Bence de ödememeli.. Madem bir yere üye olunuyor ve o yapının faydalarından yararlanıyorsa aldığı bu hizmetin karşılığına aidatını da herkes kendi ödesin. Ben üye olmadığım yere, kuruma ve kişilere neden para ödeyeyim ki? Sendikalar da sözleşmelerde sadece üyeleri için çalışşın ve ayrıcalık istesin.. Üye olmayanlar için görüş belirtmesin, yorulmasın... (Bunu neden yazdım: sendikacılar biz sizin için şöyle yaptık, böyle ettik diyor)Sendika üyeliğine devlet para vermez. Üye kendi sendika aidatı öder. Sendika aidatı adı altında sendikaya ve memura ödenen para tüyü bitmemiş yetimin hakkına girmektir vebali vardır. Kişisel görüşümdür.
Katılıyorum size hocam. Öğretmenler-sen biraz umut vermişti ama onunda sesi soluğu kesildi.Sendikalar partilerin arka bahçesi olduğu sürece hiç bir kazanım almamız mümkün değil
Anadolu Eğitim Sen ve Eğitimin Gücü Sen isimli sendikalar, siyasi partilerden bağımsız, binden fazla üyesi olan ve birçok ilde üyeleri ve il - ilçe temsilcilikleri bulunan sendikalar.Katılıyorum size hocam. Öğretmenler-sen biraz umut vermişti ama onunda sesi soluğu kesildi.
Katılıyorum. Yüzde iki olayını mahkemeye taşıyan Eğitim Gücü sen diğerlerine göre gayet iyi çalışıyor.Anadolu Eğitim Sen ve Eğitimin Gücü Sen isimli sendikalar, siyasi partilerden bağımsız, binden fazla üyesi olan ve birçok ilde üyeleri ve il - ilçe temsilcilikleri bulunan sendikalar.
Yerinde bir karar olmuş sanki. Sendika aidatı sendika başkanlarının cebine giderken, sözleşme ikramiyesinin hazineden verilmesi saçmaydı. Keşke onuda kaldirsalar.. en azından gerçekten bu kadar samimi üye var mıydı görürdük ?Mutemetlerin söylediklerine göre:
Anayasa Mahkemesi 537,94 TL olan toplum sözleşme ikramiyesini iptal etmiş
Yani artık sendikalı herkes toplu sözleşme desteği olan 190,22 TL’yi alacakmış
Simdi kac kesecekler kac yatiracaklar arkadaslar ?
Katılıyorum hocam ama a sendikasına öderim b sendikasına ödemem olayı yanlış. Herkese aynı olmalı. Bugün %2 yarın sadece yetkili sendikaya derlerse o zaman görürüm ben kafasını kuma gömüp, adaletsizliğe destek veren yada ses çıkartmayanları.İşveren çalışana ait sendika aidatını ödediği zaman o sendika çalışanın hakkını nasıl savunacak. Aidatı çalışanın kendisi ödemeli. 1 TL bile işveren ödememeli. Böyle başa böyle traş
Kesinlikle hocam. Kimseye verilmemeli. Aidatını ödeyen istediği sendikaya girsin. Devletin sendika parası vermesi zaten yanlış.Katılıyorum hocam ama a sendikasına öderim b sendikasına ödemem olayı yanlış. Herkese aynı olmalı. Bugün %2 yarın sadece yetkili sendikaya derlerse o zaman görürüm ben kafasını kuma gömüp, adaletsizliğe destek veren yada ses çıkartmayanları.
bu sendikalara üye olanlara karşı kurumlarında iyi makara dalga malzemesi oluştuHürriyetçi Eğitim Sen üyesi olarak sayımız %2 yi geçmediği için aylardır toplu sözleşme ikramiyesi almıyorduk. Bu haksızlık giderilsin bizler de toplu sözleşme ikramiyesi alabilelim diye anayasa mahkemesine başvuruldu. Mahkeme de bu adaletsizliğin anayasaya uygun olmadığı kararını verdi, ancak bizlere toplu sözleşme ikramiyesi vermek yerine bu ikramiyeyi kaldırdı. Hukukçu değilim ancak anladığım %2’yi geçen sendikalara bu ikramiye ödenir maddesini iptal ettiği için tüm sendikalar bu ikramiyeyi alamayacak.