daha önce maaş karşılığını bile dolduramazken formatör olunca full ek ders aldım ve 1 senede bazı borçlarımı ödedim.bunu anlamak bu kadar zor olmamalıhardeniz' Alıntı:arkadaşlar şimdi yıllardır bizlere ve dersimize yapılan haksızlıkları hep yazdık dertleştik. Daha birkaç ay önce herkes kurbanlık koyun gibi norm fazlası düşünüp duruyordu.Formatörlük denen işin bizim sonumuzu getireceğini hepimiz iyi biliyoruz. Bir arkadaş burada sene sonu toplantısında kendisine söz verilmemesinden bahsetmişti.Bu örnekleri çoğaltabiliriz.
şimdi arkadaşlar formatörlük bize bu kadar zarar verirken hala neden bu işin peşinde koşuyorsunuz. neden arayıp il ilçe memleri görevlendirmeler olsun diye zorluyorsunuz.
aslında formatörleri sadece yazın değil hafta sonlarıda okulda görevlendirmeleri lazım.anca bu temizler bizleri.
artık sene sonu toplantılarında da kaç bilgisayar formatladığınızdan kaç virüs temizlediğinizden vs vs bahsedersiniz.
UNUTMAYIN ÖĞRETMEN OLAN İNSANIN İŞİ ÖĞRENCİDİR. GERİSİ HİKAYEDİR.
aynen öyle valla.daha 1 2 sene öncesine kadar formatör olmak için burada ortalığı ayağa kaldırırlarken şimdi formatör olmak isteyenleri günah keçisi yapıyorlar.başka branştakiler formatör olunca burada açılan başlıkları ne çabuk unuttunuzby_katliam' Alıntı:yeni evlendim formatör olmasam borçlarımı ödeyemiyordum,az para değil 500-600 arası aldık..önümüzde başka seçenek varda biz mi seçmedik,bana 30 saat dersin var formatörlük mü istiyorsun yoksa ders mi diyemi sordular arkadaşım....uzaktan davulun sesi hoş gelir misalii...
Bizim bir suçumuz yok hocam. Formatörlük yapanın da suçu günahı yok, yapmayıp tepkisini koyup sadece maaş alıp zar zor geçinmeye çalışanın da yok. ikisi de şereflidir, ikisi de namusludur. Şerefsizler namussuzlar apaçık ortada. Hani derler ya hırsızın hiç mi suçu yok diye bizim ki o hesap oluyo. Suçu hep birbirimize atıyoruz ama hırsızı görmezden geliyoruz.hardeniz' Alıntı:haklısın hocam. ben burada formatörlük isteyen arkadaşları eleştirmiyorum .bende zorunlu olarak da olsa yapıyorum . ben sadece birkaç ay öncesiyle şimdi duruma dikkat çekmek istiyorum.formatölük bizi norm fazlası olayından kurtarmıyor.pisagorean' Alıntı:Ben senenin ortasında atandım. Formatör görevlendirmesini haliyle kaçırdım. Ne mi oldu? Sırf maaş için iki okul gezdim. Hem de biri diğerine 15 km uzak iki okul. Yol parası, yemek derken maaşı da tükettim. Çektiğim sefillik de yanıma kar kaldı. Formatör oldum tek bi okulda çalıştım. Rahattım diyemem ama öncekine göre daha iyiydim. En azından maddi olarak. Sonuç şu: Denize düşen yılana sarılır! Şimdi siz söyleyin ne yapalım biz?
boteakif' Alıntı:Ben Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim. Okulumda formatör olarak çalıştım; ben olmasam başka biri formatör olacaktı. 3 okul gezip maaş karşılığını ancak doldurup, abuk subuk başka derslere gireceğime okulumda formatör olmayı seçtim.
mostwanted' Alıntı:daha önce maaş karşılığını bile dolduramazken formatör olunca full ek ders aldım ve 1 senede bazı borçlarımı ödedim.bunu anlamak bu kadar zor olmamalıhardeniz' Alıntı:arkadaşlar şimdi yıllardır bizlere ve dersimize yapılan haksızlıkları hep yazdık dertleştik. Daha birkaç ay önce herkes kurbanlık koyun gibi norm fazlası düşünüp duruyordu.Formatörlük denen işin bizim sonumuzu getireceğini hepimiz iyi biliyoruz. Bir arkadaş burada sene sonu toplantısında kendisine söz verilmemesinden bahsetmişti.Bu örnekleri çoğaltabiliriz.
