Özetle, insan gözü 20 mili saniyenin altındaki hareket değişimlerini algılayamaz. mesela siz oturduğunuz yerden kalkıp 15 milisaniye içerisinde karşınızdaki adama bir tokat atıp tekrar yerinize oturabilseydiniz karşınızdaki adam kendi kendine deli olduğunu düşünebilirdi,
yada başka bir örnekle siz 15 milisaniye içerisinde 10 metre uzağa ilerleyebilseydiniz, çevrenizdeki insanlar size 10 metre sıçramış, ışınlanmış, üstün özellikleri olan, kutsanmış, mutant (bu 10 metre yer değiştirmeyi nerde veya hangi ortamda yaptığınızla alakalı olarak değişir) gibi sıfatlarla hitab ederler ve sizi kendi kafalarında üstün bir yere koyarlardı.
gelelim gözün görme frekansına,
frekans 1saniye/tekrarlama süresi olduğundan tekrarlama süremiz normal göz için 20 ms kabul edersek
1/0,020=50 yani gözün görme frekansı 50Hz dir. Bu ortalama bir rakam tabi ki,
sonuç olarak görme, bakma, algılama farklı şeylerdir. odak mesafesine görede frekans değişir. daha uzağa odaklandığınızda gözünüz daha çok yorulur ve görüntü işleme süresi artar frekansı azalır.
Hocam yukarıdaki bilgiler dahilin de hz olayına takılmayın. 100 hz bir televizyonla 1.500.000 hz televizyon arasında pratikte hiçbir fark yoktur. Zaten piyasada 400,600,800 hz olduğunu iddia eden televizyonlardaki hz olayı da gerçek değil yazılımsaldır. Dolayısı ile hz olayına kanıp boşuna fazla para vermeyin.