Günümüzde (şu kötü dönemde) sendikalar maalesef kendi dünyevi menfaatleri peşinden gitmektedirler. Gerçekten hakkı, hakikati savunanı şimdilik görmedim.
2 sefer farklı illerde arkadaşların zorlamasıyla malum sendikaya üye oldum, ikisinde de yapılan haksızlıklara, adaletsizliklere ortak olamayacağımı belirtip ilçe başkanlarıyla tartışarak istifa ettim. Yani ben bir topluluğa destek veriyorsam, o topluluğun doğruları beni gururlandıracağı gibi yanlışları da beni sorumlu tutar.
Yaşadığım yerde yapılan yanlışları açık yüreklilikle dile getirdim, ancak yanlışı yapan o günki kendi sendikam olunca bana "boşver, idare et, bişey olmaz" gibi geçiştirmeye yönelik sözler söylediler. Ben yapılanın kanunsuz olduğunu, torpil olduğunu, haksız olduğunu söylesem de dinleyen olmadı. Hemen istifa ettim, zaten diğer sendika temsilcileri istifa ettiğimi ve neden dolayı istifa ettiğimi hemen aynı gün öğrenmişler. Yanıma geldiler, "sen mücadele adamısın, sen doğru adamsın, sen hakkı savunuyosun, .... bizim sendikaya gel"
Ben de bunlara dedim ki, "valla benim görüşüm hak olan neyse ondan yanadır, biliyosunuz, eğer şu günlerde ilde yaşanan şu kanunsuzluğa itiraz edebilirsek ben hemen sizin sendikaya geçeyim". Şimdi adamlar bulunduğum ilçede beni sendiklarına almanın ilçedeki ağırlık olarak etkili olacağını düşünüyorlar ama filanca konudaki hakikati avukatlar aracılığı ile ortaya çıkaralım deyince 2-3 sendikanın hepsi de geri döndü.
Aradan bir kaç ay geçtikten sonra gördüm ki, diğer sendikalar da benim şahit olduğum ve anlattığım kanunsuzluğu kendileri için menfaat aracı olarak kullanıyorlar. İlde veya ilçelerde kendi adamlarının belli yerlere gelmesi için "bak biz sizin filanca kanunsuzluğunuzu biliyoruz bu sefer de bizim adama yardımcı olun yoksa bu kanunsuzluğunuzu ortaya çıkartırız". Yani hangisi olursa olsun gerçekten hakikati savunan yok, hepsi kendine ve kendi adamlarına menfaat sağlama peşindeler.
Ben hepsinin de ilçe temsilcilerine dedim ki: "Yazıklar olsun sizin gibi sendikacıya da, sizin gibi doğru olduğunu söyleyen kişilere de, böyle doğruluk olmaz."