşıyorsunuz, hangi öğretmenle konuştunuz, sendikalara çözüm diye başvuranlar sendikaya meb i anlatacak neden çünkü saha dan okullardan öğretmenlerden o kadar uzaktalar düzene sisteme bak orta çağ a döndük

muhtemelen bakanlıkta bu yazıyı cevaplayacak kişinin de henüz YOS farkındalığı yoktur ve yazıyı BTR olarak cevaplayacaktır. bi nevi iletişim sağlanmış olacak.
sendika : bende seni seviyommu aşgım?
bakanlık: niye sordun bu cevabı!!
(bilmeyenler için böyle bi video var)

ilksms
Geri