Sizleri anlamak mümkün değil

Kodla Büyü
bence de formatorluk diye diretenler hafta sonuda görevlendirmek lazım....dediğiniz gibi ancak öyle vazgececeler formatorlukten...

hardeniz' Alıntı:
arkadaşlar şimdi yıllardır bizlere ve dersimize yapılan haksızlıkları hep yazdık dertleştik. Daha birkaç ay önce herkes kurbanlık koyun gibi norm fazlası düşünüp duruyordu.Formatörlük denen işin bizim sonumuzu getireceğini hepimiz iyi biliyoruz. Bir arkadaş burada sene sonu toplantısında kendisine söz verilmemesinden bahsetmişti.Bu örnekleri çoğaltabiliriz.
şimdi arkadaşlar formatörlük bize bu kadar zarar verirken hala neden bu işin peşinde koşuyorsunuz. neden arayıp il ilçe memleri görevlendirmeler olsun diye zorluyorsunuz.
aslında formatörleri sadece yazın değil hafta sonlarıda okulda görevlendirmeleri lazım.anca bu temizler bizleri.
artık sene sonu toplantılarında da kaç bilgisayar formatladığınızdan kaç virüs temizlediğinizden vs vs bahsedersiniz.
UNUTMAYIN ÖĞRETMEN OLAN İNSANIN İŞİ ÖĞRENCİDİR. GERİSİ HİKAYEDİR.
daha önce maaş karşılığını bile dolduramazken formatör olunca full ek ders aldım ve 1 senede bazı borçlarımı ödedim.bunu anlamak bu kadar zor olmamalı

yeni evlendim formatör olmasam borçlarımı ödeyemiyordum,az para değil 500-600 arası aldık..önümüzde başka seçenek varda biz mi seçmedik,bana 30 saat dersin var formatörlük mü istiyorsun yoksa ders mi diyemi sordular arkadaşım....uzaktan davulun sesi hoş gelir misalii...

by_katliam' Alıntı:
yeni evlendim formatör olmasam borçlarımı ödeyemiyordum,az para değil 500-600 arası aldık..önümüzde başka seçenek varda biz mi seçmedik,bana 30 saat dersin var formatörlük mü istiyorsun yoksa ders mi diyemi sordular arkadaşım....uzaktan davulun sesi hoş gelir misalii...
aynen öyle valla.daha 1 2 sene öncesine kadar formatör olmak için burada ortalığı ayağa kaldırırlarken şimdi formatör olmak isteyenleri günah keçisi yapıyorlar.başka branştakiler formatör olunca burada açılan başlıkları ne çabuk unuttunuz

Ben senenin ortasında atandım. Formatör görevlendirmesini haliyle kaçırdım. Ne mi oldu? Sırf maaş için iki okul gezdim. Hem de biri diğerine 15 km uzak iki okul. Yol parası, yemek derken maaşı da tükettim. Çektiğim sefillik de yanıma kar kaldı. Formatör oldum tek bi okulda çalıştım. Rahattım diyemem ama öncekine göre daha iyiydim. En azından maddi olarak. Sonuç şu: Denize düşen yılana sarılır! Şimdi siz söyleyin ne yapalım biz?

hardeniz' Alıntı:
pisagorean' Alıntı:
Ben senenin ortasında atandım. Formatör görevlendirmesini haliyle kaçırdım. Ne mi oldu? Sırf maaş için iki okul gezdim. Hem de biri diğerine 15 km uzak iki okul. Yol parası, yemek derken maaşı da tükettim. Çektiğim sefillik de yanıma kar kaldı. Formatör oldum tek bi okulda çalıştım. Rahattım diyemem ama öncekine göre daha iyiydim. En azından maddi olarak. Sonuç şu: Denize düşen yılana sarılır! Şimdi siz söyleyin ne yapalım biz?
haklısın hocam. ben burada formatörlük isteyen arkadaşları eleştirmiyorum .bende zorunlu olarak da olsa yapıyorum . ben sadece birkaç ay öncesiyle şimdi duruma dikkat çekmek istiyorum.formatölük bizi norm fazlası olayından kurtarmıyor.
Bizim bir suçumuz yok hocam. Formatörlük yapanın da suçu günahı yok, yapmayıp tepkisini koyup sadece maaş alıp zar zor geçinmeye çalışanın da yok. ikisi de şereflidir, ikisi de namusludur. Şerefsizler namussuzlar apaçık ortada. Hani derler ya hırsızın hiç mi suçu yok diye bizim ki o hesap oluyo. Suçu hep birbirimize atıyoruz ama hırsızı görmezden geliyoruz.

Ben Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim. Okulumda formatör olarak çalıştım; ben olmasam başka biri formatör olacaktı. 3 okul gezip maaş karşılığını ancak doldurup, abuk subuk başka derslere gireceğime okulumda formatör olmayı seçtim.

