Sorunu Yanlış yerde arıyoruz...

Kodla Büyü

bilisim06

Aktif Üye
Arkadaşlar bakanın bugünkü açıklamasına göre ders zorunlu olmayacak . Biz Sorunu Yanlış yerde arıyoruz... Bizim Fatih projesinin yürütülmesinde alabileceğimiz sorumluluklar ve görevler ile öğrenci sayısına ilişkin norm güncellemeleri temel sorumuz olmalıdır.

valla hocam zaten bakanımız ekiptendi derside kaldıranlar arasındaydı bir ümit dedik ama helal olsun direk dersin zorunlu olma olasılığı yok dedi. bu saatten sonra en kötü durum ne olabilirki zaten 2 seneye hepimiz norm fazlası oluruz.

Ben şuna sevindim en azından tek noktaya odaklanmamız gerektiğini anlamışızdır o da norm sorunumuz. Şu ana kadar zorunluluktan öte norm sorunuyla ilgili sesimizi duyursaydık ders ister seçilsin ister seçilmesin bunu biz düşünmemiş olurduk. tekrar bt sınıfları kurulmayacak, eskilerin ömrü bitmek üzere dersi nerede anlatacağımızı bakanlık bizden daha iyi düşünüyor biz düşünemiyoz. Şu aşamada tek çözüm norm.

10 yıldır milli eğitim camiasının içindeyim öncesini bilmem... 10 yıldır hem benim bütün işlerim hem de bakanlıkta gördüğüm bütün işler YAMALAMA yöntemiyle çözülüyor...Bundan daha ötesi değil, amaç hiçbir zaman ÖĞRENCİ merkezli ve GELECEĞE DÖNÜK olmadı olmayacakta... Günü birlik ve kendi yapacaklarına-kendi akıllarındakine destek olacak konular dışında kesinlikle hiç kimse yaklaşamadı yaklaşamaz da... Bu yüzden bende hhtc hocama katılıyorum... Bundan sonra burayı zorlamak gereksiz... Önemli olan BT öğretmenlerinin NORM sorunudur bununda en mantıklı çözümü öğrenci sayısına göre norm vermektir her 300-400 öğrenciye veya her 10-15 şubeye 1 norm işi çok rahat çözer... hem oluşan açıktan dolayı bt öğretmenleri işsiz kalmaz bizlerde en azından norm fazlası olmayız ders gelse de gelmese de okulun bilgisayar işleri bize akacak bu kadar net...

Genel ve yerel secimlere 1 ay kala sosyal sitelerin tumunden akp ye savaş açalım bence.Demokratik yönden eleştirin insanların aslında ekonomik verilere aldanmaması gerektigini anlatmak gerek.Önemli pozisyonlarda adamları var.Ayrıca bizden birkaç kişi alıp göz boyuyor.Aslında Çogu ögretmeni köle gibi çalıstırıyorlar.İşe girdiginizde de kanmayın.Dogruları ortaya çıkarın bence.Sosyal devlet kavramı yok.Cemaatcilik var.örtük yolla herkesi bilinclendirebilirsiniz...hatta şimdiden başlayın bence.Nabi Avcının dedikleri canımı çok sıktı..Bu böyle olmaz.twitterlı akpnin adreslerine eleştiri yagmuru yagdırın.Milletin çogu gözü kapalı oy veriyor.1-2 sene içinde cogu eve internet girecek kesinlikle milleti uyandırın en azından kime oy verirsem nasıl olur diye kafa yorsunlar.Yoksa 2-3 sene sonra herkesi denetimlerine alacaklar siyaset böyle bir şey...

Başlığı açan arkadaşın tespitinin yanlı olduğunu düşünüyorum.

Sorun bizde değil sorun yönetenlerde. Birçok platformda gerekçeleriyle dile getirilen görüşün dikkate alınmaması hiç bir şey ile açıklanamaz. Bilim insanı böyle bir şey olmak sanırım!

trt muhabiri yanlıydı bir kere?muhabir kendi belirledigi soruları sormadı aslında nabinin istedigi soruları sordu...Gudumlu ögretim gibi...Sorunlar böyle çözülür mü Allah aşkına...Garibim muhabir mecbur tabi sormasa işinden olacak çünkü.Trt hukumet kanalından biri zaten...

