Tüpü ruhsata işletmek?

Kodla Büyü

Caterpillar

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar tüpü ruhsata işletmem için prosodür nedir?
Benim aracın muanesi mayıs 20 sin de şimdi tüpe işletsem muaneye kadar bi sakıncası olur mu?

yasar_gnc' Alıntı:
arkadaşım zaten tüpü işletirken muayneyide yaptırıyorsun tekrar
bende onu diyorum işte , tüpü işlettikten sonra 2 hafta bekleyip muane yaptırsam sakıncası olur mu?
ya da illa tüpü işlettiğim gün muane şart mı?

hocam ikisini birlikte yap zaten tüpü işletmen 2 3 gün sürer. ben de aynı şeyi yaptım sizden proje ve tüpün garanti evraklarını isterler ben de öyle yapmıştım. zaten yanlış hatırlamıyorsam ruhsatın bir sayfası da değişiyor. yeni ruhsatla gider halledersiniz muayene işini de önceden sızdırmazlık raporu da istiyorlardı şimdi gerek yokmuş herhalde. proje ve tüpün garanti evrakları varsa gerisi kolay. kolay gelsin hayırlı olsun ...

hocam eğer tüpün projesi çizilmedi ise ruhsata işletmeden gezebilirsin ancak polis yakalarsa ne ceza verir bilmem. Ben arabayı aldığımda tüp işli değildi ve yaklaşık 1 yıl o şekilde bindim ve problem yaşamadım ama bu yaşanmayacağı da anlamına gelmez. Eğer 5 ay sonra işletecem dersen tüpü takan arkadaşlara söylersen onlar projeyi çizmez, bekletirler.
Eğer tüpün projesi çizildi ise bir kaç gün içerisinde (tam süreyi bilmiyorum) makine mühendisleri odasına gidip cng/lpg ruhsatını (yeşil ruhsat) alman lazım. Aldıktan sonra ruhsata işletmen ve muayaneye girmen için 1 ay süren var. Bu süre sonunda muayene girmezsen proje iptal oluyor. Ancak bazı tüv istasyonlarının 1 ay geçse dahi muayane ettikleri söyleniyor (Başkasının yalancısıyım :) ). Muayene ettirdikten sonra da emniyete gidip ruhsatını değiştiriyorsun sonra bitti...

ya zaten işletebilmen için en son olarak emniyete dosyaları vermeden önce yeni muayne kağıdınıda istiyorlar benim bildiğim yani yeni muayne yapılmadan zaten işletemiyorsun sen tüpü

caunter' Alıntı:
hocam ikisini birlikte yap zaten tüpü işletmen 2 3 gün sürer. ben de aynı şeyi yaptım sizden proje ve tüpün garanti evraklarını isterler ben de öyle yapmıştım. zaten yanlış hatırlamıyorsam ruhsatın bir sayfası da değişiyor. yeni ruhsatla gider halledersiniz muayene işini de önceden sızdırmazlık raporu da istiyorlardı şimdi gerek yokmuş herhalde. proje ve tüpün garanti evrakları varsa gerisi kolay. kolay gelsin hayırlı olsun ...
valla 2-3 gün sürerse kötü oldu, ilçedeyim o kadar zamanım olmaz. :o

Hocam hiç uğraşma. ben uğraşacaktım ama sonradan arkadaşların tavsiyesiyle vazgeçtim. Bir tane trafik takipçiye ver muayenesi ve işletmesini hepsini beraber yapsınlar. muayene gaz sızdırmazlık falan derken 500 tl civarı oluyor.