Formatörlere ek dersi kaldırsınlar her şey rayına girer, Bilişim teknolojileri öğretmenleri öğretmen olduklarının farkına varır, diğer branştaki arkadaşlarda sınıflarının başına döner, ücretli öğretmenlere emanet olan çocuklarımızda daha fazla zarar görmez

arkadaşların tuzu kuru galiba. garip garip okullara görevlendirme gidip sürünmüyorsunuz galiba. 3 saat orada 3 saat orada bütün okulların dökük labları vs. çeken bilir.

Formatör olan arkadaşlarada kızmak anlamsız sonuçta seçim hakkı onların ama paraya ihtiyacım var, borcum var gibi laflar hoş görünmüyor kimse zaten devlette hayrına çalışmıyor herkesin paraya ihtiyacı var. Ben seneye formatör olmayacağım için mutluyum formatör olanada niye oldun denmez.

formatörken yaptıkları işi formatör değilkende yapıyorlar.okul okul sürünmek alakasız derslere girmek sorun değilde sadece formatörlük sorun

ben kesinlikle formatörlüğe karşıyım ama ev borcu mecbur üstüne çevremde ve bölgemde görevlendirilecek okulda yok... ne yapayım... 15 km yol mu gideyim...

Geçen sene 3 okula bt için gittim + kendi okulumda bedene girdim + kulüp yaptım+ sınıf aldım + beden eğitimi yüzünden müdürümle kavga ettim , ders programı öyle bir ayarlandı ki (art niyetten değil okul okul gezdiğiniz için mecburen öyle oluyor)çalışma saati 30 saatin altına düşmedi ve 150 lira ek ders aldım 350 lira yol parası verdim.

Bu sene sadece kendi okulumda formatörüm ve 500-600 arası ekders alıyorum.

Sizce ne yapmalıyım hadi bir tavsiyede bulunun

boteakif' Alıntı:
Ben Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim. Okulumda formatör olarak çalıştım; ben olmasam başka biri formatör olacaktı. 3 okul gezip maaş karşılığını ancak doldurup, abuk subuk başka derslere gireceğime okulumda formatör olmayı seçtim.

alanınız olmayan diğer derslere girmek zorunda değilsiniz. yönetmelik okursanız boş zamanlarınızda çok işinize yarar..

mostwanted' Alıntı:
hardeniz' Alıntı:
arkadaşlar şimdi yıllardır bizlere ve dersimize yapılan haksızlıkları hep yazdık dertleştik. Daha birkaç ay önce herkes kurbanlık koyun gibi norm fazlası düşünüp duruyordu.Formatörlük denen işin bizim sonumuzu getireceğini hepimiz iyi biliyoruz. Bir arkadaş burada sene sonu toplantısında kendisine söz verilmemesinden bahsetmişti.Bu örnekleri çoğaltabiliriz.
şimdi arkadaşlar formatörlük bize bu kadar zarar verirken hala neden bu işin peşinde koşuyorsunuz. neden arayıp il ilçe memleri görevlendirmeler olsun diye zorluyorsunuz.
aslında formatörleri sadece yazın değil hafta sonlarıda okulda görevlendirmeleri lazım.anca bu temizler bizleri.
artık sene sonu toplantılarında da kaç bilgisayar formatladığınızdan kaç virüs temizlediğinizden vs vs bahsedersiniz.
UNUTMAYIN ÖĞRETMEN OLAN İNSANIN İŞİ ÖĞRENCİDİR. GERİSİ HİKAYEDİR.
daha önce maaş karşılığını bile dolduramazken formatör olunca full ek ders aldım ve 1 senede bazı borçlarımı ödedim.bunu anlamak bu kadar zor olmamalı

Arkadaşlar ders gelmesin isteyen mi var, zaten karşılığı verilmeden bize yıkılacak, yapmam dersek idare ile sorun yaşayacağımız işler için hakkımız olan ek dersi alıyoruz. Evet görev tanımı yapılmalı, orada da aksaklıklar var, kabul ama ders gelmediği sürece elbette formatörlük isteyeceğiz.

Maaşımız hizmetli kadar diye şikayet etmiyor muyduk? Eh, öğretmenin maaşı ek ders olmaz ise birşeye benzemiyor. Diplomamı yakasım geliyor. Mecburen formatörlüğü istiyoruz.

Ya dersler gelsin, ya formatörlük bir tanıma kavuşsun. Bence ikisi de iyi çözüm. Birisi olduğu için diğeri olmuyor değil. Bırakın artık formatörlüğe sıcak bakanları yargılamayı. Formatörlük kabul ediliyor diye dersin gelmediği yok. Sen formatör olmaz isen 180 saat göstermelik kurs alan öğretmenler formatör olur, dersin geri gelmemesinin nedeni formatörlük değil, anlayın artık bunu.

solomonte' Alıntı:
Biz öğretmenler topluluk olup hepimizin hakkı için hareket etmeyi bilmeyiz. Kolay kolay da öğrenemeyeceğiz...