illa ögretmen olmak istiyoruz demiyoruz adam akıllı konumumuzu belirleyin...İmam kıcını yırtsa ben camiye gitmek istemedigimde gitmem.bu kalp gözüyle alakalı.Kalp gözünü açmak içinde eski usul egitim sistemi veriyorlar.sen diger tehlikeleri 1000 yıl önceki kosulları varsayıp çözmeye çalısıyorsun.Görecekler bu gidişle camiler boşalacak.(hem maddi hem manevi açıdan)Çünkü din dersini artırırken bile çıkar peşinde kostular.Suan herkesin derdi guvenlik ihtiyaçı iki ay maaş verme imamda kıldırmaz namazı.Kendi de kılmaz.Denesinler baksınlar görecekler.teknoloji ister istemez herkesin gözünü açtı.cogunluk cemaat oldugunda görecekler sıkıntıları.Bu yuzden din dersi 100 saat olsa da sizin kapasiteniz bu gidişi durduramaz.İran gibi de olamazsınız.iç savaş cıkar çünkü...Gelin teknolojiyi adam akıllı cocuklara ögretin.Valla torunlarınız sizin istediginiz gibi yetişmeyecek...

Teknoloji çağında teknoloji dersleri nasıl zorunlu olmaz aklım mantığım almıyor... keşke adam akıllı ve güncellenen müfredat olsa da dersimiz geri gelse...

geldiğimiz duruma bak. :? ..içimde bir gram mesleğime karşı sevgi ve saygı kalmadı...

tarikbilge' Alıntı:

Sorun bizde değil sorun yönetenlerde. Birçok platformda gerekçeleriyle dile getirilen görüşün dikkate alınmaması hiç bir şey ile açıklanamaz. Bilim insanı böyle bir şey olmak sanırım!
Arkadaşım ne gibi bir yanlılık görüyorsun lütfen açıkla... Bu kadar Saçma mesaj mı olur ya... Amacımız ortak birçok arkadaşımız norm fazlası resen yerleri değişmiş bakan ders zorunlu olmayacak diyor tüm bu olumsuzlukta benim mesajım yanlı öylemi... Peki sen hangi yandasın... Her kafadan bir sesin çıktığı ortamda adam en sorulmayacak soruyu sordu. Bu ders gerek BT sınıflarının yenilenmeyeceğinden ve gerekse de çocuklar zaten biliyor gözüyle bakıldığından zorunlu hale GELMEYECEK!!! Kim istemez dersi zorunlu olmasın ama OLMAYACAK!!! Şu şartlar altında bizim artık sadece Öğrenci sayısına göre Norm olayını temel hedefimiz haline getirmemiz gerek (Sen şimdi yanlılık ararsın ama derse göre belirlenirse 2 yıla kadar en fazla 8 saat dersin olur senin o da sana yetmez) Bu Borm olayında da tek tutar dalımızın Fatih Projesi olduğunu da görmek gerekir. Yani akşam bakana cevabı bilinen dersler zorunlu olacakmı sorusu sorulacağına dersleri seçmeli hale getirilen Bt öğretmenlerini Fatih Projesinin neresinde görüyorsunuz vs gibi geleceğe yönelik soru sorulabilirdi. Ama maalesef Bakan bugün yine bir programa çıksa biz yine dersler zorunlu olacakmı deriz. Cevap veriyorum HAYIR!!! Evet ben yanlıyım Branşımın Yanlısıyım .net

Arkadaşlar hep beraber standart bir dilekçe ile MEB'e yazı yazalım. Arkadaşlar tek tek, bireysel olarak bişey yapamıyoruz yapamayacağız. Hep beraber hareket etmemiz lazım. Sorunumuz NORM lamı cimi yok. Eğer gerçekten samimi ve bu konuda kararlı 3-5 kişi olsa vallahi 1 Temmuzdan sonra Ankarada açlık grevi bile yaparım. Yeter artık bu nedir yaw...

bilisim06' Alıntı:
tarikbilge' Alıntı:

Arkadaşım ne gibi bir yanlılık görüyorsun lütfen açıkla... Bu kadar Saçma mesaj mı olur ya... Amacımız ortak birçok arkadaşımız norm fazlası resen yerleri değişmiş bakan ders zorunlu olmayacak diyor tüm bu olumsuzlukta benim mesajım yanlı öylemi... Peki sen hangi yandasın... Her kafadan bir sesin çıktığı ortamda adam en sorulmayacak soruyu sordu. Bu ders gerek BT sınıflarının yenilenmeyeceğinden ve gerekse de çocuklar zaten biliyor gözüyle bakıldığından zorunlu hale GELMEYECEK!!! Kim istemez dersi zorunlu olmasın ama OLMAYACAK!!! Şu şartlar altında bizim artık sadece Öğrenci sayısına göre Norm olayını temel hedefimiz haline getirmemiz gerek (Sen şimdi yanlılık ararsın ama derse göre belirlenirse 2 yıla kadar en fazla 8 saat dersin olur senin o da sana yetmez) Bu Borm olayında da tek tutar dalımızın Fatih Projesi olduğunu da görmek gerekir. Yani akşam bakana cevabı bilinen dersler zorunlu olacakmı sorusu sorulacağına dersleri seçmeli hale getirilen Bt öğretmenlerini Fatih Projesinin neresinde görüyorsunuz vs gibi geleceğe yönelik soru sorulabilirdi. Ama maalesef Bakan bugün yine bir programa çıksa biz yine dersler zorunlu olacakmı deriz. Cevap veriyorum HAYIR!!! Evet ben yanlıyım Branşımın Yanlısıyım .net