şimdi arkadaşlar formatörlük bize bu kadar zarar verirken hala neden bu işin peşinde koşuyorsunuz. neden arayıp il ilçe memleri görevlendirmeler olsun diye zorluyorsunuz.
aslında formatörleri sadece yazın değil hafta sonlarıda okulda görevlendirmeleri lazım.anca bu temizler bizleri.
artık sene sonu toplantılarında da kaç bilgisayar formatladığınızdan kaç virüs temizlediğinizden vs vs bahsedersiniz.
UNUTMAYIN ÖĞRETMEN OLAN İNSANIN İŞİ ÖĞRENCİDİR. GERİSİ HİKAYEDİR.
solomonte' Alıntı:Biz öğretmenler topluluk olup hepimizin hakkı için hareket etmeyi bilmeyiz. Kolay kolay da öğrenemeyeceğiz...
Genele baktığımızda herkes bireysel çıkarlarının derdindedir ve bunu düşünür tek. Siz hiç özür durumunda sanal ortamda kendini parçalayan
bir kişinin daha sonra sesini duydunuz mu? Kendi işi gördüldükten sonra, diğer öğretmen arkadaşlarının haksızlığa uğramaları karşısında sesini çıkardığını gördünüz mü?
İllerarası atama zamanı kontenjan, tayin de tayin diye gene aynı şekilde kendini paralayanların istedikleri yere ya da memleketlerine tayini çıktınktan sonra bu konularda paylaşımlarını ya da desteklerini gördünüz mü?
Evet, formatörlük siz bilişim öğretmenleri için bir zulümdür. Sen git çok iyi puanlarla gözde bir öğretmenliği oku ve sonrasında da düştüğün maskaralığa bak...
Meslekî mücadele vermek gerekir; bireysel ve/veya toplu olarak ama bunun yanında da çeşitli zorunluluklar da vardır. Kuru bir öğretmen maaşından başka hiç bir geliri ya da desteği olmayan öğretmen arkadaş ne yapsın? Yaşam standartlarını iyileştirmek için biraz daha maddiyata ihtiyacı vardır. İçinizde kolay kolay formatörlüğü severek seçen yoktur. Kim ister ki bunu? Formatörlük yapmasa bir sürü az saatli dersleri toplayarak bu derslere girecektir. Maaş karşılığnı tamamlamak için okul okul gezecektir. Ek dersin sadece adını duyacaktır. Norm fazlası olacaktır, bir düzeni olmayacaktır. Severek bir okulda çalışamayacaktır.
Bu şartlarda yapacaksın kardeşim bu formatörlüğü, alacaksın ek dersini de... Ne zaman ki gerçek anlamda bilişim dersleriniz olur; o zaman zaten herkes öğretmenliğini yapmak ister.
:+1:antiformator' Alıntı:Bu formatörlere 1000 lira verelim deseler tuvalet bile temizlerler. Biz de yeni evlendik dünya kadar da borcum var formatör olsaydım şimdiye biterdi fakat ben olmadım iki kez de dilekçeyle zorunlu formatörlüğüme itiraz ettim dava açarım dedim bir şey yapamadılar. Cesaretsiz pısırık öğretmenlerden bıktım ben bu bizim branşta.
antiformator' Alıntı:Bu formatörlere 1000 lira verelim deseler tuvalet bile temizlerler. Biz de yeni evlendik dünya kadar da borcum var formatör olsaydım şimdiye biterdi fakat ben olmadım iki kez de dilekçeyle zorunlu formatörlüğüme itiraz ettim dava açarım dedim bir şey yapamadılar. Cesaretsiz pısırık öğretmenlerden bıktım ben bu bizim branşta.
iyi halt etmişsin başın göğre ermiştir sanırım.bayan hocalar şkayet etmekte haklılarda erkeklere ne oluyor.sınıf yok kulup yok nöbet derdi yok.daha az derse girerek daha çok maaş alıyorlar.sonrada böyle artisler çıkıp 1000 tl ye tuvalet temizler diyorlar.nankör herifler daha 1 2 sene öncesine kadar başka braşçılar formatör oluyor diye burayı ayağa kaldırıyorlardı şimdi formatörleri rezil etmeye çalışıyorlarantiformator' Alıntı:Bu formatörlere 1000 lira verelim deseler tuvalet bile temizlerler. Biz de yeni evlendik dünya kadar da borcum var formatör olsaydım şimdiye biterdi fakat ben olmadım iki kez de dilekçeyle zorunlu formatörlüğüme itiraz ettim dava açarım dedim bir şey yapamadılar. Cesaretsiz pısırık öğretmenlerden bıktım ben bu bizim branşta.