Genele baktığımızda herkes bireysel çıkarlarının derdindedir ve bunu düşünür tek. Siz hiç özür durumunda sanal ortamda kendini parçalayan
bir kişinin daha sonra sesini duydunuz mu? Kendi işi gördüldükten sonra, diğer öğretmen arkadaşlarının haksızlığa uğramaları karşısında sesini çıkardığını gördünüz mü?

İllerarası atama zamanı kontenjan, tayin de tayin diye gene aynı şekilde kendini paralayanların istedikleri yere ya da memleketlerine tayini çıktınktan sonra bu konularda paylaşımlarını ya da desteklerini gördünüz mü?

Evet, formatörlük siz bilişim öğretmenleri için bir zulümdür. Sen git çok iyi puanlarla gözde bir öğretmenliği oku ve sonrasında da düştüğün maskaralığa bak...
Meslekî mücadele vermek gerekir; bireysel ve/veya toplu olarak ama bunun yanında da çeşitli zorunluluklar da vardır. Kuru bir öğretmen maaşından başka hiç bir geliri ya da desteği olmayan öğretmen arkadaş ne yapsın? Yaşam standartlarını iyileştirmek için biraz daha maddiyata ihtiyacı vardır. İçinizde kolay kolay formatörlüğü severek seçen yoktur. Kim ister ki bunu? Formatörlük yapmasa bir sürü az saatli dersleri toplayarak bu derslere girecektir. Maaş karşılığnı tamamlamak için okul okul gezecektir. Ek dersin sadece adını duyacaktır. Norm fazlası olacaktır, bir düzeni olmayacaktır. Severek bir okulda çalışamayacaktır.

Bu şartlarda yapacaksın kardeşim bu formatörlüğü, alacaksın ek dersini de... Ne zaman ki gerçek anlamda bilişim dersleriniz olur; o zaman zaten herkes öğretmenliğini yapmak ister.

Hizmetliden fazla gelir elde etmek için 3 okul gezmek, gezerken verdiğin yemek ve yol parası için hizmetliden fazla aldığın ek dersi geri vermek zulüm değil, formatörlük zulüm öyle mi?

Evet olumsuzluklar var ama bunlar da düzeltilebilir, bu yönde talepler de gelebilir.

Derslerin geri gelmemesinin nedeni formatörlük değil.

Ve formatörlüğü kabul etmek çıkarcılık değil.

Bunu anlayın artık.

Saçmalamayın ya.milletin elinde imkan var da yapmıyor.Formatörlüğü biz çıkarmadık.İstemedikte.Şimdi formatör olmasan neyi değiştireceksin bir kaç okulda sürünmek dışında.Daha kapsamlı kalıcı güzel çözümler gerekiyor.Bunlar kendi kendimize kuruntudan öteye gitmez.

bundan sonraki süreçte göreceğiz. derslerin durumu ve formatörlüğü. herkesin durumu da farklı olduğu için kimsenin arkasından atıp tutmamak gerek. 20 saat ve üzerinde ders alan bir bilişim tek. öğretmeni zaten formatörlük yapmaz. ama idare ile sürekli burun buruna gelir neden gelecek sene dersin seçilmeme durumu olabilir de ondan. Formatörlüğe gelince? birşeyler söyleyip ağzımı bozmak istemiyorum.

Çoğu arkadaş şöyle düşünüyor, ki haklılar bence.

Biz bilgisayar öğretmeniyiz ve kaderimiz formatör olsakta olmasakta sadece derse girip çıkmakla bitmeyecek. Sürekli bilgisayarlarla uğraşıcaz maalesef. En fazla 15 saat derse girip bilgisayarlarla uğraşmak var, birde 30 saat girip yine bilgisayarlarla uğraşmak var. Yani bu yükler bizim hep sırtımızda olucak.

Sanki en mantıklısı formatörlük kadrosunun olması gibi, ya da zorunlu önemsenen bir dersimizin olması.

Ama bunlarada şükür, 4+4+4 ten önce halimiz daha vahimdi.