2 defa lpg siz araç aldım 2sinde de ben lpg taktırdım ve işlettim. İşlemler 1 veya 2 gün sürer.. arkadaşlar abartıyor.
Tüpü takdırdığınız yerden fatura, proje vb. evrakları alacaksınız. Ücretsiz.
Sızdırmazlık raporu alacaksınız 2. olarak. (Makine mühendisleri odasından alınıyordu sanırım.20-30 tl)
Sızdırmazlıktan sonra Ek-1 belgesi doldurtacaksınız. (Bilgisayar yada daktilo çıktısı olacak. El yazısı kabul edilmiyor. Bu belge olmazsa muayene işlemleri yapılmıyor. Muyene istasyonunun oralarda mutlaka bu belgeyi çıkartıyorlardır. 10-15 tl gibi)
Muayeneye gideceksiniz randevuyla. Aracınızın muayene bedelini ödersiniz. En son 170 tl civarıydı. Aracınızın eksikleri varsa onları da yaptırın. Ruhsatta muayenenin yazıldığı bölüm boşsa muayene yapan elemana belirtin, o belgenin muayene bölümünü doldursun, ayrı bir belge düzenlemesin.
Son olarak trafik şubeye gideceksiniz. Yukarıda belirttiğim gibi muayeneyi boş olan yere işlemişse eleman o zaman sadece araç tescil belgesini değiştireceksiniz. Bu da 60-70 tl gibi. Yaklaşık 2-3 saatte geri alırsınız belgenizi.

Toplam 300 tl gibi bir ödeme yaparsınız. 2 sene muayene ihtiyacınız olmaz.
Bütün işlemler 1 günde bitiyor genelde. Sormak istediğiniz birşey olursa sorabilirsiniz. Kolay gelsin.

namaldish' Alıntı:
2 defa lpg siz araç aldım 2sinde de ben lpg taktırdım ve işlettim. İşlemler 1 veya 2 gün sürer.. arkadaşlar abartıyor.
Sızdırmazlık raporu alacaksınız 2. olarak. (Makine mühendisleri odasından alınıyordu sanırım.20-30 tl)
Sızdırmazlıktan sonra Ek-1 belgesi doldurtacaksınız. (Bilgisayar yada daktilo çıktısı olacak. El yazısı kabul edilmiyor. Bu belge olmazsa muayene işlemleri yapılmıyor. Muyene istasyonunun oralarda mutlaka bu belgeyi çıkartıyorlardır. 10-15 tl gibi)
Muayeneye gideceksiniz randevuyla. Aracınızın muayene bedelini ödersiniz. En son 170 tl civarıydı. Aracınızın eksikleri varsa onları da yaptırın. Ruhsatta muayenenin yazıldığı bölüm boşsa muayene yapan elemana belirtin, o belgenin muayene bölümünü doldursun, ayrı bir belge düzenlemesin.
Son olarak trafik şubeye gideceksiniz. Yukarıda belirttiğim gibi muayeneyi boş olan yere işlemişse eleman o zaman sadece araç tescil belgesini değiştireceksiniz. Bu da 60-70 tl gibi. Yaklaşık 2-3 saatte geri alırsınız belgenizi.

Bütün işlemler 1 günde bitiyor genelde. Sormak istediğiniz birşey olursa sorabilirsiniz. Kolay gelsin.
tşk açıklama için hocam.
muaneye gitmeden önceki işlemleri yarın halletsem,
muane ve sonrası işleride 2 hafta sonra hallletsem sıkıntı olur mu?

hocam tüple ilgili proje vs. evrakları aldıktan sonra 1 ay süreniz var.o süre zarfında muayeneye girmeniz lazım.şöyle bir detay var, tüpün projesini nerede çizdirmişseniz sızdırmazlık orda olmak zorunda.yani firma ankarada ise, sızdırmazlık oradan alınmalı.gidip istanbulda sızdırmalık alamazsınız.belgeleri tamamladıktan sonra muayene heryerde olur, toplam 1 gün bile sürmez...

aynenbadi' Alıntı:
namaldish' Alıntı:

tşk açıklama için hocam.
muaneye gitmeden önceki işlemleri yarın halletsem,
muane ve sonrası işleride 2 hafta sonra hallletsem sıkıntı olur mu?

projeden sonra 1 ay süreniz var. sızdırmazlık içinde randevu alınıyordu yazmayı unutmuşum. hatta trafik işlemleri de randevu sistemine geçmiş olabilir. bi araştırın isterseniz. duruma göre hareket edersiniz.

bu arada aracınız muayeneden geçemezse aracı yaptırmak içinde kendinize süre bırakın..

BBNET
Geri