Sorun Bende mi?

Kodla Büyü
Elbette herşey kısmet ama seninde birşeyler yapıp kısmetini yakalamayı çalışman lazım. :roll:

Bende kadınları gördükçe korkuyorum sürekli bir birleriyle yarış halindeler birçoğu bu yarışın bir parçası olmak istemem Allah düzgün insanları karşımıza çıkarsın

erkeklere de güven kalmadı artık bugün onla yarın bunla doyumsuzlar artık. Hatta bazıları var ki onların gözünü toprak doyursun:)

teoriyle pratik farklı şeyler... teoride takılıp kalmamalı insan, kaygılar evlendikten sonra farklılık gösteriyor..
evlilik anlatılmaz.. yaşanır.
Evlilikle ilgili oranlar. %50 tamamsa diğer %50 ye bakmak lazım... :)

forumun gidişadı pek iç açıcı gözükmüyor... Herşey bitti bir de yuva kuramayan kumruların sorunlarıyla meşgul oluyoruz. Arkadaşım onun programları var, turları var. hadi canım hadi :)

swanp' Alıntı:
forumun gidişadı pek iç açıcı gözükmüyor... Herşey bitti bir de yuva kuramayan kumruların sorunlarıyla meşgul oluyoruz. Arkadaşım onun programları var, turları var. hadi canım hadi :)

Kardeşim bak bu ikinci saçma mesajın.Öğretmen olduğuna inanmamakla birlikte bir ergen gibi yorum yapma şeklin de hiç hoş değil.Mecbur değilsin yazmaya post kasmak istiyorsan başka yerde dene.

swanp' Alıntı:
sana şimdi yazacak çok şey varda adap biz de kalsın,evdekalmışöğretmenüs :)
Yahu git işine daha okul açılmasına da var kim salıyor seni buralara anlamadım ki? Sana yazmaya gerek yok burada polemik için yazmıyoruz ama huzuru da bozmaya hakkın yok.Ergen şikayeti ediyorum yetkililere umarım gereği yapılır...

hocam seninki öğrenilmiş çaresizlik sendromu. denemişsin denemişsin olmamış, artık olmayacak gibi bakmaya başlamışsın. niyetin iyi olsun, biraz da paran ve evlenme konusunda gayretin olsun, 4-4 lük değil de 4-2 liğe razıyım diyorsan evlenirsin. çünkü 4-4 lük kimse yok. olsa o muhtemelen peygamber olurdu. ve dünya cennet değil, burada mükemmeli bulamazsın, bulduğunu sanarsın.

aynı durumdayım yaş geçti 30u yavaş yavaş ve stres bastı yalnız kalacağım ömür boyu diye :(

okyanus41' Alıntı:
aynı durumdayım yaş geçti 30u yavaş yavaş ve stres bastı yalnız kalacağım ömür boyu diye :(
Toplaşıp psikoloğa gidelim belki kalabalığız diye indirim yaparlar da bize bir çözüm bulurlar:))

okyanus41' Alıntı:
Valla hocam bende yalnızlık şikayeti de yok.Yalnızlık bana pek de kötü gelmiyor tek sıkıntı muhabbet edememek.

mazaka2012' Alıntı:
okyanus41' Alıntı:
Valla hocam bende yalnızlık şikayeti de yok.Yalnızlık bana pek de kötü gelmiyor tek sıkıntı muhabbet edememek.
şimdilik öyle ama insan bu hayatın yaşlılığını da düşünyor. Şimdi çoluk çocuğa karışıp, yaşlılıkta da torun vs. ile meşgul olup şenlikli bir hayat yaşamak var, diğer taraftan da yapayalnız kalmak var yaşlanınca :( çok koyar adama diye tahmin ediyorum

bence şu noktada takılıyor herşey:hocamızın işte budur ,bu o diyeceği kişi henüz ortaya çıkmadığı için geri kalan şeyler gözde büyüyüp problem gibi duruyor.halbuki problem yok.anahtar sözcük :"işte bu"