Bu formatörlere 1000 lira verelim deseler tuvalet bile temizlerler. Biz de yeni evlendik dünya kadar da borcum var formatör olsaydım şimdiye biterdi fakat ben olmadım iki kez de dilekçeyle zorunlu formatörlüğüme itiraz ettim dava açarım dedim bir şey yapamadılar. Cesaretsiz pısırık öğretmenlerden bıktım ben bu bizim branşta.

bilişimciler ortak karar verip formatörlüğe rest çekebilselerdi şimdiye kadar bütün sorunlar çözülürdür. ancak ben burda anket yaptın %60 formatörlüğün devam etmesinden yana. bu sorun başka meslek dallarında olsaydı birlik olup bu sorunlar çözülürdü. ama biz öğretmeniz üç öğretmeni yan yana getiremezsiniz. öğretmen korkaktır. bana değmeyen bin yıl yaşasın deriz. ancak kendimize bir şey olursa yandım anam deriz.

antiformator' Alıntı:
Bu formatörlere 1000 lira verelim deseler tuvalet bile temizlerler. Biz de yeni evlendik dünya kadar da borcum var formatör olsaydım şimdiye biterdi fakat ben olmadım iki kez de dilekçeyle zorunlu formatörlüğüme itiraz ettim dava açarım dedim bir şey yapamadılar. Cesaretsiz pısırık öğretmenlerden bıktım ben bu bizim branşta.
:+1:

1027 kredi + 515de kira ödüyorum hocam evli de değilim 2. bir maaş yok, herkes malesef zengin değil, formatör olmadan nasıl geçineceğim ?? :?

30 saat derse girip 3 okulun ayrı ayrı işini yapmak var kendi okulumda 12 saat girerim kendi okulum işlerini yaparım, zaten müdürümüz de iyi biri kompleksleri yok. bunu anlamak bu kadar zor olmamalı. insanlara anlayış göstermek neden bu kadar zor. :S

herkes diyor ki dersime girerim gerisine karışmam :S öyle birşey var mı ya ne kadar güzel iş, ama o idareye ya da öğretmen arkadaşlara işin düşer, karşılıklı ilişkileri neden yıkıyorsunuz ki :? zaten bilgisayar tamirciliği muamelesi her yerde yapılıyor bi yerde mesleğimi söylemesem hemen ardından bi soru geliyor, okuldaki durumdan farksız değil ki :?

antiformator' Alıntı:

Arkadaş benim formatör olmam BT branşına, BT dersine nasıl bir zarar veriyor açıklar mısın? BT branşından formatör olmuyor mu? Yahu zaten bir sürü BT branşı dışı sertifikalı formatör var. Onlar olur.

Şimdi senin ve senin gibi düşünenlerin açıklaması gereken, BT branşından bir öğretmenin formatör olmasının BT dersine nasıl bir zarar verdiği.

BT dersinin kaldırılmasının nedeni formatörlük değil. BT branşı dışından bir sürü formatör var.

Kimse kimseye neden formatör olduğunu, olmak istediğini yada neden olmadığını, olmak istemediğini açıklamak zorunda değil, ders 2 saat olursa sorun çözülür diye düşünüyorum, derse girmek isteyen derse girer, derse girmek istemeyen dersini seçtirmez formatör olur, her ikisi de olmalı. Formatörlük kalksın diyenlere formatörlükte mutlu olanlar niye destek versin, formatörlük de kalsın, yeterince ders de olsun denirse daha fazla destek alınır diye düşünüyorum. Yoksa "haftasonu da çalışsınlar da vazgeçsinler" gibi anlamsız sözlerle kendi düşüncesini başkalarına empoze etmeye çalışmanın herhangi bir yararı yok. (Formatör değilim.)

antiformator' Alıntı:
iyi halt etmişsin başın göğre ermiştir sanırım.bayan hocalar şkayet etmekte haklılarda erkeklere ne oluyor.sınıf yok kulup yok nöbet derdi yok.daha az derse girerek daha çok maaş alıyorlar.sonrada böyle artisler çıkıp 1000 tl ye tuvalet temizler diyorlar.nankör herifler daha 1 2 sene öncesine kadar başka braşçılar formatör oluyor diye burayı ayağa kaldırıyorlardı şimdi formatörleri rezil etmeye çalışıyorlar

Yok yere braşdaşlarımızı suçlayıp yıpratmayın. Formatörlük öyle veya böyle kaldırılacak. Adamların bilgisayar dersleride umurlarında değil zaten. Ama formatörlük yapan arkadaşları suçlarken bir düşünün

Kendimden örnek vereyim Aylık 1000 TL ev kredisi taksidi ödüyorum. Tek maaşım. Çocuk var. 200 - 300 civari diğer taksitlerimde var. yani 1 ayda 1500 TL ye yakın para faturalarla birlikte hiç cebime girmiyor. Yani bana kalan aylık 500 TL ortalama 1 aylık. He ben ek iş yapıyorum ama velakin benzer durumda olan arkadaşlara formatörlük yapıyor diye laf söyleyenlere insafsız vicdansız derim.

Formatörlük kalkmalı mıdır? Evet lakin 20 saat ders için 20 sınıfa girdiğim 15 km uzakta iki farklı okula gittiğim günleride unutmadım.

Hocam insan aile babası olduktan sonra ihityaç olsun değil formatörlük çöpçülük bile yapar.

BBNET
Geri