:alkis: bilişim06 hocama katılmamak imkansız. bugüne kadar derslerin zorunlu olmasını istedik durduk ve kim gelirse gelsin aynı cevapları duyduk. o zaman bu yolu kullanmanın anlamının kalmadığını artık anlamamız gerek. yeni yollar ve stratejiler geliştirmemiz gerek. bunlardan bir tanesi ve en önemlisi de btr'nin zorunlu norm haline getirilmesi ve okuldaki sayısının öğrenci sayısına göre belirlenmesinin sağlanmasıdır. çalışmalarımızı artık bu yöne kanalize etmeliyiz.

dersler konusunda ben umudumu çoktan bitirmiştim.ama genede twit atmıştım.soru soruldu cevap standart.derslerden ziyade norm sorunu ile uğraşalım.en azından her okula bir BTR kadrosu verilsin.çabamız bu olsun.o da olmayacaktır biliyorum.çünki bakanlıkta bile 15 yıldır bu birim görevlendirme ile çalışıyordu biliyorsunuz geçen istifalarını verdiler.ama genede bu konuda ısrarlı olabiliriz

bilisim06' Alıntı:
Arkadaşlar bakanın bugünkü açıklamasına göre ders zorunlu olmayacak . Biz Sorunu Yanlış yerde arıyoruz... Bizim Fatih projesinin yürütülmesinde alabileceğimiz sorumluluklar ve görevler ile öğrenci sayısına ilişkin norm güncellemeleri temel sorumuz olmalıdır.

bence de.

"laboratuvarı olan okula 1 bilişim öğretmeni normu verilir"

bunu norm kadro yönetmeliğine eklettirin, sorun kalmaz.

geçen hafta Aksaray' da btr toplantısı oldu eğitici formatöre norm verecekler mi bize? diye bir soru yöneltildi. Eğitici formatörde "Hocam Fatih projesi kapsamında kurulan ekipmanların garanti süresi 5 yıl; bu 5 yıldan sonra onlarla ilgilenilmesi için sizlere norm verme gibi bir çalışma düşünülüyor" dedi. Ayrıca Fatih projeside önce liseler sonra ilköğretimlere gelecek diye açıklanmıştı; bunu da değiştirmişler ve önce merkezdeki okullar sonra taşrada ki okullara kurulacakmış.

bilisim06' Alıntı:
tarikbilge' Alıntı:

:alkis:

ukonar' Alıntı:
geçen hafta Aksaray' da btr toplantısı oldu eğitici formatöre norm verecekler mi bize? diye bir soru yöneltildi. Eğitici formatörde "Hocam Fatih projesi kapsamında kurulan ekipmanların garanti süresi 5 yıl; bu 5 yıldan sonra onlarla ilgilenilmesi için sizlere norm verme gibi bir çalışma düşünülüyor" dedi. Ayrıca Fatih projeside önce liseler sonra ilköğretimlere gelecek diye açıklanmıştı; bunu da değiştirmişler ve önce merkezdeki okullar sonra taşrada ki okullara kurulacakmış.

Böyle bir durumda bizden teknik hizmet bekliyorlar demektir. Bu bence olabilecek en kötü şey. Zaten bir bilgisayarın ömrü kaç yılki. Ölmüş makinaları canlandırmamızı bekliycekler. O kadar öğrenci tableti vs. uğraş dur.

Bizde anormal bir durum yok ders olmazsa öğretmeninde okulda işi olmaz bu fatih projesi ömür boyu devam edeceğini mi sanıyorsunuz da norm istiyorsunuz. Her proje gibi bir gün bu fatih projesi de bitecek adamlar bunu biliyor tutup ta bunun için norm vermezler.
4+4+4 sistemini getiren bakanlığın içinde olan birisi farklı düşünmesini bekleyemeyiz. Ölümü gösterip bizleri sıtmaya razı ediyorlar gerçi daha bizlere sıtmayı da göstermediler ya...
Karalı olup dersi istemezsek onlarda norm vermeyecektir. Şunu da kafamıza sokmalıyız ki bu hükümet böyle kardeşim. Bir iki tane öğretmen bunu istedi diye bunu yapmazlar.
Zaten öğretmenler şeref ve haysiyetlerini bir yerlere satıyorlar. Neden bu adamlar için bir şey yapsın ki.Ben artık hükümeti de geçtim bakanı da geçtim öğretmenlerimizin hali ortada bu sebeple üstlere çokta kızmamak lazım.

bilisim06' Alıntı:
tarikbilge' Alıntı:

Açtığınız başlık "sorunu yanlış yerde arıyoruz..." şeklinde hocam kesin bir ifade kullanmışsınız. Sorun yanlış yerde aranmadı aranacaksa da en doğru yerin derslerin zorunlu olması konusu bu nokta olduğunu düşünüyorum.

