Sendikalı olmak...

Kodla Büyü

egeli_09

Aktif Üye
Arkadaşlar muhalif bi sendikaya üye olmak hiç bir sendikaya üye olmamaktan iyi midir?Düşünceleriniz neler?

bu dönemde malûm sendikadan istifa etmek ya da muhalif sendikalardan birine üye olmak büyük cesaret :!:

ayrıca;
hangisi olursa olsun sendikaların etkinliği yok denebilir. son hatırladığım sayı, eğitim-öğretim hizmetleri sınıfında 30 sendika var. varın gerisini siz düşünün. ne kadar etkili olabilir ve dikkate alınırlar, takdirlerinize bırakıyorum.

TEKSEN
Yanılıyorsunuz.Benim kanaatimce eğitim-öğretim hizmetleri sınıfında 30 sendika değil 5 yıl önce 40 üzerinde idi.Kapanan varsa bilemem.
Harranlı olmaktansa, sendikalı olmanın faydasını görenleri tanırım.Disiplin cezalarında ilçe -il bazında komisyon faydaları ve Hukuki yardımlar pek göze batmasa da bireysel yönden oldukça etkilidir.
Toplumsal yönden bir guruba ait olma duygusu.
Uzun süre harranli gezdim, faydasını değil zararını gördüm.İster istemez yanında her şey konuşulmuyor.
Faydasını gördümmü? İdarecilerin tavrı değişti yada bana özgüven geldi ve ben öyle algıladım.Tavsiye ederim.
Gurup ve takım olmak iyidir ve faydalıdır.Her zaman işe yarar.

Mutlaka hocam
Sade üye değil
Aktif üye olmanız dileği ile.
Arkanızdan sürükleyin şu harranlıları

Sendikam yok asla sendikalı olmayı düşünmüyorum, eğitimde sendikanın rolü sadece siyasettir, tayin olduğumuz okulda öğretmenler odasına adımızdan önce sendikamızın haberi gidiyor, insanlar bu bakış açısıyla bakıyor. Yalakalık ve yükselme derdim yok o nedenle ebs li değilim, terörü lanetiyorum eğitim senli değilim, hiç bir işe yaramayan türk eğitim senli de olamam. Ben harranlıyım herkese eşit mesafedeyim kimse daha beni görmeden hakkımda fikir sahibi olamayacak.

Öyle demiyorlar hocam
Hazıra konan diyorlar. Ben de uzun süre harranlı idim yani.Sizin yollardan uzun yürüdüm. Birşeyler in değişmemesi için seyirci kalmak yetiyor. Değişim için sizin de değişmeniz şart.Sen yoksan, beğenmediğin herşey aynı kalır. Bir el atıver bir ucundan da. şu araba yürüsün.

Günümüzde (şu kötü dönemde) sendikalar maalesef kendi dünyevi menfaatleri peşinden gitmektedirler. Gerçekten hakkı, hakikati savunanı şimdilik görmedim.

2 sefer farklı illerde arkadaşların zorlamasıyla malum sendikaya üye oldum, ikisinde de yapılan haksızlıklara, adaletsizliklere ortak olamayacağımı belirtip ilçe başkanlarıyla tartışarak istifa ettim. Yani ben bir topluluğa destek veriyorsam, o topluluğun doğruları beni gururlandıracağı gibi yanlışları da beni sorumlu tutar.

Yaşadığım yerde yapılan yanlışları açık yüreklilikle dile getirdim, ancak yanlışı yapan o günki kendi sendikam olunca bana "boşver, idare et, bişey olmaz" gibi geçiştirmeye yönelik sözler söylediler. Ben yapılanın kanunsuz olduğunu, torpil olduğunu, haksız olduğunu söylesem de dinleyen olmadı. Hemen istifa ettim, zaten diğer sendika temsilcileri istifa ettiğimi ve neden dolayı istifa ettiğimi hemen aynı gün öğrenmişler. Yanıma geldiler, "sen mücadele adamısın, sen doğru adamsın, sen hakkı savunuyosun, .... bizim sendikaya gel"

Ben de bunlara dedim ki, "valla benim görüşüm hak olan neyse ondan yanadır, biliyosunuz, eğer şu günlerde ilde yaşanan şu kanunsuzluğa itiraz edebilirsek ben hemen sizin sendikaya geçeyim". Şimdi adamlar bulunduğum ilçede beni sendiklarına almanın ilçedeki ağırlık olarak etkili olacağını düşünüyorlar ama filanca konudaki hakikati avukatlar aracılığı ile ortaya çıkaralım deyince 2-3 sendikanın hepsi de geri döndü.

Aradan bir kaç ay geçtikten sonra gördüm ki, diğer sendikalar da benim şahit olduğum ve anlattığım kanunsuzluğu kendileri için menfaat aracı olarak kullanıyorlar. İlde veya ilçelerde kendi adamlarının belli yerlere gelmesi için "bak biz sizin filanca kanunsuzluğunuzu biliyoruz bu sefer de bizim adama yardımcı olun yoksa bu kanunsuzluğunuzu ortaya çıkartırız". Yani hangisi olursa olsun gerçekten hakikati savunan yok, hepsi kendine ve kendi adamlarına menfaat sağlama peşindeler.

Ben hepsinin de ilçe temsilcilerine dedim ki: "Yazıklar olsun sizin gibi sendikacıya da, sizin gibi doğru olduğunu söyleyen kişilere de, böyle doğruluk olmaz."

BBNET
Geri