Şu ana kadar yazılanlardan mantıklı gelenleri aynen aktarıyorum..
Altına ekleyerek devam edelim arkadaşlar , geleceğin bilişimcisi durmuyor onunla ilgilenmem gerekecek
- 1-Her okulda en az bir BT Öğretmeni olmalı görev tanımlarımız açık ve net bir şekilde yapılmalı yani adnan hocamızın deyimiyle adam gibi bir kadro tanımı yapmaları gerekiyor
2-Dersimizin statüsü zorunlu hale getirilmeli ve müfredat programı tamamen değiştirilip microsofta çalışmaktan kurtarılmalıdır.
3-Her ne şekilde olursa, BT dersleri kalkmamalıdır ancak gerek yurtdışındaki örgün eğitim örneklerinden dolayı, gerek ülkemizin içinde bulunduğu eğitim öğretim çıkmazında yapılacak değişiklikler nedeniyle BT dersleri kaldırılmaya doğru gidiliyorsa ,
Özlük hakları Rehber Öğretmenlerle aynı olması koşuluyla, 09:00 - 15:00 şeklinde çalışma şartıyla Bt Rehber öğretmenliğe
EVET diyoruz..
4- Teknik ve Meslek liselerinde okuyan öğrencilerin okudukları alan derslerinin devamı niteliğindeki Mühendislik fakultelerine giriş imaknı tanınması gerekiyor. Eğer meslek lisesi öğrencisi kendi alanının mühendislik fakultesine verilecek ekstra bir puanla gidecek olursa bu ülkemizde Meslek liselerinin konumunu bir anda değiştirecek ve zeka seviyesi yüksek öğrencilerin bu alanlara yönelmesini sağlayacaktır. Şuan için meslek lisesi öğrencilerinden
% 5 yeterlilikte öğrenci mezun ediyorsak ,böyle bir durumda % 5 ini mühendislik, % 10 unu öğretmenlik alanlarına yönlendirdiğimizde dahi en az % 85 oranında yeterlilik ile öğrencilerimizi mezun eder çok daha kalifiye ara elemanları ülkemiz hizmetine sunabiliriz.
5-BT öğretmenleri Eğitimi, Teknoloji Fak. ve Eğitim Fak. olmak üzere 2 farklı bölüm oluşturulmalı, şuan birçok bilgisayar öğretmenliği bölümü var. Bu kafa karışıklığı giderilmeli (Teknik Lise Öğretmenliği ve Eğitim Teknoloğu gibi) veya sadece Teknoloji Fakültelerinde tek bilgisayar öğretmenliği bölümü olmalı.
YENİ EKLENEN 6. MADDE
6- Kadrolu BT öğretmeninin yaralandığı tüm haklardan Sözleşmeli BT Öğretmenleri de yararlandırılmalıdır.
BT öğretmenlerinin "Bilgisayar destekli eğitime daha fazla önem vermeleri" gerektiğinin vurgulandığı bir zamanda, sözleşmeli öğretmenlerimizin BT formatör öğretmeni olarak görevlendirmelerinin yapılmayışı bu noktada ikilem oluşturmaktadır. Kalkan derslerimizle beraber maaş karşılığını dahi dolduramayan ve aynı zamanda BT formatör öğretmeni olamayan sşözleşmeli öğretmenlerimiz için bir an önce çareler aranmalıdır.
Altına ekleyerek devam edelim arkadaşlar , geleceğin bilişimcisi durmuyor onunla ilgilenmem gerekecek