Sizce Yapay zekanın geleceği ne olur?

Kodla Büyü

kgunduz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar arkadaşlar.
benimde kafamda bazı görüşler oluşuyor ama acaba bilim kurgu kafasında mıyım diye düşünüyorum.
sizin öngürüleriniz nelerdir?

Türk usulü fişini çeker, işini bittiririz.”Şaka bir yana; emek ve iş gücü açısından bakarsak gelecek oldukça karanlık görünüyor. Büyük dönüşümler, savaşlar, isyanlar, dünyaya yayılacak otoriter yönetimler kapıda bekliyor."

Klasik anlamda internetin öldüğünü düşünüyorum ben. Yapay zeka tarafından üretilen metin, görsel, video vb içerikler gerçeğinden ayırt edilemeyecek seviyede. Hele sosyal medyanın güvenilir hiçbir yanı kalmadı. Zaten son yıllarda etkileşim elde etme ve gelir kapısı haline gelen youtube, instagram, tiktok gibi platformlar çöplük haline gelmişti. Yapay zeka da tuz biber oldu. Belki de eski alışkanlık olan bbnet gibi forumlar son kale diyebilirim. Forum sayfalarına yapay zekanın doğrudan içerik eklemesi önlenmelidir.

Klasik anlamda internetin öldüğünü düşünüyorum ben. Yapay zeka tarafından üretilen metin, görsel, video vb içerikler gerçeğinden ayırt edilemeyecek seviyede. Hele sosyal medyanın güvenilir hiçbir yanı kalmadı. Zaten son yıllarda etkileşim elde etme ve gelir kapısı haline gelen youtube, instagram, tiktok gibi platformlar çöplük haline gelmişti. Yapay zeka da tuz biber oldu. Belki de eski alışkanlık olan bbnet gibi forumlar son kale diyebilirim. Forum sayfalarına yapay zekanın doğrudan içerik eklemesi önlenmelidir.

Biraz önce şunu okumuştum.
twitter'da 7/24 kendi kendine içerik paylaşan yapay zeka ajanı...

twitter'da 7/24 kendi kendine içerik paylaşan yapay zeka ajanı...
Tamamen ücretsiz, tamamen lokal - API maliyeti sıfırEvdeki Mac Mini'de günlerce kendi kendine çalıştı

Ne yapıyor?
→ Youtube'da tutmuş videoları kesip türkçe dublaj ediyor
→ Yapay zeka alanındaki hesapları takip edip, tutmuş içeriklere reply yazıyor
→ Sabah, öğlen, akşam, gece — kendi kendine tweet atıyo
→ Chrome tarayıcıyı açıp kullanabiliyor
→ Her gün öğrendiklerini kaydedip davranışını güncelliyor

Dürüst sonuçlar:
→ Etkileşim ve görülme arttı
→ Takipçi henüz pek artmadı ama öğreniyor

dünya genelinde uçar, ülkemizde yasaklanır ve seçmeli yapay zeka uygulamaları dersi kaldırılır.

ilksms
Geri