"çocuklar biliyor" anlayışını kabul edip başka sorunlara ağırlık vermek yıpranmaktan başka bir işe yaramaz. Derslerin zorunlu olması konusunda gerekçelerinizi görmezden gelenlerin diğer sorunların çözümü için uğraşacağını hiç düşünmüyorum.

easytr' Alıntı:
birlik yok. her kafadan ses çıkıyor.önüne gelen kendi isteğiyle mail atıyor, önüne gelen demeç veriyor. dersler geri gelmez diye defalarca söylendi. hala birsürü istekle yetkililerin karşısına çıkılıyor. ama hiçbiri alınamıyor. bu kadar istekle sorun çözülmez. dersten bağımsız bt rehberlik normu verilmeli(öğrenci sayısına göre). istenen isteklerden en makulu bu. ders gelmeyecek, norm sorunu başka türlü çözülmez.
Aynen hocam.. Defaatle bunu söyledim ama nedense bazı arkadaşlar ısrarla dersin geri gelmesini istedi.. Halbuki en başından BTR yada Formatör normuna yoğunlaşılsa sorunumuz belkide şimdiye çözülmüş olacaktı.. Neyse kısmet diyelim ve bundan sonrasına yoğunlaşıp aynı hataları yapmayalım.. Derneğin dediği gibi hepimiz aynı talepler konusunda uzlaşalım..

hasari' Alıntı:
Bizde anormal bir durum yok ders olmazsa öğretmeninde okulda işi olmaz bu fatih projesi ömür boyu devam edeceğini mi sanıyorsunuz da norm istiyorsunuz.
Hasari hocam şunu önyargılı davranıyorsun.. Rehber öğretmenlerinde dersi yok ama normları var. Fatih Projesi gelip geçici bir heves değil ki.. Tabletler dağıtıldığı ve akıllı tahtalar kurulduğu zaman sistem bunun üzerine inşa edilecek.. Hal böyle oluncada bin tane tablet 40 tane akıllı tahtanın olduğu bir yerde her zaman BT Rehber öğretmenine ihtiyaç olacaktır..

ordinaryus' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Bizde anormal bir durum yok ders olmazsa öğretmeninde okulda işi olmaz bu fatih projesi ömür boyu devam edeceğini mi sanıyorsunuz da norm istiyorsunuz.
Hasari hocam şunu önyargılı davranıyorsun.. Rehber öğretmenlerinde dersi yok ama normları var. Fatih Projesi gelip geçici bir heves değil ki.. Tabletler dağıtıldığı ve akıllı tahtalar kurulduğu zaman sistem bunun üzerine inşa edilecek.. Hal böyle oluncada bin tane tablet 40 tane akıllı tahtanın olduğu bir yerde her zaman BT Rehber öğretmenine ihtiyaç olacaktır..
Hocam teknoloji ilerde farklı bir rota çizebilir. Daha düne kadar lablar kuruluyordu ve her yerde BT öğretmenine ihtiyaç vardı bugünkü duruma bakın lablar kurulmuyor olan kapatılıyor veya pcler sınıflara dağıtılıyor. Sizin söylediğiniz şekilde bir rehber öğretmen profili bunların zihinlerinden geçmiyor. Seni ya servis veda teknik eleman olarak düşünebilirler ancak bunun dışında seninle ilgili en ufak olumlu bir şey düşünmezler.
Keşke sizin düşündüğünüz şekilde onlarda düşünebilse...

Hocam bende mücadelemizi bu yöne kaydıralım diyorum zaten.. Mesela Rehber Öğretmenlerde eskiden okulllarda Psikoloji derslerine felan giriyorlarmış. Ama bu gün bakıyorsunuz ne dersleri var nede nöbet v.s. görevleri. Formatörlüğü bende sevmiyordum ama hiç hesapta yokken onlar BT Rehber öğretmenliği olarak yeniden düzenlediler.. Hazır yapılmış bir çalışma var tek eksiği BT Rehber Öğretmenliğinin Yönetmeliği ve normu. Şayet BTR için yönetmelik ve norm konusunu sürekli gündeme getirirsek dikkate alınacağını düşünüyorum..

BBNET
Geri