2 defa lpg siz araç aldım 2sinde de ben lpg taktırdım ve işlettim. İşlemler 1 veya 2 gün sürer.. arkadaşlar abartıyor.
Tüpü takdırdığınız yerden fatura, proje vb. evrakları alacaksınız. Ücretsiz.
Sızdırmazlık raporu alacaksınız 2. olarak. (Makine mühendisleri odasından alınıyordu sanırım.20-30 tl)
Sızdırmazlıktan sonra Ek-1 belgesi doldurtacaksınız. (Bilgisayar yada daktilo çıktısı olacak. El yazısı kabul edilmiyor. Bu belge olmazsa muayene işlemleri yapılmıyor. Muyene istasyonunun oralarda mutlaka bu belgeyi çıkartıyorlardır. 10-15 tl gibi)
Muayeneye gideceksiniz randevuyla. Aracınızın muayene bedelini ödersiniz. En son 170 tl civarıydı. Aracınızın eksikleri varsa onları da yaptırın. Ruhsatta muayenenin yazıldığı bölüm boşsa muayene yapan elemana belirtin, o belgenin muayene bölümünü doldursun, ayrı bir belge düzenlemesin.
Son olarak trafik şubeye gideceksiniz. Yukarıda belirttiğim gibi muayeneyi boş olan yere işlemişse eleman o zaman sadece araç tescil belgesini değiştireceksiniz. Bu da 60-70 tl gibi. Yaklaşık 2-3 saatte geri alırsınız belgenizi.
Toplam 300 tl gibi bir ödeme yaparsınız. 2 sene muayene ihtiyacınız olmaz.
Bütün işlemler 1 günde bitiyor genelde. Sormak istediğiniz birşey olursa sorabilirsiniz. Kolay gelsin.