öncelikle dersin zorunlu ve 2 saat olmasına uğraşıp o olmuyorsa Bt rehber öğretmenliğine evet desek..
:alkis:enteresan10' Alıntı:Dersimizin zorunlu olması çok önemli :wink:
deftones' Alıntı:Bilişim öğretmeni olarak kalmak isteyenler derse girebilmeli,meslek liselerine atanabilmeli,yanlız bunun için yoğun bir eğitim sınav döneminden geçirilmeli(Boteliler teknik eğitim fakültesinden mezun olanlardan eksikliklerini bu şekilde giderebilmeli )
Hocam aynen katılıyorum fikirlerinize zaten boş derse gönderdiler beni iyice canım sıkıldı formatör=joker bağlamından ben anadolunun ortasından yetişemiyorum cebite falan tam destek yanınızdayız haykırın sesimizighost' Alıntı:zümredaşlarım dediklerinizi yukarıda ekledim, fazladan ekleyeceğiniz bi madde var ise net bir cümle ile dile getirelim. Ayrıca yukarıdaki sıraya itirazı olanlar var ise nedenlerinide belirterek eleştirilerini alalım.yukarıya öncelik BT dersi zorunluı olmalı şeklinde yazıldı ancak BT dersi kalklmalı biz direk 4. maddeden yola çıkalım diyen arkadaşlarımızda olacaktır. Bu arkadaşların görüşlerinide alalım
mustafa_ogr' Alıntı:Bilişim Teknolojileri dersi, 4. ve 5. sınıflarda bilgisayar okur yazarlığını öğretmeye yönelik zorunlu bir ders olmalı ve 6.7.8. sınıflarda ise "Diğer derslerle ilgili projelerin geliştirileceği bir Uygulama dersi şeklinde zorunlu bir ders" haline getirilmelidir.
Örneğin 6. sınıfta artık bilgisayar okur yazarlığı sıfatına gelmiş bir öğrenci, Proje Uygulaması dersi kapsamında Biz BT öğretmenleri rehberliğinde, örneğin Fen ve Tek. dersinden bir konuyu internet veya dijital yazılımlardan araştırıp sunu veya form haline getirerek projeler hazırlamalı... Proje Uygulaması dersinin içeriği bu şekilde olmalı. BT öğretmeni yine ders dahilinde öğrenciye rehberlik etmeli.
Aksi halde, Formatörlük veya BT rehberliği bizi tamirci statüsünden kurtaramaz.!!
Kesinliklikle sana katılıyorum.Zorunlu ders olmalı.Formatörlük filan hikaye.Bizler öğretmeniz arkadaşlar.Tamirci değiliz.gencayk' Alıntı:kesinlikle dersimiz zorunlu olmalıdır ve formatörlük kalkmalıdır 4-8. sınıflarda 2 saaat ve zorunlu olmalı
reyhan85' Alıntı:acaba 2.döneme bu durum düzelirmi????4,5 lerde zorunlu 2 saar, 2.kademedede zorunlu olur işallahh olsun artık mağdur olmayalım,2.döneme düzelir işallah bu durumlar
bende katılıyorum arkadaşlara ve çok takıp edemıyorum forumu simdi yazılanlara bakıyorumda cebit ten korkmaya basladım yok bilişim rehber ögretmeni yok formator yok mudur yardımcısı ortaya karısık bısey gıbı gorunuyo derslerın zorunlu olmasını ısteyen bilişimcilerin oranıda az gıbı ne dıyelım Allah sonumuzu hayır etsın :?mahmutkars' Alıntı:Kesinliklikle sana katılıyorum.Zorunlu ders olmalı.Formatörlük filan hikaye.Bizler öğretmeniz arkadaşlar.Tamirci değiliz.gencayk' Alıntı:kesinlikle dersimiz zorunlu olmalıdır ve formatörlük kalkmalıdır 4-8. sınıflarda 2 saaat ve zorunlu olmalı
reyhan85' Alıntı:hocam sizin bu dediğiniz imkansız üstü bir olay
Derslerimizin zorunlu olmasını hepimiz isteriz ama gerçekleri de görmek gerekiyor.bu ders sürekli azaltıldı sürekki bt sınıflarını meşgul eden öğretmenler olarak görüldüğümüz için dersler kaldırıldı.amaçları diğer öğretmenlere BDE yaptırmak bunun için bizi harcıyorlar.ocak ayına kadar görev tanımlarımız bir yazı mutlaka çıkacaktır ama derslerin verilme ihtimali çok düşük(keşke gerçekten zorunlu olabilse)
ghost' Alıntı:Şu ana kadar yazılanlardan mantıklı gelenleri aynen aktarıyorum..
1-Her okulda en az bir BT Öğretmeni olmalı görev tanımlarımız açık ve net bir şekilde yapılmalı yani adnan hocamızın deyimiyle adam gibi bir kadro tanımı yapmaları gerekiyor
2-Dersimizin statüsü zorunlu hale getirilmeli ve müfredat programı tamamen değiştirilip microsofta çalışmaktan kurtarılmalıdır.
3-Her ne şekilde olursa, BT dersleri kalkmamalıdır ancak gerek yurtdışındaki örgün eğitim örneklerinden dolayı, gerek ülkemizin içinde bulunduğu eğitim öğretim çıkmazında yapılacak değişiklikler nedeniyle BT dersleri kaldırılmaya doğru gidiliyorsa ,
a) Özlük hakları Rehber Öğretmenlerle aynı olması koşuluyla, 09:00 - 15:00 şeklinde çalışma şartıyla Bt Rehber öğretmenliğe
b) Öncelik kesinlikle bilişim Teknoloji öğretmenlerinin olacağı Teknik bir Müdür yardımcılığı kadrosuna
EVET diyoruz..
YENİ EKLENEN 4.MADDE
4- Teknik ve Meslek liselerinde okuyan öğrencilerin okudukları alan derslerinin devamı niteliğindeki Mühendislik fakultelerine giriş imaknı tanınması gerekiyor. Eğer meslek lisesi öğrencisi kendi alanının mühendislik fakultesine verilecek ekstra bir puanla gidecek olursa bu ülkemizde Meslek liselerinin konumunu bir anda değiştirecek ve zeka seviyesi yüksek öğrencilerin bu alanlara yönelmesini sağlayacaktır. Şuan için meslek lisesi öğrencilerinden
% 5 yeterlilikte öğrenci mezun ediyorsak ,böyle bir durumda % 5 ini mühendislik, % 10 unu öğretmenlik alanlarına yönlendirdiğimizde dahi en az % 85 oranında yeterlilik ile öğrencilerimizi mezun eder çok daha kalifiye ara elemanları ülkemiz hizmetine sunabiliriz.
5-BT öğretmenleri Eğitimi, Teknoloji Fak. ve Eğitim Fak. olmak üzere 2 farklı bölüm oluşturulmalı, şuan birçok bilgisayar öğretmenliği bölümü var. Bu kafa karışıklığı giderilmeli (Teknik Lise Öğretmenliği ve Eğitim Teknoloğu gibi) veya sadece Teknoloji Fakültelerinde tek bilgisayar öğretmenliği bölümü olmalı.
6-İl ve İlçelerde görevli olan Mem ve okullardaki teknolojik alt yapının sorumlusu olarak gözüken eğitici formatörler mobilya öğretmeni, sınıf öğretmeni vs öğretmeni değil adam gibi BT öğretmeni olmalıdır.
Altına ekleyerek devam edelim arkadaşlar , geleceğin bilişimcisi durmuyor onunla ilgilenmem gerekecek![]()