hocam evlenmek güzeldir evt özgürlüğünüz kısıtlanıyor bazı durumlarda ama inanın yuva kurmak güzeldir. Düşünün 60-70 yaşına geldiğinizde tek başınıza kalacaksınız hasta olacaksınız her zaman anne babanız yanınızda olmayabilir. Ama iyi bir eş bütün sıkıntılarınızı paylaşır dertlerinize ortak olur hayat paylaştıkça güzeldir hele bir de çocuk olursa tadından yenmez onun baba demesi bile mükemmel bir duygu. Ama bazen çileden çıkarabilirler :) Ama evlenmenizi tavsiye ederim yaş ilerledikçe seçicilik artıyor umarım en kısa zamanda evlenirsiniz. Eğer içinizden gelmiyorsa bir psikoloğa görünün yol gösterici olabilir.

mazaka2012' Alıntı:
Durum biraz karışık gibi.Ben de biliyorum bana psikolog şart ama onun da hapı yok ilacı yok konuşarak nereye kadar :) 35 yaşına geldik halen bekarım.Buraya kadar normal,olabilir..Ama sorun halen evlenmek istememem.Evet bunu ben istemiyorum.Aile olmak,çocuk sahibi olmak beni hem korkutuyor hem de tedirgin ediyor.Daha doğrusu "kimse üstüne alınmasın bu benim iç dünyam" herkes gibi bir evlilik kurumu istemiyorum.Sabah kalk işe git akşam eve gel çoluk-çocuk...Düşününce azab gibi geliyor.Birkaç deneme yaptım evlilik yolunda ama karşılaştığım bayanlar birlikteyken onlar mutlu ben değildim :) Konuşmalar hep sıradan,tekdüze...Aslında ben de ne istediğimi tam bilmiyorum hem çağdaş hem muhafazakar bir düşünce yapım var.İkisini bir potada eritebilmiş biri çıkmadı karşıma ya da ben berbat ettim işleri bilemiyorum.Sonuç olarak içimde bir sevgi var istek var imkansız gibi duran bir portre var ama bunu gerçeğe dökemedim hiç.Saatlerce vaktimi alan şu bilgisayara bile imrenir oldum bas reset düğmesine resetlensin veya at formatı herşey baştan,yeniden başlasın :roll:
Kısaca virüs kapmış makine gibiyim dardayım,zordayım :)
Evet dostum sorun sende.
sorunun ne biliyormusun korkaklık ve kendini kandırmak. hepimiz insanız ve bu süreçlerden çoğumuz geçtik. insanın doğası teklik istemez, birlikte yaşamak, paylaşmak, evlenmek ve kendinden sonra dünyada bir eser bırakmak isterki buda dünyanın en büyük mutluluğu olan çocuktur. eminim ki sen de içinde çok derinlerde biryerde bu duyguları besliyorsundur. ancak ya dışarı çıkmasına bir engel var yada sen duygularını bastırıp kendini kandırıyorsun. doğru eşi bulma konusuna gelince sana birkaç tavsiyem olacak
flört ettikten sonra evlenen arkadaşlar iyi bilirlerki, evlenmeden önce sevgilinize kendiniz hakkında anlattığınız şeyler çoğu zaman evlendikten sonra değişiyor. veya sevgilinizin ben bunu sevmem veya bunu severim ben böyleyim ben şöyleyim dediği şeyler evlendikten sonra bir bir değişiyor. ben bile kendime inanamadım. evlenmeden önce kendim hakkında eşime anlattığım şeylerin şu an tam tersinden hoşlanıyorum veya tam ters davranışlar sergiliyorum. bu yüzden evleneceğin insanda arayacağın 2 şey olacak merhametlimi ve güvenilir bir insan mı. gerisi hikaye. sen n kısa zamanda merhametli ve güvenilir bir insan bul gerisi kaderinde ne varsa onu yaşarsın.

