sizce hangisi

Kodla Büyü
ikiside kaliteli. ama an itibarı ile ikinci el ve servis(memmuniyet) konusunda kuvvetli olsun diyorsan toyota. rahatlık ve konfor diyorsan (alman menşeili) skoda. tercih meselesi.

hayırlı olsun.

2 yaşın altında olacaksa kesinlikle Japon alın Alman'dan uzak durun derim. Sıfır olacaksa ikiside olabilir ama Alman daha konforludur.

Bence octavia daha karizmatik ama istediğim an satayım gibi düşünceniz varsa da 2. elde toyota her zaman daha iyidir.

octavia=vw ama yarın satmak isterseniz toyatayı 2 gün içinde istediğiniz fiyata satarsınız, telefonunuz susmaz. skoda kötü araba değildir ama bilen alır, herkes almaz. toyota peynir ekmek gibi gider.

bence skoda daha geniş ve karizmatik.
dizel olarak düşünüyorsanda skoda 1.6 tdi 105 beygir, toyota 1.4 90 beygir, vergileri aynı. yine skoda derim.
hemen satmayacam, en az 5 sene binerim diyosan (toyotanın 2. eli kuvvetli olduğu için) yine skoda derim.

benzinli modellerini tam bilmiyorum.

Birinin motoru 1.6 105 bg diğeri 1.4 90 beygir. Yakıt konusunda birbirine çok yakınlar ama performans olarak octavia daha iyi. Malzeme kalitesi olarakta octavia daha iyi. Octinin Bagajı 110 litre daha fazla. Benim oyum şu an da kullandığım araç olan octavia ya dır. İkinci eli yavaş olduğunu düşünmüyorum. Tek dezavantajı 5 ileri vites olması. 6 ileri olsa tadından yenmezdi.

su anda honda civic kullanıyorum cokta memnunum modeli düsük diye yeni almak istiyorum ve değişiklik olsun diyorum takasa verecem arabamı iyice kafamı karıstırdınız:))

octavia al hocam çok karizmatik ve konforlu...ayrıca çok kaliteli...totoya havalı değil

alman konfora, japon sağlamlığa önem veriyor. japonda özellik olmaz ama kafan rahat olur. alman iyi bakmazsan üzer.

bence Honda civic, accord.

honda hayat onda,
honda aklım onda,
.
.
.

teacher_busra' Alıntı:
arkadaslar araç almayı düşünüyorum.fiyatları asağı yukarı aynı. sizce toyota corallamı yoksa skoda octaviamı?
en az 5-7 yıl kullanırım diyorsan oktava al sürüş konfor keyfini tadını çıkar derim, fakat alıp satacam diyorsan 2-3 sene içinde toyota al hayat ondaymış derler ama toyotaları ben şahsen kütük gibi bulurum konfor yok dinamizm sertlik sağlamlık takalık ne dersen var fakat konfor sürüş keyfi rahatlık güvenlik alman arabaları kadar değildir. biliyormusunuz bilmem ama vw skodayı 90 lı yıllarda markasına katmıştı, hatta bi skoda arabanın motorunu şasini vs elektrik sigortalarının olduğu kutuyu açarsanız kocaman vw amblemlerini görüyorsunuz bizzat baktım galerideyken, motoruda zaten vw nin son motorları hatta skoda octava ambiante de pasatın son motoru kullanılmıştı hatta test için ilk olarak skoda da öne sürdüler vw markası zarar görmesin diye sonradan tutulunca testleri aşınca vw ye seri üretime geçtiler. bunları nerden mi biliyorum araba alırken ustalarla galericilerle ve bu sektörden olan ilgili bir çok arkadaşımın yorumlarından birde çok araba test etmiş olmamdan. birde araba dergilerini ayda bir krıştırmaktan.

teacher_busra' Alıntı:
0 alacam hocam bu gün baktım aynı neredeyse fiyatları. cok kafam karısık hangisi olsun diye kararımı netlestirmeliyim
yakın zamanda satacaksan toyota al skoda üzer seni bu konuda fakat uzun süre kullanacam diyorsan toyota alıpta taş gibi koltuklarıyla
kasislerden taşlı yollardan geçerken dışarıdki tüm titreşimi içeri alan bir bir arabayla uzun süre gidemezsin zaten 1-2 yıldan sonra toyota çaptan düşüyr sadece sağlamlığı kalıyor kullanan bilir ülkemizde bir araba pazarı vardır taleplerin kayış yönü falan yoksa piyasada ne arabalar var mesela subaru impreza hiç denedin mi, alfaromeo bunları test sürüşü yap almasan bile zaten almada elinde kalır satma noktasında. fakat sürüş konfor güvenlik derken sadece toyotada vw de mercedes te olmadığını grceksin

neyse netice yakın zamanda satacaksan toyota iyi seçim olur fakat uzun vadeliyse octavia almaya değer, hele birde aileysen octavia başka bir arabaya gerek bıraktırmaz sen iyi şoför olduktan sonra.

Kalite olarak Alman arabası her zaman diğerlerinden iyidir (Japon bile olsa)
Skoda yı Volkswagen üretiyor, kalitesini anlatmaya gerek yok.
Ben olsaydım Skoda alırdım.
Sonuç olarak; siz bunların hepsini boş verin hocam. İki arabanın resmini yan yana koy, hangisi daha çok hoşuna giderse onu al :roll:
Ayrıyeten sizin adınıza sevindim, sanırım 0 alıyosunuz. Ben alamasamda meslektaşlarımın alması hoşuma gidiyor. Allah daha iyilerini nasip etsin :)

BBNET
Geri