bu yüzden evleneceğin insanda arayacağın 2 şey olacak merhametlimi ve güvenilir bir insan mı. gerisi hikaye. sen n kısa zamanda merhametli ve güvenilir bir insan bul gerisi kaderinde ne varsa onu yaşarsın.
:+1:

mazaka2012' Alıntı:
Durum biraz karışık gibi.Ben de biliyorum bana psikolog şart ama onun da hapı yok ilacı yok konuşarak nereye kadar :) 35 yaşına geldik halen bekarım.Buraya kadar normal,olabilir..Ama sorun halen evlenmek istememem.Evet bunu ben istemiyorum.Aile olmak,çocuk sahibi olmak beni hem korkutuyor hem de tedirgin ediyor.Daha doğrusu "kimse üstüne alınmasın bu benim iç dünyam" herkes gibi bir evlilik kurumu istemiyorum.Sabah kalk işe git akşam eve gel çoluk-çocuk...Düşününce azab gibi geliyor.Birkaç deneme yaptım evlilik yolunda ama karşılaştığım bayanlar birlikteyken onlar mutlu ben değildim :) Konuşmalar hep sıradan,tekdüze...Aslında ben de ne istediğimi tam bilmiyorum hem çağdaş hem muhafazakar bir düşünce yapım var.İkisini bir potada eritebilmiş biri çıkmadı karşıma ya da ben berbat ettim işleri bilemiyorum.Sonuç olarak içimde bir sevgi var istek var imkansız gibi duran bir portre var ama bunu gerçeğe dökemedim hiç.Saatlerce vaktimi alan şu bilgisayara bile imrenir oldum bas reset düğmesine resetlensin veya at formatı herşey baştan,yeniden başlasın :roll:
Kısaca virüs kapmış makine gibiyim dardayım,zordayım :)
Sende sorun yok hocam.Sen de benim gibi insan sevmiyorsun hepsi bu.

Bence evlilik insanın sabır ve hoşgörüsüne göre değer kazanan veya kaybeden bir birliktelik. Karşılıklı sevgi varsa bu iki özellik mutlaka kişilere değer katıyor.Hele birde çocuk varsa bu değer katlanıyor.

Hocam bu iş şuna benzer:Kırk katır mı,Kırk satır mı?evlensen hayatın toz pembe kesinlikle olmayacak,hatta bekarlığı mumla aratan evliliğe imza atanlar çok.Evlenmezsen yalnızlığa hazır ol ve yaşlılığın için bol para biriktir.Huzurevi fiyatları pahalı.İnsan bakımı zor ve problemli.Bekarlık ana-baba sağ olana kadar kral hayattır.Ben neredeyse 6 yıllık evli ve 2 çocuk babası bir adamım.Yaşım daha 32.Allah korusun boşansam.senin yaşa gelene kadar bir daha evlenirim.Çünkü evlilik de bir ihtisas alanıdır.Araştırma görevlisim olursun,doç. ve prof olursun sırasıyla.Ben doçentlikteyim.Prof da olurum zamanla.Sen kör topal demeden bu sene evlen hemen.Yoksa sorun değil Kırk satırı terçih etmiş olursun.

Bence sizin karşınıza gerçekten seveceğiniz, birlikte vakit geçirmekten hoşlanacağınız, saatlerce konuşup vaktin nasıl geçtiğini anlamayacağınız, her sıkıntılı olduğunuz anda yanına kaçmak isteyeceğiniz birisi çıkmamış..bence sorun budur Sayın Hcoam :wink:

Bence alışkanlıklari değiştirmek zor. Atandim 4-5 yıl bekar hayatı yaşadım diyelim eş adayı da yoksa evlenmeyi hiç düşünmezdim.bir tanıdığım var 40 yaşından sonra evlendi ve gercekten alismakta cok zorluk çekti. Herkes böyle olacak diye birşey de yok tabi. Evliliğe ben biraz da ibadet gözüyle bakıyorum. Neslin devamı arkamda vatana millete olacak evlatlar bırakmak. Evlilik sorumluluğu zagir külfetli görünse de huzurlu bir yuva cennet bahçesi, geçimsiz eş ise sabrederse velayet vesilesi.

Annem babam benim evlilkteki tercihimi onaylamamisti. Ben de niyetini iyi tutup iyi olursa ne ala kötü olursa da imtihwnim derim demiştim. Birincisi oldu şükür. Ömrümün en mutlu olduğum yıllar evli olduğum son 5 yıl. Allah 3 tane de çocuk nasip etti. Insaallah onlara güzel örnek olup iyi ınsanlar olarak yetistirebiliriz. Herkes evlenecek diye de birşey yok tabi hakkınızda hayirlisi olsun

Güzel kardeşim akşam eve gelip çoluk çocuğun ve hanımın dırdırını düşüneceğine, sana bir tas çorba yapıp, arkanı toplayıp dert ortağı olan bir eş ve cıvıl cıvıl çocuklarının "Babam eve geldi" sevinçleriyle karşılaşacağını düşün. Bekar olunca insanların dırdırları yok mu? Evli olanların hiç değilse dertleneceği eşleri ve sorunlarını unutturan çocukları var. Bunu kendine sorun edip, olmayan problemler çıkarma kendine. Elbette evli olunca sorunlar da olacak ama sorunlar geçici ama sevgi inşallah kalıcı olacak.
Ha adayların içinde kendine "4 4'lük insan bulamıyorum, elektirik alamıyorum" gibi düşüncelerin varsa da, bunlara da çok takılma. İllaki "işte budur" diyeceğin birisi olması gerekmiyor, "Bu kesinlikle olmaz" demediğin kişilere de şans tanı. Ailenin sana önerilerini muhakkak değerlendir. Onların kriterlerini küçümseme. Araştırmalara göre görücü usulü ile evlenenlerden boşananların sayısı, severek evlendiğini söyleyenlerden çok daha az. İstatistikler yalan söylemez.
Ha bide Allah'tan korkan birisi ile karşılaşmak için dua et. Çünkü ne demişler: "Kork, Allah'tan korkmayandan"

Evlilere bakıyorsun gün oluyor yav arkadaş nereden evlendim diyor, gün oluyor iyi ki evlenmişiz sizde evlenin diyorlar...

@vavgibi noktayı koymuş aslında, "işte bu" diyeceğin biri çıkmalı... yoksa görüşme, isteme, nişan, düğün, örf, adet gelenek görenek, naz, kapris, ailesi akrabası vs vs bir sürü karın ağrısını çekmek akıl işi değil, aklın baştan gitmesi lazım biraz...

Zor işler zor Allah hayırlısını versin...

Sabah uyandığında özellikle abdest alırken veya yüzünü yıkarken yahut gece yatağa girerken, Önce üç kere salâvât getirir:

"Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedın ve alâ âli seyyidinâ Muhammed"

"Allahım, Efendimiz Muhammed'e ve O'nun ailesine salât ve selâm olsun."

Sonra şu duayı okur:

"Yâ iddetî inde şiddeti, Yâ munisi inde vahşeti, Yâ sahibi inde gurbeti, Yâ veliyyî inde ni'metî, Yâ kâşifi inde kürbetî, Yâ ğıyâsî inde iftikârî, Yâ melceî inde ız-dırârî, Yâ muînî inde fezaî, Yâ delili inde hayratı. Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente. El emân el emân hallisnî mine'l-infirâd (ev mine'l a'zebi.)

ANLAMI: "Ey öfkelendiğimde beni yatıştıran, ey felâkete uğradığımda imdadıma yetişen, ey yalnızhğımdaki dostum, ey gurbetimdeki arkadaşım, ey geçinmemi sağlayan velinimetim, ey müşkillerimi çözmede yardımcım, ey fakirlikten kurtarıcım, ey çaresizliğimde sığınağım, ey şaşırıp ne yapacağımı bilemediğimde yardımcım, ey hayrete düştüğümde yol göstericim. Ey kendisinden başka ilâh olmayan Allahım, Seni tenzih ederim. İmdat diliyorum Senden. Beni bu yalnızlıktan kurtar."

Kaynak: http://www.izafet.com/ayet-hadis-ve-dua ... z22mQfFQs4

BBNET
Geri